Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Szerinted egy virtuális barátság pótolhat igazi "hús-vér" barátságot? fórum

Szerinted egy virtuális barátság pótolhat igazi "hús-vér" barátságot? (beszélgetés)

1 2 3
55. lgaga
2013. júl. 10. 09:52
nekem tizenvalahány éve van egy netes barátnőm, lengyel. még sose találkoztunk, de mindenkinél jobban megértjük egymást. voltak persze hullámvölgyek, de most megint minden OK. különösen érdekes, amikor az egymás országaiban történt dolgokról beszélünk-- és ő már egy kicsit tud magyarul is.:) fontos az életemben, persze nem olyan, mint vki, akivel találkozhatnék és beszélgethetnék. de sokat jelent.
2013. júl. 9. 19:26

nem?

igen?

talán?

talán nem-igen?

Számomra a "hús-vér" barátság a mérvadó!

2013. júl. 8. 22:21
tutira nem..
2012. júl. 3. 16:49
Nem pótolhat.
2012. júl. 3. 16:48

A léleknek nagyon fontossá válhat egy ilyen barátság, és véleményem szerint sokszor segít, ha van kinek kiönteni a szíved, akár virtuálisan is. Ha "csak" társalgásra, léleksimogatásra, tanácsokra van szüksége valakinek, akkor bizony pótolhatja a hús-vér társaságot a "monitor". Ebben az esetben nincs jelentősége, hogy egymással szemben ülnek-e egy fotelban, vagy az éteren át hallják egymást.

Ha valakinek viszont IGAZÁN társaságra van szüksége, úgymint bulizós, vacsorázós, shoppingolós, kirándulós, borozgatós, nyakbaborulós, pattanás kinyomós, autót elvontatós, focizós és satöbbi jellegű barátot szeretne, akkor a virtuális ezt persze nem pótolhatja.

50. 6e647e0d82 (válaszként erre: 1. - A47449506e)
2012. júl. 3. 13:04
egy igazi "hús-vér" barátságot semmi sem pótolhat...
49. spinneli (válaszként erre: 1. - A47449506e)
2012. júl. 3. 12:56
nem
2012. júl. 3. 12:55
Nekem 10 éve van egy virtuális barátom, nagyon fontosak vagyunk egymásnak, számít a véleményünk, bajban és jóban is sokat beszélünk. Persze a 10 év alatt találkoztunk már párszor, fesztiválokon, volt hogy a párjainkkal együtt is, vagy mikor egyfele vitt az utunk együtt utaztunk reggelente (mikor másoddiplomáztam, pár hetente arra jártam fősulira mint ő a melóba). Barátságunk mégis inkább megmaradt úgy ahogy kezdődött, inkább a neten dumálunk, mint élőben találkoznánk. Jó így mindkettőnknek!
2012. máj. 2. 17:13
Az én legjobb barátnőmet a gimi első osztályában ismertem meg, azóta a legjobb barátnőm. Majd egy egyetemre jártunk, együtt is éltünk. Több éve már, hogy befejeztük mindketten. Azóta telefonon tartjuk a kapcsolatot. Minden héten egyszer hívjuk egymást kb. két órát beszélünk ekkor. Ez már hagyománnyá vált, ritkán hagyunk ki egy hetet. Mindezt azért írom le, mert engem ez is kielégít. Messze lakik tőlem, így évente csak kétszer, háromszor találkozunk, nekem mégis olyan, mintha itt lenne, mindent tudok róla, hova megy, mit csinál épp, mert állandó kapcsolatban vagyunk. Szóval a virtuális barátságok, a távkapcsolatok is lehetnek szépek. Nekem többször mondták, hogy inkább szerezzek itt barátokat, ebben az új városban, ahol élek, pedig én teljesen meg vagyok elégedve a régi barátokkal is, akikkel telón, e-mailben vagy sms-ben tartom a kapcsolatatot, s persze ritkábban találkozunk, de ápolom a viszonyt. Mindez persze nem egyenlő azzal, ha valaki már eleve neten talált barátokat, és nincsenek közös élmények, bulik, éjjeli beszélgetések, táborozás, nyaralás, szülinapozások, ilyesmik-de nem lehetetlen.
46. éwike
2012. máj. 2. 17:01
Szerintem igen. Egy arc nélküli ismeretlennek sokkal többet el mer mondani az ember, mint egy ismerősnek.Nekem van pár ilyen barátom, csak a nevüket és a nemüket tudom, az arcukat sohase láttam. Tökéletesen működik...
2012. máj. 2. 14:58
Sztem nem. Ahhoz találkozni is kell. De megalapozhatja, ha mindkét fél őszinte.
2012. máj. 2. 14:57
mit tudom én....
talán
igen
2012. máj. 2. 14:56
nem
2012. máj. 2. 14:47
igen
2010. nov. 25. 08:44
nem
2010. nov. 24. 18:34

