Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Sehogy. Ezért kellenek a feldolgozó technikák, hogy szépen eltűnjenek a klisék és maradjon a tiszta megérzés.
Eltűnjenek a rossz berögződések és elhihessük, amit érzünk, mert az már így nem vezet félre.
Azaz hihetünk magunkban.
Igen, igazad van. Ám ha az ember összezavarodik, hogyan tesz különbséget a klisék és a megérzések között?
Mert nyugodtan működik, holott akkor van rá a legkisebb szükség.
A boldogság a klisék lebontásával nyílik meg.
De nem kell mindenkinek boldognak lennie. Csak, aki szeretne.
A biztonságra törekvés félelemből ered. Minél több a félelem, annál távolabb van a boldogság.
A klisék sokszor becsapnak. A megérzések soha.
Az igazi biztonság a tiszta megérzésekben van.
A klisé nem a valóság.
Igen, az azonosságot keresi. Ám, ha nem engedjük "túlműködni" előfordulhat, hogy épp akkor nem figyelünk az azonosságokra, ha valóban vannak.
Biztonságosabb az élet, ha megvannak a klisék. Én óvatos duhaj vagyok:)
Egyet értek!:)
Nem kell és nem is lehet semmit sem kitörölni...viszont lehet megérteni és annak venni ami.
Így van!
Mert az egó és a lélek épp "nem dolgozik össze"!:)
Hát az egó feladata, hogy rendszerezi a bejött információkat. És alkot, ítél.
Ha ezt engedjük túlműködni, akkor sokszor téves következtetésekre jut, hiszen csak a múlt eseményeiből tud táplálkozni, aminek sokszor nincs köze a jelen eseményhez, max hasonlít rá.
Igen, de az elménk, vagy az egónk ennél több kell, hogy legyen.
Elvileg igaz, csak túúúl egyszerű így. Én bonyolítanám, mint mindig :))
És pont emiatt lehet a negatív berőgződést törölni. Ami miatt már nem lesz a hívószóra negatív következmény.
Azért van negatív következmény, mert negatív elképzelés társult hozzá korábban és a mai napig az jön elő reflex szerűen.
Ha megkeresed a tudattalanban és feldolgozod, akkor megszűnt a vele kapcsolatos probléma, nem lesz szorongás a következménye többet.
Mindet meg lehet szűntetni. Nagy munka, de messze nem lehetetlen.
Hajnal óta elfoglalom a kezem, eszembe se jusson, hogy írjak. Eddig bírtam. Az éjszakai beszélgetés első feléről/ szorongások kialakulása, és levezetése/a következő jutott eszembe! Minden szorongást előidéző eseményt nem lehet kitörölni, mert, mint egy bélyeg nem csak a felszínen van jele. A mélyebben ivódott dolgok a legalsóbb rétegekben is olyan nyomot hagy ami legalább a" lomtárból" újra fölbukkan, csak a kódot kell beütni! Mire gondolok? Arra. hogy tudod mi okozza, tudod módját a dekódolásnak, és mégis előjön, mint amikor egy információ előjön egy hívókép által.
Miről jutott eszembe? Csabáról! Milyen ösztön alapján tudta,hogy Sim , Mily? Mivel nem hiszem, hogy titkosszolgálati eszközöket vetett be, csak azt tudom elképzelni, hogy megjelent a "hívókép", és beazonosította! Pedig az álca szuper volt, és mégis bebukott a dolog!:))))))
Így gondoltam a szorongásos kódra is! Jön a hívókép, hívószó, és már fordulsz is rá a dologra, mert a védekező mechanizmus ezzel reagál!
Ezt nem értem.
Minden lelki gond okozója, ha valamit rosszul értelmezve tárolunk el az elmében, a tudattalanban.
Ameddig ez tévesen van eltárolva, addig negatívan hat ránk és blokkolja az egészséges reakciónkat.
Ezek szerint minden lelki gond okozója, ha megbomlik az egység?
Nekem ez túl materializált:))
Ego:
Tudatos én. Pszichoanalízis A freudi felépítésben a pszichét alkotó három rész közül az egyik, a másik kettő az id (tudatalatti) és a szuperego (önkontroll). Az ego a primitív ösztönök (élvezet elve) és a külső világ követelményei (realitás elve) között helyezkedik el, így az egyén és a külső realitás közvetítője, az én fizikai és pszichés szükségleteinek, valamint a környezet minőségének és viselkedésének érzékelése révén. Továbbá felelős bizonyos védekező mechanizmusokért, amelyek óvják az egyént a tudatalatti és az önkontroll követeléseitől (Ld. I)
Az egó pont ez.
Az érzés,az éntudat,a lelked.
Az akarás a tett,az ami számít,ami te vagy,ami téged meghatároz.
Előre..:)
Egyébként hallottam a minap egy mondatot,ami megfogott...
"Az a legjobb,amikor rájössz,hogy nem az egód vagy,és észre veszed amikor működésbe lép,és leállítod..."
Valahogy így hangzott.
Te valamit tudsz!:)))))
Vén bajkeverő:))))