Szerinted halálunk után mi lesz a lelkünkkel? (beszélgetés)
Akkor ebben egyetértettek Jézussal. De gondolom mindenben azért nem. Pl. Buddha biztos nem gondolta, hogy Jézuson keresztül vezet az út Istenhez.
Akkor melyikőjük volt a megvilágosodott, és melyik nem?
Én olyankor szoktam azt mondani, hogy hangzatos, amikor például ez a szöveg, hogy a legjobbat kihozni az életünkből.
Mi a legjobb?
Azt meg honnan tudhatjuk, ha nem ismerjük a mihez tartást?
:O)))
Szóval sántít, de jól hangzik. Az egyik a másik nélkül nekem csak szöveg :)
Na ez már játék.
Olvass pontosabban. Azt írtam, hogy így érzem, nem azt, hogy tudom.
Ha azt mondanám tudom, akkor valószínűleg tévednék.
Ha kötekedni próbálsz, akkor pontosíts!!!
:))))
Nem. Az ember élőlény. Kontrét tartalom
A konkrét főnevek érzékelhető tartalmat neveznek meg. Ilyenek a fa, varjú, villám, ember.
Az elvont főnevek által megnevezett tartalmat nem lehet érzékelni: bátorság, szükség, lehetőség, alak stb.
Mivel elég következetes az, amit gondolok, ezért ezt valószínűleg nem így írhattam. Azt mondtam már el egy párszor, hogy engem nem motivál most a megvilágosodás.
Évezredekről én biztosan nem beszéltem. Nem az én gondolatvilágom.
Úgyhogy pontosan úgy van, ahogy mondtam.:O)
Én nem változtatgatok az elképzeléseimen. Egyelőre :) Amíg nem látok jobbat :)
"Ja és mivel akár 1 élet is elég hozzá, így teljesen mindegy, hogy ki hol tart. "
Ezzel egyetértek. :)
" Aki azt állítja, hogy ő tudja, az szerintem téved, mivel ez nem időhöz van kötve, hanem felismerésekhez, és ez az, ami akár 1 hét alatt is megtörténhet. "
Te azt állítod tudod a 2 élet miatt.. Tévedhetsz úgy néz ki... :)
"Ez testhez ragadt elképzelés "
Igen,mert a lélek is testhez ragadt !
Neked is, vagy bárkinek. Általánosan értettem.
"Viszont, ha 1 élet is elég, akkor a kettőből az egyik lehet az az út :)))"
Akár.. :) Viszont eszembe jutott vmi egy régebbi beszélgetésünből ahol azzal érveltél a megvilágosodás ellen, hogy arra még nincs szükségünk, még csak a tudására se. Azt is írtad, hogy 'évezredek alatt jut el a lélek erre a szintre sok sok életen keresztül stb szép fokozatosan.. Akkor hogy is van pontosan? :)
"Ezt nem szeretném firtatni.."
Miért? Mert nehogy kitudódjon,hogy téged se
Isten csinált ?
Akkor vissza.
Az ember fogalom és forma igaz?
Aztán az is egy jó kérdés, hogy mit jelent a legjobbatt kihozni valamiből? Ez már nagyon relatív.
Ha nem tudjuk megérezni az egyetemes, univerzális jót, akkor milyen jót is hozunk ki a dologból? Kinek lesz az jó?
:O)))
Ezek az érdekes dolgok :)
"Még is elvész.."
Elvész mert test nélkül nincsen és nem lehet !
Azt, hogy hányszor jössz le, azt nem te. Húzhatod, halaszthatod, de meg nem úszod, ha még nem vagy készen.
Azt, hogy ki leszel és hol, azt te választod, de azért azt sem egyedül, saccra és poénra. Vannak ott még befolyásoló tényezők :) Segítségek :)
Lehet,hogy kétféle ember van:
Az egyik a főemlős.
A másik valami Isten teremtette ,feltámadó vagy reinkarnálódó imádkozó csúszó-mászó.
További ajánlott fórumok:
- Belegondoltatok kedves anyukák, mi lesz a volt férjekkel válás után? Miből kezd új életet?
- Bölcsességfog műtét után hány nappal lesz egy kicsit jobb?
- Mit tegyek a lelkemmel abortusz után? Nem volt más választásom, de ez sem enyhíti fájdalmam. Mikor lesz jobb?
- Hosszú idő után ma randim lesz...
- Milyen lesz visszamenni a home office-ból 1 év után? Már előre rosszul vagyok!
- Ha 2 év gyed, 1 év gyes után visszamegyek dolgozni, és újból terhes leszek hamarosan, a gyed mennyi ideig jár az új tv. szerint?