Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Szerintem pedig Isten nem parancsolgat. És nem őt kell se szolgálni, sem az ő hatalmát és bölcsességét kifejezésre juttatni.
Isten ennél sokkal szerényebb és nem magát akarja futtatni :)
Az élet értelme szerintem a bibliai “LEGYEN !”, vagy az isteni parancsnak való engedelmesség.
Ez az isteni parancs bővebben kifejtve így hangzik: “Hozd kifejezésre hatalmamat, bölcsességemet, szeretetemet !”
Az eredeti önfejlesztő ihlet amit mi röviden Istennek nevezünk e (kifejezésre törekvő) saját törvényének, a bibliai „Legyen!” parancsnak engedelmeskedve fejlődött ki azzá amit mi most életként ismerjük. Az élet értelme szerintem tehát ez az engedelmesség, ez a lenni akarás.
...a kapcsolás, és a hely módszere, s ennek főbb pontjai:-emlékezni-
- vagy egy színdarab,
- vagy verseket,
- vagy vicceket,
- vagy idézeteket,
- vagy egy könyvet,
- vagy egy hitet,
- vagy egy stb...,
...akarunk megjegyezni...de ez nem mindig a saját akaratunkon múlik, hanem közbe beszól s kutyul a saját memóriánk.()
DDDDDD
Nemes Nagy Ágnes: Lázár
Amint lassan felül, balválla-tájt
egy teljes élet minden izma fájt.
Halála úgy letépve, mint a géz.
Mert feltámadni éppolyan nehéz.
..csak azért írtam, hogy 'vitatkozhassak' magammal...
:)
(zoli 33-tól olvastam)
Rossz érzések ellenszere
/Marcus Aurelius/
'Ne ijeszd el magad az élettől azzal, hogy csupán a gondokról és bajokról képzelegsz. Ne vetítsd előre a még nem létező, s ne éleszd újra a letűnt bajaidat.
Amikor gondok kínozzák sorsod, tedd fel a kérdést: mi az ami most elviselhetetlen?
A választ magad előtt is szégyellni fogod-, sem a jövő, sem a múlt nem nehezedik rád, mindig csak a jelen-.Az előbbi talán be sem következik, az utóbbi pedig már régen elmúlt.
A jelen súlya kisebbedik ha körülhatárolod: milyen ember az, aki még a jelent sem képes önmagában elviselni? -ha félreteszed ami bánt, máris a legnagyobb biztonságban érezheted magad.
Vajon ér-e annyit bármilyen dolog, hogy lelked rosszul érezze magát miatta?
Találsz-e valamit, ami miatt érdemes a bánkódáshoz lealacsonyodnod; sóvárgó, magába süppedő arccal csüggedned valami mulandó felett?
Emberrel nem történhet meg, ami nem emberi; ahogyan ökörrel, szőlővel, kővel nem eshet meg olyasmi, ami az ökörhöz, szőlőhöz, kőhöz nem illik. Isten nem sújt olyannal, ami elviselhetetlen.
Ha egy külső jelenség bánt, tulajdonképpen nem maga a jelenség bánt, hanem a róla alkotott elképzelésed. Márpedig csak tőled függ, hogy ezt megszüntesd. Ha a rossz érzés oka a lelkedben rejlik- tulajdonoddá, elválaszthatatlan részeddé lett-, ugyan ki akadályozhatná meg, hogy hibás felfogásodat magad orvosold? Amikor nem teheted meg, amit tenned kell, nem okosabb-e megújult erővel tevékenykedni, mint felette bánkódni?
Ha megtetted, amit tenned kell, az eredménytelenség oka nem benned rejlik.
A dolgokat elfogadni tudni annyi, mint helyesen értelmezni. Ha ezt megérted, semmi felett nem kell bánkódnod: az út a te utad, a természet mérte rád, s neked csak járnod kell rajta.'
"Ki az, akihez oda tudsz menni , és megkérdezheted mitévő légy?!
Ki az , aki oly mértékben belelát a szívedbe, hogy a válaszát el is fogadod?
Senki.
Valaha nem így volt.
Az igazságot , a szent tudást földi emberek hordozták, s eleven embereknek adták tovább élőszóval, akiktől meg lehetett kérdezni mindent, de egy katasztrofális- és sorsszerű- fordulat következtében megrendült bennünk valami; szellemi szemünk megvakult, isteni lényünk tudattalan mélységbe zuhant, és megjelent a túl okos, túl önző túl boldogtalan, túl hazug , túl racionális, túl istentelen, túl magányos, túl egoista emberi faj a földön- melyhez mi is tartozunk.
Nincs olyan ember közöttünk- a szenteket is beleértve-, aki mentes lenne ezektől a tulajdonságoktól. Sőt minél " tisztultabb" valaki annál pontosabban tudja magáról, Hogy "tükör által homályosan lát", hogy " bár tudja,mi a jó, mégis rosszat cselekszik"......és nem játssza el a hiteles tanítót, vagy tévedhetetlen guru szerepét, mert ismeri önmagát. "
Müller Péter: Jóskönyv
Persze, de akkor mi ez a szöveg benne, hogy csak a képzeletünk szab határt. Nem csak az. Hanem konkrétan vannak határok.
Ezért túlzás a titok téma.
Van sok minden, amiben akadályozzuk magunkat, de felelőtlenség azt kijelenteni, hogy a határ csak bennünk van.
Szeretem, ha valami minden szempontból megállja a helyét és nem csak úgy, hogy bizonyos helyzetekben már kivételekről kezdünk beszélni.
A titok 60-70%-ban oké elmélet, a maradék meg humbug.
Vannak benne igazságok, de túlzás.
Ugyebár van benne mondjuk egy ilyen mondat:
"Abban, amivé válhatsz csak önhited és képzelőerőd az egyetlen korlát"
Ez nem igaz. Akarjál sas lenni és nem leszel. Tehát az a bajom ezzel a titok témával, hogy erősen el van túlozva.
Ja és az élet értelme szerintem nem az, hogy azzá válj, amivé csak akarsz. Hanem a tanulás. A fejlődés.
Ha már véleményt kérdeztél :)
Nah vazz, pont most találtam meg az élet értelmét.
Egy oldalon, ezért be is linkelem.
AJÁNLOM MINDENKINEK!!!
Nah, mit szóltok???
idézek:
A vallás és a hit iránti igény, s annak intenzitása termelte ki....(na mit is?)....
Gondoljatok rám is...DDDD
Ez sem vérre megy...
'A légy sétál a fiával egy kopasz ember fején, és így szól:
-Látod fiam, amikor én még olyan kicsi voltam mint te, akkor itt még csak egy keskeny gyalogút volt.'
A dalai lámától megkérdezték egyszer,hogy mi a legmeglepőbb az emberiségben.
"Maga az ember.Feláldozza az egészségét,hogy pénzt szerezzen, később feláldozza a pénzét,hogy egészséges legyen. Annyira nyugtalan a jövőjét illetően,hogy nem élvezheti a jelent. Az eredmény? Az ember sem a jelenben sem a jövőben nem él; úgy él,mintha sohasem halna meg és végül úgy hal meg,hogy sosem élt igazán."
BÚÉK!- egy kicsit viccesen...
'Az antilop és az oroszlán beül egy étterembe. Jön a pincér, az antilop rendel:
-Nagy adag szénát kérek!
-És a barátja nem éhes?
-Mit gondol, ha éhes lenne, itt ülnék mellette?'
:))
-Gyerekként szépen rajzoltam...mondták...
-Majd közölték velem, hogy műszaki rajz a pontosságról szól, nem pedig a szépségről (amit igen csak nehéz kifejezni)...
-Ezután már nem volt kedvem sem a szépet, sem pedig pontosan megrajzolni azt amit elképzelek...
Azóta 'csakis' körvonalakban gondolkodok: -skicceknek hívják...
-s a fény-árnyék játékának...
:))
Mit szólnál ahhoz ha külön levelet küldenék mindenki(nek-nak)!
...mint egy OVis s még rajzokkal is kipingálnám..., habár csak választ keresünk 1-1 kérdésre...?
Ezt nevezem én...minek is...??
DDDD...tutinak...(!)+még egy 'kisszkutyus' hozzá...
:))))