Szerinted egy virtuális barátság pótolhat igazi "hús-vér" barátságot? (beszélgetés)
Pótolhat, de az mégsem lesz "igazi".
Valamiféle pótlék lesz (attól még lehet jó...)Hiszen, nem láthatod élőben a mosolyát, nem ölelheted meg, amikor éppen erre lenne szüksége...
A virtuális baráttal nem lehet csendben elkortyolni egy kávét, vagy közösen megnézni egy filmet...és még sorolhatnám azokat a helyzeteket, amelyek "szó nélkül", közös élmények mentén alkulnak, amelyek gesztusokkal, vagy a lelkek párbeszédével zajlanak
az a barátság másféle, a gyerekkorban kezdődő barátság őszintébb, de a felnöttként kötöttet mindig beárnyékolja valami. Távolság, kevés idő, munka.
Örülj neki h ilyen jó barátot sikerült találnod.
Amit mondasz, hogy ez neten nem megy igaz ugyan, de lehet ott is jó barátságokat kötni, hidd el.
Tudod, még mielőtt elolvastam volna a válaszodat az enyémre, történt velem egy dolog, ami nagyon elgondolkoztatott. Szerintem, ha barátság, akkor őszinteség is kell. De, ha te elmondod a véleményedet őszintén egy dologról és a másik ezen megsértődik, akkor ismét nem beszélhetünk barátságról. És ezek után még megkapod azt is, hogy te vagy korlátolt. Hát biztosan meg fogom gondolni, hogy kire mondom rá a barát szót a netes ismerőseim közül.
Ha nem akart veled találkozni, akkor vagy közbejött valami, vagy tart a véleményedtől, ha találkoztok. Talán nem szólt róla, mert szégyelte a dolgot, vagy nem tudta, hogy pontosan hogyan és mit is mondjon. Nem szeretek mindjárt a legrosszabbra gondolni, így természetesen én is megpróbáltam volna először megtudni, miért is nem találkoztunk akkor.
A barátság, az barátság. Mindegy hol kezdődik, milyen módon jön létre, mert ha meg van az egyetértés, nem szükséges a személyes találkozás sem. Ha van miről beszélni és ez kielégíti a feleket, sztem akár még évekig is eltarthat, mert sokkal nehezebb így összeveszni.
A szerelemről több ismerős beszélt, mely a neten jött össze, de ott tényleg kell a találkozás is.
További ajánlott fórumok:
- Interneten létrejött barátságok
- Kötöttél itt a portálon barátságot/ismeretséget?
- Felnőtt fejjel nehéz igaz barátságot kötni. Mégis milyen jól esne néha egy kis barátnős csevegés. Ha ez neked is hiányzik, itt a helyed :)
- Mennyire vagy barátságos?
- Normális az, hogy a 13 hónapos kisfiam minden idegennel barátságos?
- Működhetnek-e virtuális barátságok a való életben is?