Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csirkés alagút recept

Csirkés alagút recept

A Csirkés alagút hozzávalói:
3 nagyobb csirkemell filé
szeletelt bacon
3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 tojás
1 csokor petrezselyem
30-40 dkg g reszelt trappista sajt

bors


A Csirkés alagút elkészítési módja:
A csirkemellet kockára vágom, sózom és borsozom. A tejfölt összekeverem a tojásokkal, a sóval , a borssal, a petrezselyemmel és a liszttel. Hozzáadom a reszelt sajt kb. harmadát, és a hússal összeforgatom. Két őzgerincformát baconszeletekkel kibélelek úgy, hogy kilógjon a szélén annyi, hogy a tetejére ráhajthassam. Az aljára reszelt sajtot szórok, majd beleöntöm a csirkés masszát. Tetejére szórom a maradék sajtot, és ráhajtogatom a kilógó szalonnaszeleteket. Egy tepsibe helyezem a formákat, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöm. Ekkor sütőpapírt helyezek a tepsibe, és óvatosan ráfordítom a csirkés rudat. (Ha a csirke sok levet enged, azt előtte leöntöm róla.) Addig sütöm még, amíg a másik fele is szép pirosra sül.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csirkés alagút elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook