Szerinted halálunk után mi lesz a lelkünkkel? (beszélgetés)
Van hogy valaki soha nem tudja feldolgozni, mert belerokkan lelkileg. Ő mit tanul?
Ma már jóval alacsonyabb a gyermekhalálozás mint a régebbi korokban. Ez azért van mert már nem kell tanulnunk?
Sokat, nem is hinnéd.
A család a veszteségből ha együtt tud kijönni, az összetartozás érzését, azt, hogy minden fájdalom csak akkor élhető meg, ha van kivel megosztanod.
Ha nagyobb, talán egy olyan családtagnak, nem muszáj közelinek lenni, jelzés, aki eddig más úton próbált járni.
Nem lehet ezt elmagyarázni igazán. Vagy érzed, vagy nem.
Sajnos én egy időben majdnem naponta találkoztam apró gyermekek elvesztésével.
Sokat változtatott rajtam is.
Megtanultam a gondokat, problémákat kezelni.Túlélni és ezzel együtt élni.
Valódi csodák után sokan hinnének. Én is.
Az élet nem csoda, az egy természetes folyamat, a maga hibáival, amik szintén természetesek.
A vizenjárás, mennybemenetel, tenger szétválasztása, ezek a csodák.
Fel vagyunk mi készülve ezekre a csodákra?
A másik, miért kell állandóan bizonyítani, hogy létezik Isten?
Aki nem hisz benne, az a csodák után sem fog, akkor meg?
Hát sajnálom, hogy nem hiszed azt, miszerint minden egyes élet, maga a csoda, mert az pedig :)
Hiszen mindig küld jeleket és csodákat :)
Már maga a létezésünk és ahogy túléljük minden napunkat, a gyerekeink, a szép családunk, a rokonságunk, mind maga egy csoda :)
Kézzelfogható csoda kell? Nézz be a gyerekszobába, ha van gyereked, és rájössz, az ott a csoda.
Ha nincs még, akkor valamit meg kell tanulnod, mielőtt gyereked lesz, hogy ne a saját problémáiddal terheld meg őt :)
Jelek? hát ott vannak minden nap, csak már szinte nem is látjuk ezeket, már régen elfelejtettünk olvasni belőlük.
Ha nem azon törpölnénk, hogy vajh' mi igaz, vagy mi nem, esetleg éreznénk végre, hogy Valaki vigyáz ránk még akkor is, ha éppen egy ronda betegség közben, után vagyunk.
Hogy miért adta akkor a betegséget, vagy miért vett el fiatalokat, mi több gyerekeket?
Valamit valakinek tanulni kellett akár a családban, akár magának az illetőnek.
Szóval valahogy így, gondolom én.
Én ennek éppen az ellenkezőjét állítottam.
"Az imák és az áldozatok hiábavalóak."
Arisztotelész
Egyetértek.
Mindegy, hogy miben hisz az ember, Istenben, a Felsőbb hatalomban, vagy akármiben ami felettünk van (mert biztos, hogy van, nem mi vagyunk a non plus ultra), biztos, hogy segít, ha imádkozunk.
"Kérj, és megadatik" - és ez igaz.
Valóban csak hinni kell benne. Igaz hittel.
Ezért mondom, hogy úgy könnyű hinni.
Ma miért nem küld jeleket, csodákat?
Isten számára kétfajta ember van. Aki hisz őbenne és az ő Fia halálába és feltámadásába és elfogadja a kegyelmet, és akik nem. Nics több megkülönböztetés sem származás sem vallás szerint.
A megváltás üzenete minden más vallástól megkülönbözteti a Szentírás üzenetét. És Jézus az egyetlen a világ vallási alakjai között abban, hogy Istennek vallotta magát.
Olyan hülye vagyok, sehogyan se bírom felfogni,
ép ésszel,hogy lehet elhinni ilyen nem létező istenes meséket.
A Bibliában több emberhez is szólt személyesen az Isten sőt az egyikkel még bikozott is. Mózessel napról napra beszélt.
Kezd olvasni a Bibliát mint mondtam csak öt percig.
Na és a muzulmánoknak,budhistáknak ?
Na meg a honfoglalás előtt élt magyaroknak ?
"A vallásos hit a józan gondolkodás megcsúfolása"
" A teológia áltudomány "
" A papok nem hülyék "
Erre már egyszer írtam, de most elémkerült egy ige megj választ ad utolsó kérdésedre:
"Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje...mi a megfeszített Krisztust hirdetjük, aki a zsidóknak megütközés, a pogányoknak pedig bolondság.. (1Kor.1.18-23.)
"Sajnálom. Vannak emberek akikhez hiába szól Isten"
Ne sajnáld mert én nem nagyon szeretném ha szólna hozzám vagy hasonló hangokat hallanék.
Hozzád beszél ? Látomásod volt már?
Ha nem volt ne keseredj el mert ha így haladsz akkor majd lesz.
Tudod .... a múlt ellenére, vagy épp pont miatta, nem értek egyet azzal, hogy nincs más út. Én máshogy/másban hiszek, máshogy gondolkodom erről ..... :o))
De nem zavar, ha más máshogy gondolja .... :o))
"A Bibliából tudom ezeket. És én hiszem hogy ami abban van igaz."
Igaz a fenét ! Bődületes hazugságok és kegyetlenségek vannak benne.
Kezd el olvasni a legelején és csak öt percig olvasd a teremtést gondolkodva és ha elhiszed akkor meg is érdemled. Olvass vissza már ezt is írtam,pontos bibliai idézetekkel.
További ajánlott fórumok:
- Belegondoltatok kedves anyukák, mi lesz a volt férjekkel válás után? Miből kezd új életet?
- Bölcsességfog műtét után hány nappal lesz egy kicsit jobb?
- Mit tegyek a lelkemmel abortusz után? Nem volt más választásom, de ez sem enyhíti fájdalmam. Mikor lesz jobb?
- Hosszú idő után ma randim lesz...
- Milyen lesz visszamenni a home office-ból 1 év után? Már előre rosszul vagyok!
- Ha 2 év gyed, 1 év gyes után visszamegyek dolgozni, és újból terhes leszek hamarosan, a gyed mennyi ideig jár az új tv. szerint?