Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Istennek arra van szüksége hogy megvalósítjuk és kinyilvánítsuk Őt magunkban. Isten maga a tudatosság, Isten maga az öröm, Isten maga a szeretet, Isten maga a béke, Isten maga a bölcsesség, Isten maga a szabadság, Isten maga a FÉNY.
A vallás többnyire csak tud Istenről, a spiritualitás viszont meg is akarja valósítani.
Istennek szüksége van minden emberre, az ő béketervéhez. Nyilvánvaló hogy nagyobb örömöt lel azokban, akik törekednek és azon vannak hogy minél istenibb tulajdonságot fejlesszenek ki magukban. Elvégre ezért kapott a lélek lehetőséget, hogy a földre szülessen.
Én mostanában a puncsost szoktam megkívánni.
Vannak ilyen süti időszakaim. Amikor Isler, aztán puncsos, stb :)
:))
Vettem...
Szóval érdekes, hogy ahány ember, annyi tulajdonság...ilyen- olyan és mégis mindenkinek meg van, hogy mi az ideális,és mi a defekt.
Az lehet, hogy ami nálad oké, és bennem is ugyanaz van, de nekem problémát jelent...?
Tudod a nagyon erősen vallásos embereknél szoktam azt érezni, hogy azt hirdetik, hogy Isten így, meg Isten úgy.
Én azt gondolom, hogy Isten nem akarja, hogy vele foglalkozzunk. Ő valóban bölcs és nincsen szüksége hívőkre.
Ő annyit szeretne, hogy minél jobban megéljük az életünket, amiért jöttünk. Fejlődjünk és tanuljunk érzelmileg.
De nem akarja, hogy őt Istenítsük és vele foglalkozzunk.
Én erről vagyok meggyőződve. Nekem ez van egyensúlyban.
hm…
Ha valaki nem akad a felszínen, hanem valóban az élet értelmét kutatja… lehet csak 80 éves korára nem fog kijelentéseket tenni…de addig is, sok bölcs gondolat vezeti oda.
Persze ezt ne vedd magadra, csak a bölcsről elmélkedem :)
Igen, benne van minden, a bölcsesség is, amit a problémák megoldásával kapunk meg...
és nem kaptunk semmit, de megkaptunk mindent...
tulajdonképpen én is úgy jutottam el a Teológiára, ahogy a versben van, hogy a szenvedés eltávolít a világ dolgaitól, és közelebb visz Istenhez..
Emberi...
Az tetszik nekem is...
Mondjuk én bölcsnek tartom azt aki, azt mondja, hogy ő csak emberi szeretne lenni...
Mert mégis mi mások lehetnénk, ha nem önmagunk?
Ha le tudjuk vetkőzni a szerepeket, játszmákat, meg álarcokat meg mindeneket, vagy ha egyedül vagyunk akkor merünk önmagunk lenni és emberiek....és ez jó...erre törekedni, és ezt megmutatni a világnak viszont sokaknak félelmetes.
Az egyik ismérve szerintem, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott és nem itélkezik. Inkább kérdéseket tesz fel, mintsem kijelentene :)))
Na hun lenne ez tőlem :)))
Mi lenne velem kijelentések nélkül :)
Hát ja... hanem a tapasztalatokkal, a fájdalom, a pofonok, a megpróbáltatások megismerésével, túlélésével, megélésével, és a feladat megoldásával kapjuk a bölcsességet..
Megkértem Istent,hogy vegye el a büszkeségemet,
de Ő azt mondta:NEM!
Azt mondta,hogy a büszkeséget nem ő veszi el,hanem nekem kell feladnom azt.
Kértem Istent,hogy adjon nekem türelmet,
de ő azt mondta:NEM!
Azt mondta,hogy a türelem a megpróbáltatás mellékterméke amit nem kapni,
hanem megszerezni kell.
Kértem Istent,hogy adjon nekem boldogságot,
Azt mondta,csak áldását adhatja,a boldogság rajtam múlik.
Kértem Istent,hogy kíméljen meg a fájdalomtól,
A szenvedés eltávolít a világ dolgaitól és közelebb visz Hozzá.
Kértem Istent,hogy adjon lelki fejlődést,
Azt mondta,hogy a fejlődés az én dolgom,de hajlandó megmetszeni,
hogy gyümölcsöt hozzak.
Kértem Istent,hogy segítsen másokat szeretni,
úgy,ahogyan ő szeret engem.
Erre azt felelte:látom már kezded érteni.
Kértem erőt...
És Isten adott nehézségeket,amelyek erőssé tesznek.
Kértem bölcsességet...
És Isten adott problémákat,hogy megoldjam azokat.
Kértem adjon szeretetet...
És Isten adott gondterhelt embereket,
hogy segítsek rajtuk.
Kértem kegyelmet...
És Isten adott lehetőségeket.
Semmit sem kaptam,amit akartam és mégis megkaptam mindent,amire szükségem volt!
Tudod mi a legpozitívabb skatulya?
Olyan Emberi vagy :)))
De amit Süni is mondott, az is jól esett: Normálisnak tartalak :)))