Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Szeptemberi tésztasaláta recept

Szeptemberi tésztasaláta recept

A Szeptemberi tésztasaláta hozzávalói:
50 dkg fusilli vagy farfalle,
1 dl olaj,
1 nagyobb csirkemell,
15 dkg szeletelt sonka,
2 marék picit áttört dió,
2 db őszibarack,
2 nagyobb szőlőfürt,
1 db körte,
20 dkg mozzarella,
2 gerezd fokhagyma,
egy kávéskanál római kömény,
só,
frissen őrölt bors.


A Szeptemberi tésztasaláta elkészítési módja:
A tésztát olaj nélküli sós vízben al dente ("ami jó a fognak" - a nem puhára, haraphatóra főzött tészta jelzője) állagúra főzöm. Közben a csirkemellet és a sonkát 1 centi széles csíkokra, a barackot és a körtét (hámozás után) hasábokra, a sajtot kockára vágom. Az olajat egy serpenyőben felforrósítom, beleszórok 1 kávéskanál sót. Félbe vágom a fokhagymákat, az olajban megfuttatom, majd kidobom. A csirkemelleket a római kömény társaságában a tűzforró olajba keverem, pillanatok alatt pirul. Ekkor beleszórom a diót és a sonkát, majd kis lángon pirítom még pár percen át, vigyázva, meg ne égjen a dió. A hasábokra vágott gyümölcsöket hozzákeverem, és még 1-2 percen át párolom, ügyelve, hogy ne puhuljanak meg túlságosan. Egy tálba töltöm a tejszínt, borsozom, és hozzákeverem a serpenyő még meleg, de már nem tűzforró tartalmát, a szőlőszemeket, a sajtkockákat és a leszűrt, de nem leöblített tésztát. Ha kell, sózom, majd 2 órán át hűtőben tárolom, hogy összeolvadjanak az ízek. Tálaláskor pici dióval díszítek minden adagot.

Azért szeptemberi, mert ezekkel az idénygyümölcsökkel készítve a legfinomabb. Az élmény fokozható, ha szőlőmag- vagy dióolajjal készítjük.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A szeptemberi tésztasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook