Szerinted halálunk után mi lesz a lelkünkkel? (beszélgetés)
Rengeteg dolog van, ami emberi elmével "megmagyarázhatatlan". Ilyenkor kellene elővenni a tarsolyunkból az intuíciót...stb.
Teljes egészben nem láthatunk, épp a keretek miatt. A keretbe beletartozik a 3D egésze. Mert ilyen rezgések mellet nem vagyunk elég "érettek", hogy egy jóval magasabb dimenziójú világot "megérthessünk". És ezért a sok kétely.
Persze hogy.
Ez a legnehezebb, annyira ragaszkodik mindenki a megmagyarázhatóhoz, ahhoz hogy gondolkodni kell, magyarázni, hiszen megvannak a keretek. Gondolkodjunk ebben! De mi van, ha ezek a keretek totálisan torzak és alkalmatlanok a teljes egészben való látásához?
Köszi.
Akkor te értetted...:)
Ez egy tökéletes gondolat volt, és mindennek az alapja:
"És persze, ha közben tökéletesen "le tudod ültetni" az egódat."
Ez nagyon fontos, ez mindennek a kulcsa - lépjünk túl ezen az ÉN ÉN ÉN vonalon.
:-)
Nem szabad elfelejteni hogy mindnyajan mas es mas iranyzatokat követunk , tehat hogy ki mit,miert es hogyan csinal az nagyon kulönbözö lehet :)
Masszoval a meditaciok celja ,vegcelja közel sem mindeg a meditaco allatti "tapasztalas" vizulaciok stb.....az ilyen es hasonlo elmenyek több meditacioban salakanyagnak tekintendök :)
Szoval vigyazni kell a tanacsokkal ,plane ha azt senki nem kerte :)
A könyvet is ember írja....ezt nem is részletezem tovább.
Ha megengedsz egy megjegyzést: azt írtad, hogy tisztában vagy néhány dologgal...én úgy mondanám, akkor csinálod jól, ha tiszta szívvel hiszel abban, amit "tapasztaltál" meditáció közben. És persze, ha közben tökéletesen "le tudod ültetni" az egódat. Hogy ne azt lásd és érezd, amit az egód szeretne láttatni, hanem a valóságot. Nagyon megrendítő és érdekes dolgokat fogsz tapasztalni.
És akkor tiszta szívből hinni fogsz- és pedig azért, mert te magad élted át, nem pedig "elmesélték"...
"„A lélek az, ami megelevenít, a test nem használ semmit.”
/János evan. 6. Rész, 63./ "
Evek ota meditalok rendszeressen , ugy hogy tisztaban vagyok nehany dologgal , viszont soha nem hagyom magamat elragadtattni :)
Raadasul gyerekkorom ota megalmodom a valosagot , ami nalunk csaladi hagyomany,örökseg ....
Es igen egyre több ember foglalkozik a temaval ,rengeteg a jo irodalom e-körul , de nagyon sok a szemet is amit kinyomtatnak....
Tudni senki nem tudja.
De ha elcsendesedsz és hagyod, hogy lelked mélyéről előtörjenek az "emlékek" sok mindenben fogsz hinni te is, amit nem más embertől hallottál esetleg, hanem saját magad kezdtél el "emlékezni".
Az sem véletlen, hogy egyre több ember kezd foglalkozni hasonló témával. Esetleg volt néhány érdekes álom, ami elgondolkodtatta, vagy egy-egy érzés, ami emberi aggyal nem megmagyarázható....
Egyet értek.
És ne felejtsük el, a tudásra "emlékeznünk" kell(lene), mert bennünk van! (hívhatjuk ösztönnek vagy ráérzésnek is).
Amit már egyszer megtanultunk, már nem fog válaszút elé állítani, csak amiben egykoron rosszul döntöttünk, kerül elő ismét a mostani életünkben.
Nekem mindig is fura volt az, hogy ha valaki valamit még nem tud, akkor kijelenti, hogy senki sem tudhatja.
Fura. :O)
En ugy gondolom hogy , biztossan nem tudhatjuk miert vagyunk itt es ,miert pont most ! ?
Abban viszont tökeletessen egyetertek hogy az ember mint olyan a legveszelyessebb,legkegyetlenebb az összes teremtmeny között !
Hogy mi lessz a lelkunkel a halalunk utan ? Azt majd meglatjuk akkor -:)
Isten "gyermekei" vagyunk, a része. Azért születtünk a Földre, hogy tapasztaljunk.
Csak az a baj, hogy az emberek nagy részének kissé túlfejlett, jól táplált egója van. Ezért helyezi magát mindenki és minden fölé.
Pedig van mit tanulnia, nem keveset!
Elfelejti, hogy ha kizárólag magára gondol, nem csak az állat- és növényvilágot pusztítja el, hanem a Földet is - és ezzel saját magát is.
Egyet értek veled.
Hitem szerint az állati lelkek teljesen más csillagról születnek le, pontosabban megvan a saját "otthonuk", ahová a földi élet után visszatérnek.
A kutya pl. az emberért születik le, a feltétel nélküli szeretetért. Azért, hogy megtanítsa az embert szeretni. A macska "harcos" energiát képvisel, a védelmet biztosítja a negatív energiákkal szemben.
Azt nem tudhatjuk minek es miert van ertelme ? !
Ha jol emlekszem neked van gondod az egyebb allati/növenyi stb porhuvelyel , nem nekem , tehat ?
Ezek az elmeletek emberek elmeletei ,viszont az igazsagot NEM tudjuk ! Amiket en irtam azok is emberek elmeletei de , nem az en elmeleteim :)
En azert irtam le öket mert elfogadhatonak tartom öket...
Úgy hogy pontosan azokkal a hibákkal rendelkezel,amiken javítanod kell.
Leszületésnél olyan életet választasz ami azokra a dolgokra fókuszál amivel dolgod van.Ehhez nem kell emlékezned az előző életre....csak a mostaniban arra koncentrálni,amit nem érzel jónak.
Amit előző életedben tanultál az benned van,azokban a helyzetekben már tudsz helyesen viselkedni.
De a tudatalattid mindenre emlékszik. Tudatosan nem tudsz ezekről mesélni (ez sem igaz, de ahhoz kell segítség), de a tudatalattidban minden benne van.
Tehát gyakorlatilag emlékszel rá, hogy mit tanultál, hogy mit rontottál el.
És amikor választás elé kerülsz, amikor döntened kell, akkor ezek alapján választod az egyik lehetséges megoldást. Amikor azt mondod, hogy "ösztönösen érzem", akkor gyakorlatilag arról van szó, hogy tudod korábbról, hogy mit nem szabad választanod, mert az annó rossz volt. Tehát nem érzed, hanem tudod. Ezért ki tudod javítani a hibákat is - sőt korábbi kapcsolataidban elkövetett hibákat is ki tudod javítani, mert azt is tudod, hogy akkor mi volt a gond, most mit kell tenned.
A fákon ugrálás, meg nem biztos, hogy mindenkinek régi előző életében volt, ahogy írtad, lehet hogy egyeseknek közvetlenül a mostani előtt, csak eddig nem születtek le.
"Szia"
Szia! Most meg azt nem értem,hogy ha számtalan előző életed és halálod eseményeiből és hibáiból nem emlékszel semmire akkor hogyan tudod kijavítani
az előző életedben elkövetett hibákat ? Meg ha arra se emlékszel,hogy mit tanultál az előző életedben akkor honnét tudod,hogy mit kell még
megtanulni ?Akkor az sem igaz,hogy "nagyapád"
még a fákon ugrált mint az enyém a régi előző
életében ?
persze úgy büntetés...de arra gondolok,hogy az nem tükrözné vissza azt amin javítanom kell....értesz?
Ezért nem bünti...
mert akkor aszerint az elmélet szerint egyforma az ember és az állat...és azt mondja,rossz voltál...állat leszel...de ez nem oldja meg a problémát ami miatt rossz volt...ha legközelebb ember lesz...ugyanúgy elvéti,mert állati testben nem tudja kijavítani az emberként vétett hibákat.
További ajánlott fórumok:
- Belegondoltatok kedves anyukák, mi lesz a volt férjekkel válás után? Miből kezd új életet?
- Bölcsességfog műtét után hány nappal lesz egy kicsit jobb?
- Mit tegyek a lelkemmel abortusz után? Nem volt más választásom, de ez sem enyhíti fájdalmam. Mikor lesz jobb?
- Hosszú idő után ma randim lesz...
- Milyen lesz visszamenni a home office-ból 1 év után? Már előre rosszul vagyok!
- Ha 2 év gyed, 1 év gyes után visszamegyek dolgozni, és újból terhes leszek hamarosan, a gyed mennyi ideig jár az új tv. szerint?