Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szentgyörgyi palacsinta recept

Szentgyörgyi palacsinta recept

Elkészítési idő 90 perc

A Szentgyörgyi palacsinta hozzávalói:
a tésztához 15 dkg liszt
1 egész tojás
1 dl tej
1-1,5 dl szódavíz
2 evõkanál olaj
csipetnyi só; a töltelékhez 1 dl tej
15 dkg darált dió
10-12 dkg porcukor; az öntethez 2 dl tej
2 tojássárga
1 zacskó vaníliás cukor; a tetejére 2 tojásfehérje
2 evõkanál sárgabaracklekvár
kevés kristálycukor.


A Szentgyörgyi palacsinta elkészítési módja:
Elõször megkeverem a palacsintatésztát. A felvert tojást, a tejet és a lisztet annyi szódavízzel keverem össze, hogy tejszín sûrûségû legyen, majd csipetnyi sóval ízesítve 10 percig pihentetem. Ezután szép vékony palacsintákat sütök a masszából. A töltelékhez a tejet felforralom, belekeverem a darált diót és a porcukrot, majd langyosra hûtöm. Ezzel megkenem a palacsintákat és egyenként szorosan felcsavarva, kis darabokra vágom. Egy tûzálló tálban szorosan egymás mellé állítgatom a kis palacsinta hasábokat. Az öntethez a tojássárgákat simára keverem a vaníliás cukorral és a tejjel, majd rálocsolom a tésztára. Forró sütõben addig sütöm, amíg az összes folyadékot be nem szívja. Közben a tojásfehérjékbõl kemény habot verek és a kristálycukorral meg a sárgabaracklekvárral ízesítem. A megsült palacsinta tetejére rákenem az ízesített habot és csak annyi idõre teszem vissza a sütõbe, amíg a hab rászárad a tetejére. Rendkívül finom, ám munkaigényes édesség!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szentgyörgyi palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook