Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Ha tudod, hogy mit akarsz, akkor azt akarással nem fogod tudni jól elérni :)
Így értem.
Érdekes én nem érzem, hogy akarnám, csak teszem, mert jó energia. De ha már átmegy akaratba, akkor az nem a másikért van, hanem magamért.
Úgyhogy én nem érzem akarásnak.
Nem tudom értelmesen megfogalmazni, amit szeretnék, de az a lényege, hogy amíg az akarás nem megy át rögeszmébe, vagy görcsösségbe, addig előre vihet. Hiszen úgy kezdted az egyik hsz.-edet az előbb, hogy "ha tudod, hogy mit AKARSZ...". Nem árt ezt tudni, nem árt célokat kitűzni, amiknek a megvalósításához akarat kell.
Lehet, hogy Te és én teljesen mást értünk akarat szó alatt.
Nálam már igen. Én már nem akarok, csak teszem, ami jó. Elengedtem az akarásokat.
Nem tett jót :)
Folyamat:
1. Miért lettem beteg :)
2. Elfogadom
3. Ha értettem a szóból és változtatok, akkor meggyógyulok.
Ha ezt megerőszakolom, akkor lehet, hogy meg is gyógyulok, de amit nem tanultam meg, azért megkapom a jelzést másképpen.
Hát az elfogadás hatékonyabb :)
mert megtisztítja az energiát. Nincs benne görcs és erőszak.
Ezt és ezt szeretném, de elfogadom, amit kapok, mert tudom, hogy értem van.
Hol van benne az akarat?
Azért is írtam, hogy fura módon az akarásnak negatív az energiája, mert a vonzás törvényében például kijavítják azt, hogy ne azt mond, hogy szeretném, hanem légy határozott és mond, hogy akarom.
Annyiból jogos a dolog, hogy emiatt valószínűbb, hogy meg fog történni, csaképpen a negatív alapú indíttatásnak nem lesz pozitív a következménye.
Megkaphatod, de meg lesz az ára.
Míg ha a maga folyamatában, harmóniában elmész érte, vagy kivárod, akkor pozitívan kapod.
A lélek akaratvilága nagyon meghatározó a lelki élet során. Ez az a részünk, amivel meghatározzuk hogy milyen erők alá rendeljük magunkat. Van jó akarat és rossz akarat. Ezen kívül az akarat lehet alulfejlett vagy túlburjánzott. A legjobb ha akaratvilágunkat tántoríthatatlan jószándék vezérli.
Az akaratvilág megerősítésére és megtisztítására a koncentrációs gyakorlatok a legalkalmasabbak.
Szerintem az nem akarás. A kitartás eredménye sem pozitív, ha feszült energia az alapja. Ha tudod, hogy miért teszed, akkor az nem akarat lesz, hanem egyenes energia.
Az akarás sosem lesz pozitív.