Nálam nem létezik virtuális barátság... akit életbe nem láttam csak neten "barátkozunk", az nekem nem barátság, csak van olyan akivel beszélgetek, de képet nem tudok hozzá kapcsolni, se érzelmet.

Azok a barátok, akikkel találkozok személyesen. (Persze szoktunk neten is beszélgetni, de ez az utója) Őket barátoknak nevezem és hozzájuk kapcsolódnak élmények, érzések.

A kettő közt óriási a különbség. A válaszom egyértelmű: nem pótolhatja semmiképp sem.

2010. nov. 22. 21:33

Nem a pótlásról van szó, egész más egy netes barátság, mint a hús-vér...

A netes barát mindig kéznél van, és van rád ideje szinte mindig. Kis időeltolódással ugyan de sokkal inkább benne van a mindennapjaidban, mint azok a hús-vér barátok, akikkel jó esetben is legfeljebb hetente egyszer hoz össze a sors. persze vannak munkatársak, akikkel szintén sok mindent megbeszélsz, de ők nem biztos, hogy barátok. Másról szól az egyik, és másról a másik.

Valós segítséget kaptam már sokszor a netes barátaimtól is, meg persze a közelben lakóktól is. Nem szoktam keverni a kettőt, vannak akikkel kizárólag a neten, másokkal kizárólag élőben barátkozom. Van olyan barátnőm, aki messze lakik, de gyerekkori kapcsolatról van szó. Mikor hosszabb időn át csak levelezni tudtunk, neki is írtam a legbelsőbb dolgaimról, amiről biztosan nem beszélnék szemtől-szembe. Aztán, amikor legközelebb találkoztunk, úgy éreztem, mintha meztelenül állnék előtte... Tehát jó ezt különválasztani, szerintem.

Egyszer összebarátkoztam a neten szakmai alapon egy távoli helyen élő kollégával, akivel eleinte csak szakmai, majd egészen személyes dolgokról is elbeszélgettünk. Aztán egyszer lett volna alkalmam találkozni vele, de akkor kb 120 kg os voltam, és úgy tűnt nekem, hogy nagy csalódás lenne neki megismerni engem, mert biztosan mást képzel (külsőről soha nem esett szó közöttünk), így elkerültem az alkalmat. De lassan megszakadt a virtuális kapcsolat is. Nem biztos, hogy becsapott, ha nem akart veled találkozni, egyszerűen lehet, hogy túl őszinte volt...

A neten aztán miért ne lehetnék őszinte?

2010. júl. 6. 16:11
Én pont on-line találtam rá a legjobb barátomra:-)
2009. jún. 5. 05:08
Semmiképp.
34. Humor Helga (válaszként erre: 33. - A4cf17146e)
2009. jan. 2. 11:31
egyet értek:)
2009. jan. 2. 11:31
nem, de sokszor hasznosabb
2009. jan. 2. 11:21
Pótolhatja,inkább ilyen legyen mint ne legyen semmilyen.
2008. dec. 24. 09:17
Most van egy kedves ismerősöm Afrikából... hát, vele joban vagyok..de semmi kép sem potolhatja azt aki tényleg itt van...
2008. dec. 24. 04:13
Nem pótolhatja, de mégis érezheted úgy, hogy van, aki gondol rád.
2008. dec. 19. 13:38
Nem. De azzá válhat.
2008. dec. 19. 13:29
Semmiképp...de kialakulhat azzá egyetlen találkozás alkalmával is.
2008. dec. 19. 13:19
nem mert van aki a barátnönek mondja magát aztán közbejön valami a másik félnek ,és utána hallani se akar a másikrol
2008. nov. 3. 21:14
van amelyik többet ér
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook