Szenteste egyedül (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szenteste egyedül
Most így hirtelen az első ötletem: Te miért nem lehetsz ott a "nagycsaláddal"?
Érdekes a téma, mindjárt visszaolvasok.
Nem fltétlenül alap, hogy "más családok" - nál töltsd a szentestét.
Menj el templomba, halgasd meg a gyerekek pásztorjátékát, utána a szentmisét ás már nem is leszel egyedül.
De hiszen vannak gyerekeid, unokáid, sőt, most várható a legifjabb unokád! (Emiatt mondjuk borulhat is a program :-)))
Ha téged nem hívtak meg, hát pihend ki magad - lesz elég örömteljes dolgod az ünnepek alatt, sőt, nyilván szükség lesz rád a kisunoka miatt is :-)))
Nem leszel te egyedül, örülj annak, hogy vannak...
Nem támadtam, alapvetően én veled értek egyet, de sajnos vannak emberek, akik annyira gonoszak és buták, hogy nem veszik észre, azért maradnak egyedül, mert elmartak maguk mellől mindenkit a gonoszságukkal. Ha nem tapasztalom a saját bőrömön, nem hiszem el, hogy van olyan ember aki annyira utálatos, hogy sehogy nem lehet közel kerülni hozzá...
Akit így magára hagynak, lehet, hogy kicsit gondolkodnia kéne, tényleg nem követett el súlyos dolgokat? Mert ez is benne lehet sajnos a pakliban.
Én is a népes famíliára szavaznék. Ha vmi miatt nem megoldható, akkor hagyj feladatot aznap estére magadnak a másnapi készülődésből - találj ki vmi jó macerás sütit, amivel órákig el lehet bíbelődni. Ne stresszeld magad, h Szenteste van. Próbáld meg úgy felfogni, h ez az ünnep előtti este, és kész! Ha nagyon rossz egyedül, és egy picit is hiszel, és nem tudsz aludni, menj el az éjféli misére, oda már fél 12-re nyugodtan elmehetsz, sok helyen még koncert is van előtte. Na, ott nem leszel egyedül!!! :)))
És különben is... Elég rendesen benne van a pakliban, h a menyed megszül addig, vagy épp a kórházban lesz, az meg máris borít mindent, és mindjárt nem leszel egyedül...
Ne viccelj, én jan.13-ra vagyok kiírva, és én számolok azzal, h a szülészeten karácsonyozok... vagy szilveszterezek... :)
Fel a fejjel, nem lesz olyan rossz! :)))
Mondjuk az én "anyósom" azért fogja a szilvesztert egyedül tölteni, mert rettentesen gyűlöl engem a létezésem miatt... Én meg azt mondtam, hogy hogy egész évben tűröm, és kedvesen viselem, de az év utolsó napját nem fogom ilyen légkörben tölteni, miért is kéne?!
Nem kell más feje fölött pálcát rötni, mert soha nem lehet tudni, hogy mi áll a háttérben... :(
A népesre dagadt famíliába Te miért nem férsz bele?
A fiad hagyná,hogy egyedül maradj?
Igazad van!Leírtad az én véleményemet is!
Édesanyám is egyedül él,de még soha nem töltötte egyedül a karácsonyt....meg a szilvesztert sem!
Megőrülnék a tudattól,hogy egyedül ül otthon mikor vannak gyerekei,így aztán felváltva hol az egyik,hol a másik gyerekénél ünnepel!
És akkor téged hagy a párod egyedül...? De a szülei ketten vannak. Nekem ez elég durva, eldönthetné a párod, hogy kivel akarja élni az életét...
Az én karácsonyaim is mindig a rohanásról szólnak, két szülőm volt sokáig egyedül, és egyiket se hagytam magára, hanem a napom részét megosztottam közöttük. A te párod miért nem osztja meg?! :(
Az én anyósjelöltem is nagyon brutál, nem is megyek oda szilveszterkor pl. A párom meg azt választotta, hogy velem lesz... Pedig az ő anyja egyedül lesz otthon azon a napon.
Szép a karácsony, de túl van misztifikálva. Ezért rémes sokak számára és jutnak esetleg a végleges döntésig, hogy azon a napon dobják el az életüket.
Rájátszunk az egészre. Járom az üzleteket, üvöltöző szülőket látok, morgó felnőtteket, mondjátok, ha az év többi napján így viselkednek, miért is a nagy áhítat arra a pár órára.
Csodálatos látni a gyerekek ragyogó tekintetét, de drámai amikor nem kapja meg azt ami az álma volt, az álmok meg egyre nagyobbak sok családban, erőn felül ajándékoznak, elveszik a lényeg a SZERETET, a figyelem egymás iránt.
Jelen cikkben nem értem miért nem fér az ünnepbe még egy személy a másik családrészéről.
Mindenkinek kívánom, hogy lelkébe a békesség költözzön és ne a bánat!
En is voltam mar egyedul, mert elotte-utana nap dolgoztam, de en kifejezetten elveztem.
Jo filmek vannak a tv-ben, nincs rohanas, csend van az utcan, emlekeim szerint valami chipset is bezabaltam.
Minimális esélye van csak ugyan, de lehet, hogy idén én is egyedül leszek 24-én este. Nem félek tőle, tudom, hogy szeretnek, várnak haza. Legrosszabb esetben legkésőbb másnap otthon leszek. Semmi jelentősége az egésznek. Ilyenkor legalább mindenki átgondolhatja a dolgait a legnagyobb nyugalomban.
Kívánok minden egyedülélőnek lelkierőt!
Minden családtagom külföldön...
Páromnak pedig az anyja...hát...inkább nem mondanék semmit, náluk szent a szenteste és egyelőre csak barátnő vagyok...nem pedig családtag.
Nem teheti meg, hogy nincs otthon velük, így is van köztük feszültség, csak tovább szítaná, illetve én lennék a fő gonosz. Idős szülei vannak nagyon és cseppet maradiak.