Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
A veséről azt is hallottam, ha valakinek a veséje beteg, az párkapcsolati problémára utal, mivel a vese is páros szerv, az jelzi az esetleges párkapcsolati problémákat...
régen volt egy csúnya bőrbetegségem, ez 20 éve volt, és hosszú idő után derült ki, hogy tudat alatt az akkori exemre voltam allergiás, amikor megszabadultam tőle, elmúlt a csúnya bőrbetegség is..
Érzelmi- és viselkedészavarok gyökerei: a korai szülői hatások szerepe
"A korai interakciók minõségét sok tényező befolyásolja – többek között a szülõi stresszek, a szülés körüli hangulatzavarok, anyai szorongások, családi hatások stb. –, ezeket érdemes külön-külön vizsgálni. Az összhatás pedig az interakciós szinkronitásban lesz "mérhető". Az interakciók egyes jellemzõi összefüggésben állhatnak a késõbb megszilárduló szülõi nevelési stílus fõ jegyeivel, illetve az egy éves korban mérhetõ kötõdési típusokra jellemzõ viselkedéses sajátosságokkal. Így bizonyos fejlõdési irányok bejósolhatók, a késõbbiekben feltehetõen kialakuló érzelmi- és viselkedészavarok, várható (kapcsolódó) teljesítményzavarok típusára utaló jellegzetességek, gyanújelek láthatóak, felismerhetõek, így a megelõzés és az intervenció is idejekorán, hatékonyan és célzottan valósítható meg. Fontosnak tartom azokat az eseteket is megvizsgálni, ahol nincsenek szélsőségesen kirívó helyzetek, pl. súlyosan elhanyagoló vagy bántalmazó családi légkör, nem hátrányos helyzetû vagy veszélyeztetett gyermekekről van szó. Az általánosnak, "normálisnak" tartott környezetben, "rendezett" családban is lehetnek olyan, a gyermek személyiségfejlõdését súlyosan károsító tényezõk, melyek felismerésével és kezelésével ezeket megelõzhetjük.
A szociális szükségletek és a szülői hatások
Önmaga és a világ megismeréséhez és megértéséhez a szülõktõl kapott jelzéseket, fogódzókat használja fel a gyermek. A szülõk részérõl áramló figyelem, megerõsítés, biztatás, elfogadás, vagy éppen ellenkezõleg, elutasítás és negatív hozzáállás üzeneteinek felhasználásával, beépítésével, értelmezésével, azokra válaszképpen, kognitív kapacitásai szintjének megfelelõen, a gyermek igyekszik megérteni, "berendezni" a maga számára a világot, és azt, hogy milyen eszközökkel és módszerekkel tud majd ebben a világban boldogulni, helyét megtalálni. "
"Balesetek - Magatehetetlenség, kitörni vágyás, agresszivitás.
Belek - Szükségtelen elengedése, illetve el nem engedése.
Boka - Mozgékonyság, irányváltoztatás képessége.
Bőr - Az egyéniség védőburka. Elfolytott harag. Fenyegetettség érzete. Érzelmi állapot visszatükröződése.
Bőrkeményedés - Merev nézetek, állandó rettegés.
Bőrkérgesedés - Védőpáncél növesztése a bántó ingerek ellen.
Bőrpigmenthiány - Vitiligo - Kötődés hiánya, kitaszítottság.
Bright kor - Gennyes vesegyulladás - Alacsony önérték, állandó kudarc veszteség érzete.
"
"Agyalapi mirigy - Irányítóközpont (mások irányítanak).
Ajakrák - Lenyelt sérelmek, mások hibáztatása.
Alhasi görcsök - Félelem, bizonytalanság.
Alkoholizmus - Talajvesztettség, értéktelenség tudata. Lelkiismeret furdalás. Az Én elutasítása.
Allergia - Fél, hogy. Lemondás a hatalomról. Kire vagyok allergiás? Teremtő elementálok fel nem ismerése.
Angolkór - Érzelmi alultápláltság. Szeretet és biztonság hiánya.
Aranyér - Múltból átmentett harag. Zavarok az elengedésben. Leterheltség, aggódás a határidők miatt.
Ágybavizelés - Rettegés az egyik szülőtől (lehet karmikus emlékkép).
Ájulás - Félelem. Erőt meghaladó feladat. Nem akarok tudomást venni a külvilágról, ez nekem már sok (védelem).
Állkapocs problémái - Harag, neheztelés, bosszúvágy, agresszivitás.
Álmatlanság - Félelem, nyugtalanság, bűntudat. Félelem a szellemvilágtól."
Köszi!
Írtam a csajnak, hogy mivel megyek majd egyik nap fel oda, a fényképezés ott is megoldható, mert a hitelesség miatt kell nekik, bár én nem vagyok jó fotóalany...
Múltkor mondta is, hogy úgy jó, mert akkor nem is kell lejönniük, ha megyek fel...
Remélem, hogy tényleg megfelel nekik, aztán elvisznek oda, ahol akarnak fényképezni..
Engem választottak ki a főszerkesztővel a cikkhez, velem, és a kezelőorvosommal készítik az interjút.
A narkolepsziáról és a súlyos obstruktív alvási apnoe-ról írják a jelenlegi cikket, és később más témában is megszólaltatnak, annyira felkeltettem az érdeklődésüket. Ez tök jó, mert nem én kerestem őket, hanem a csajszi talált rám itt, és ő választott ki.
"Anorexia, bulimia
Evészavarok
A táplálékfelvétel, azaz az evés zavarai az utóbbi két évtizedben a pszichiátriai zavarok megkülönböztetett figyelmet érdemlő formáivá váltak. Egyrészt mert gyakoriak, a súlyosabb formák a fiatal felnőtt nők 1-4 %-át érintik, másrészt az anorexia halálozása magas, a betegek 8 %-a tíz éven belül meghal. Sok az enyhébb tünetekkel járó részleges evészavar is. Elsősorban fiatal nők betegségei (leginkább diákokban észlelhetjük), a férfiak mintegy tízszer ritkábban betegszenek meg. Ennek leginkább társadalmi-kulturális okai lehetnek, mert a nőket kifejezett kulturális nyomás éri a karcsúság-ideál jegyében. Férfiakban inkább az atléta-ideál dívik. Az evészavarok igen gyakran rejtve maradnak, mert a betegek nem tartják magukat betegnek, nem fordulnak orvoshoz.
Mi okozza az evészavarokat? - ez az aggódó hozzátartozók visszatérő kérdése. Ma úgy fogalmazhatunk, hogy többféle tényezőnek van szerepe. Vannak hajlamosító faktorok (például gyermekkori kövérség, a családban előforduló hasonló zavarok, vagy a fentebb említett karcsúság-ideál szerepe), vannak továbbá kiváltó tényezők (például családi feszültségek: az apa alkoholizálása, válási fenyegetettség stb., vagy a szexualitás kudarcai, szexuális zaklatás), s betegségfenntartó tényezőkről is beszélünk, amelyek stabilizálják a kialakult zavart (ilyenek például az alultápláltság biológiai következményei).
Az evészavar fő megjelenési formái:
Anorexia nervosa
Bulimia nervosa
Anorexia nervosa
Az anorexia nervosa ideges étvágyhiányt jelent szó szerint, kóros lesoványodással járó evési zavar. Az anorexiát nehéz palástolni, mivel a nagyarányú lefogyás felkelti a családtagok figyelmét. Tünetei a következőkben foglalhatók össze:
1. Félelem az elhízástól soványság esetén is - röviden súlyfóbiáról beszélhetünk.
2. Testképzavar: a beteg kövérnek látja magát extrém lefogyás után is.
3. Legalább 15 %-os súlyhiány, súlyvesztés (durva közelítésül: a normális testsúly a testmagasság 100 fölötti cm-einek száma mínusz 10 % - azaz egy 170 cm-es lánynak legalább 63 kg-osnak kell lennie).
4. Nőknél a menstruáció elmaradása.
Az anorexiások személyisége is megváltozik, az addig készséges és "jól nevelt" lány dacos, indulatos, akaratos lesz, a családban az evés körüli csetepaték mindennaposakká válnak. A kezelésben gyógyszereknek és a pszichoterápiáknak egyaránt szerepük van, nagymértékű fogyás esetén kórházi ellátás szükséges.
Bulimia nervosa
A bulimia nervosa „ökörétvágy”-at jelent, leginkább farkaséhségnek fordíthatjuk. A túlevési rohamokkal és önhánytatással jellemezhető evészavart gyakran nem veszi észre a beteg környezete, mivel titokban hódolnak kóros szenvedélyüknek - néha még a szülő vagy a házastárs sem tudja, hogy túlevések, önhánytatások fordulnak elő. A bulimia tünetei a következők:
1. Túlevési epizódok, falásrohamok.
2. A hízás elkerülésére különböző manipulációk: leggyakrabban önhánytatás, vagy túlzott hashajtóhasználat, extrém testedzés, koplalás.
3. A súlyosabb formák esetében hetente legalább két falásroham van.
4. Állandó aggodalmaskodás a testsúlyra és alakra vonatkozóan.
A bulimia általában normális testsúllyal jár, de kövérséggel és soványsággal (anorexiával is) egyaránt társulhat. A kövér bulimiások általában hashajtóznak. Bulimiában néha más viselkedészavarok is előfordulnak: indulatkitörések, öngyilkossági gondolatok vagy kísérletek, önsebzések, alkoholizálás, lopkodás stb. Mindkét evészavar-típus gyakran jár depresszióval vagy kényszerbetegséggel, de más szorongásos zavarral is. Mivel az önhánytatások során a gyomorsav a fogzománc belső felszínét erősen rongálja, nemritkán fogorvos állapítja meg a zavart az önhánytatás eltitkolásakor is. "
Fb-ről...:)
Süni linkelte....kicsit lejjebb megtalálod:)
facebookról..
Van egy rakás idézetek oldal, stb...
Minden mérföld egyetlen lépéssel kezdődik :))))
Micsoda bölcs vagyok ma :))))
A kavicsos? Az nagyon igaz. És mennyien nem is gondolnák, hogy minden ami jön, az vagy kavics, vagy kő, vagy szikla :)
De persze ott a másik oldal is, a megerősítések oldala :)
Az élet egy iskola, egyéne válogatja, hogy kinek mit kell megtanulnia. És nem arra gondolok h le kell diplomázni, pl tanulj megbocsátást...valaki egész életében nem tudja mi az és erre kéne rájönni
és ezen változtatni.
Dehogy is!!
Azért azt sem árulom el, hogy melyik újságba szánja a cikket, ha engem akarna, és a másik újságét sem... Az hiányozna, hogy a kilétem mások számára nyilvános legyen... na akkor tuti lesz a névváltás, hogy ne találjanak meg.
hm, klassz:)
Híres leszel :))))
Én majd egy piros Ferrarit kérek, ha már nem tudod mire költeni a pííízt :)))