Szerinted halálunk után mi lesz a lelkünkkel? (beszélgetés)
Persze ,hogy nem mind.
Mindenkinek meg volt a szerepe .
Volt aki vadász ,volt aki harcos,volt aki bölcs,volt aki varázsló ....stb lett,kinek mihez mutatkozott tehetsége,és akkor az irányba tanította egy öreg ,sámán,vadász,harcos...stb.
A napfogyatkozással megvezették a tömegeket, mint isteni jelzéssel. Sok mindent jelnek vettek, amik nem voltak azok.
Azért azt ne higgyük, hogy ők nagyon okosak voltak és visszabutultunk.
:)
Hát azért szegények nem voltak azért mind olyan bölcsek. Sok butaságot hittek, amikben azért tisztultak is a dolgok, nem csak romlottak.
A megérzéseikre viszont tuti jobban hallgattak, mint mi általában :)
Igen,és ezek a magasabb összefüggések,számukra maga a földi valóság,az életük ,lényük természetes része.
..nekünk is az volt hajdanán,azt hiszem..
Carlos Castaneda könyveiről.:)
Most kezdtem el az ixláni utazást.
Már évek óta bele-bele olvasgattam itt a neten,jópár könyvébe,de aztán rá kellett jönnöm így nem fog menni,szóval a könyvtárból kiveszem apránként az összeset.
Én nem így érzem.
D.J egy bölcs öreg indián.A természeten ,a természeti jelenségeken ,az állatokon keresztül próbálja elmondani az emberi viselkedés,a civilizált ,elme-korlátolt élet buktatóit.
Egyszerűen ,egyszerű történéseken keresztül ,de mi mindent próbálunk túlértelmezni ugye.
Persze ,mondom,még csak a második köyvének a felénél tartok,lehet hogy lesz kacifántosabb is.
És azt is tudni kell,az indián kultúrában,a valóság fogalma sokkal tágabb ,mint a civilizált életben.
DJ Bobóó :)))
Nem tom. Asszem Don Juan. Nem ismerem, csak amit írnak róla Fatáék :)
DJ olyan, mintha nem az emberekből indulna ki ..... hanem egy olyan állapotból, amitől még igen messze vagyunk ..... szóval vhogy úgy érzem, egyelőre utópia, amiről beszél ....
Mint az isteni szeretet ..... hiába beszélünk isteni szeretetről, hogy az az igazi, meg azt kéne elérni ..... persze .... csak az emberiség 90%-a még nem tart ott ..... néhány ember megtapasztalja, és talán huzamosabb ideig benne is tud lenni, azt is tudja érezni és sugározni magából, de a többieknek csak kis időre sikerül, van, akinek még annyira sem .....
Ez kb olyan, mintha egy alsóstól azt várnánk el, hogy deriváljon ..... :o))
Lehet ,hogy félre értem,majd Nagual a fejemre koppint:))
...de azt hiszem "Valahogy közömbösíteni kell ,ahhoz, hogy közömbös is legyen."erre gondol ,múltunk éltüntetése alatt.
Azt honnan lehet tudni, hogy egy gyermekkori trauma az oka a felnőttkori bajoknak, betegségeknek, ha soha nem beszéltek ilyenről a szülők és az ember nem emlékszik vissza?
Akkor hogy lehet közömbösíteni, ha például az illetőt nem tudják hipnózisba vinni?
Csak ez úgy van, hogy ha van gyerekkori trauma, akkor akár bogarásszuk, akár nem, hat ránk öntudatlanul és kellemetlenül.
Ha nem tudatosítjuk, hogy mi az, akkor meg is marad. Valahogy közömbösíteni kell ,ahhoz, hogy közömbös is legyen.
D.J ezekre a dolgokra fittyet hány,és önmagunk , és az érzéseink (hétköznapi érzéseink)fontosnak tartását egyenesen kacagtatónak.:))
Persze ,csak ha jól értelmezem amire gondol (még csak a felénél tartok).
Civilizált nyelvre lefordítva ,pont ezek miatt a dolgok miatt veszítjük el az erőnket,múltunk örökös jelenbeni bogarászásával,az egónk határtalanságával....
Én inkább úgy érzem ,hogy ezek a véletlenek vezetek valamilyen ,valamilyen döntéshez ,cselekedethez ,irányhoz.
Mondhatjuk sodródásnak is,amikor hagyjuk ,hogy ezek vezessenek.
Mégis ha átgondoljuk az általuk kialakult "most"-ot,úgy érezzük semmi sem történt véletlenül.
Megérzések ,intuíciók,olyan érzékek,véletlenek amelyekre nincsenek bizonyítékaink(még),ezek ,mind az élet misztériumai,és nem gondolom,hogy magasabb rendű összefüggések lennének(mármint földön túli).
További ajánlott fórumok:
- Belegondoltatok kedves anyukák, mi lesz a volt férjekkel válás után? Miből kezd új életet?
- Bölcsességfog műtét után hány nappal lesz egy kicsit jobb?
- Mit tegyek a lelkemmel abortusz után? Nem volt más választásom, de ez sem enyhíti fájdalmam. Mikor lesz jobb?
- Hosszú idő után ma randim lesz...
- Milyen lesz visszamenni a home office-ból 1 év után? Már előre rosszul vagyok!
- Ha 2 év gyed, 1 év gyes után visszamegyek dolgozni, és újból terhes leszek hamarosan, a gyed mennyi ideig jár az új tv. szerint?