Szeretők egymás közt, beszéljük meg problémáinkat! (csak olyanoknak, akik nem ítélik el a szeretőket!) (beszélgetés)
De ha veled csinálná ugyanezt a párod?
Tehát nem lenne még biztos és ezért melletted járogatna a másik emberrel, neked meg persze hazudnia kellene. Akkor az oké lenne?
Nem is az, hogy azonnal kilépek, de kapcsolat mellett nem jó, ha belemegyünk egy bizonyos határon túl egy másik kapcsolatb, mert ez a párunkkal szemben tisztességtelen, mint ahogy fordítva is az lenne, ha velünk tennék.
Ezért az sül el jól, ha a kapcsolatunkat megpróbáljuk úgy helyrehozni, hogy ne kelljen kívül keresgetni mást és ha nem sikerül, akkor kilépünk és ameddig nincs más, addig egyedül élünk.
Különben a másikat felhasználjuk arra, hogy nekünk minden biztonságban legyünk és ha sikerül, akkor őt hagyjuk egyedül. Ez nem túl fair.
Hát én ezért hiszek abban, hogy ha beszélünk róla, akkor talán tisztázódik olyan, amire nem gondolt az ember.
Én is csak akkor reagálok erősebben, ha valakit nem érdekel más ember, mivel az a más ember is lehetnénk mi.
Olyankor lazábbak vagyunk, ha mi vagyunk a kedvezményezettebb oldalon, de ha a másikon leszünk, akkor jövünk rá, hogy miért is kellene ilyenkor arra is gondolni, aki most a nehezebb helyzetben van.
Hallottam és ez is gyengeség. Mert akkor tisztázom a párommal, hogy ez a helyzet. Szeretnék egy másik kapcsolatot kezdeni és nem akarlak átverni. De maradok egyelőre a gyerek miatt, mert neki nem lenne jó, ha most eltünnék.
Ha a gyerekre gondol és ez neki nagyon fontos, akkor miért csal? A gyerek szerinted örülni fog ennek később, ha megtudja, hogy őmiatta hazudtak?
Nem fogja jónak érezni.
Mert te is akkor tudnál magadra büszke lenni, ha vállalni tudnád mindenki előtt magadat.
Ahhoz pedig nemet kell mondani egy olyan pasira, aki gyenge, hogy felvállaljon téged és az érzéseit.
Ő most kényelmesen jétszadozik és hiteget két embert a maga érdekében.
Én nem alapoznék ilyen férfire.
Ha én tisztán állok a dolgokhoz és nem kezdek olyannal, aki mást átver, akkor én is olyan embert fogok vonzani, aki tiszta.
Az biztos nem, de az sem, hogy mások becsapása árán akarunk boldogágot lopni. Annak sosincs jó vége.
Odaállunk az agyonunt kapcsolatunkba és azt mondjuk:
Ne haragudj, meguntam a kapcsolatunkat. Kilépek.
Ez a boldogság ára. A bátorság és a tisztaság.
Nem is úgy, hanem ahogy te mondod másnak. Csak úgy. Az hiteles.
És néha meg kellene fordítani a dolgokat. Ha szerető vagyok, akkor belegondolok, hogy ha most én lennék az átvert fél, akkor mit várnék a pasitól. Esetleg őszinteséget.
Elég fura pszichológus az, aki csak magára gondol. Nem önző egy kicsit ez a hozzáállás?
Ha bejönne hozzád a párja, hogy szerinte a pasija csalja és emiatt szenved, akkor ezt mondanád? Nem érdekel a lelki világa.
Az élet igazságos. Azt kapjuk, amit adunk.
Ezért érdemes tisztán csinálni a dolgokat és nem egymást bíztatni a csalásra kedves pszichológus.
Miért nem lép le? Miért nincs benne annyi, hogy felvállalja a párja előtt és nem átveri?
Ez szerinted férfias megoldás?
Fordított esetben elfogadnád, ha neked sem tisztázná és melletted mással kavarna, mert veled nem jó neki?
További ajánlott fórumok:
- Konfliktusrendező fórum - avagy beszéljük meg ITT!
- Celeb vagyok, ments ki innen! 2014- Beszéljük meg!
- Napi dolgok - beszéljük ki
- Kibeszélnéd a problémáid, társaságra vágysz vagy egyszerűen csak unatkozol? Gyere, beszélgessünk. :)
- Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg!
- Huszonévesek gyertek beszélgessünk, ismerkedjünk, beszéljük meg a problémáinkat