Szenteste egyedül (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szenteste egyedül
Semmi baj. Ezek szerint nem olvastad el a cikket, de az sem baj:) Ott világosan leírtam, hogy az öregúr 85 éves elmúlt és amióta világ a világ, a gyerekei és azok járulékai mindig náluk töltik a szentestét. Apelláta nélkül.
Stimmt?
És neked is legyen örömteli, békés, nyugodt karácsonyod!!
Nos: hogy miért nincs unokám? Nem tudjuk. De nem nyávogok miatta, majd lesz. Egyébként nem mindenki 20 évesen szül, hogy 58 évesen már 100 százalék nagymama lesz.
Egyébként nem szokásom cikket írni, de komolyan nem értem, amelyik gyerek veled lakik, az miért megy a testvére feleségének a nagypjához.
A "nyávogás" szóért viszont elnézést kérek, sajnos szavamjárása. Komoly.
Na igen.
A lapos guta kerülgetett, amikor októberben, februárban, akármikor felelni hívták valamelyik osztálytársamat, s az vigyorogva közölte: de tanár úr/nő kérem! Születésnapom van. És megúszta aznap a felelést. :D Velem ilyen nem fordulhatott elő. (Ja, és a névnapom is december közepén van.)
Nem, a másik fiam dolgozik szenteste. Vele megy el az útra a párja, hogy mégis együtt töltsék az estét.
De nem értem pontosan, mi a probléma.
Én is 58 éves elmúltam. Van 4 unokám, az ötödiket várjuk. Neked miért nincs még egy unokád sem?
Egyébként pedig nem első, második napon lesz nálam az egész családom. És ha nyávoghatnékom támad a Szentesti egyedülléttől, akkor hadd nyávogjak, te meg ne olvassad el, ha nem bírod.
És ettől neked most jobb? Mert akkor oké!:)
Nekem mindenesetre jobb, hogy megoszthattam a gondolataimat itt és többnyire kedvesen reagáltak rá a hozzászólók.
Te meg írjál arról cikket, hogy egyesek miért nyávognak, ha egyedül töltik a Szentestét. Mit szólsz?
Jó, hogy az illetékes van itt! És szenteste ő is elmegy a testvére apósáékkal? Most jól értem?
Kérlek, válaszolj, ez fontos!
Miért haladok afelé? Mert nem értem, miért kell túllihegni 3 napot, ha a többi hármszázvalamennyin nem törődünk egymással?
Elolvastam. Másnap délre hozzá megy egyik gyereke és családja .Következő nap a másik gyerek a családdal. És ő miért nem egynapon hívja a 2 gyerekét??
Szerintem olvasd el még egyszer a fórum indító "nyávogását" /ahogy Te írod/ akkor talán megérted, hogy mi baja.
Pontosan haladsz a felé, hogy Te is teljesen egyszer egyedül legyél szenteste és akkor majd talán már nem ez lenne a véleményed.
Remélem,hogy így lesz.Csak,amióta eszembe jutott egyszer,hogy:"Te jó ég...Tényleg mi lesz?" -azóta én nem tudom egyetlen magányosnak sem azt mondani,hogy:Na és?Akkor mi van? Éjfél után már 25.-e van,kezdheted szeletelni a sütit!
Mert belegondolok,hogy mi lesz akkor,amikor már én is így érzek majd...
Neked is nagyon boldog karácsonyt kívánok!:)
Neeee!
Azon még ne gondolkodj, hogy mi lesz, ha! .....
Annak kell örülni, ami van, mert egyszer ez is elmúlik, aztán sajnálhatjuk, pont, ahogy írod!
Én is pont így voltam régen, fiatal házas koromban.
4 - 5 év szaladgálás meg kínlódás után keményen és határozottan leállítottam a dolgot, és közöltem minden régnemlátott családtaggal, hogy ott van az év többi napja is az együttlétünkre, ez az idő pedig a családomé!
Én is most megteszek mindent annak érdekében, hogy a kettőnk ünnepe meghitt és boldog legyen, vissza fogok emlékezni a régi Szentestékre, és boldogan mosolyogva fogok gondolni arra közben, hogy a gyerekek már nagyok lettek, élik a maguk életét és Szentestéjét, úgy, ahogy én is régen ...
Jól van az így!
Legyen boldog karácsonyod!!!
A magány.:(A magány,pont azon a napon,amikor senkinek sem kellene magányosnak lenni..:( Neked pl. ott a párod.Nem vagy egyedül.
Tudod,annyira érdekes..Nem tudom megmagyarázni,de amikor fiatal házas voltam,a fiúk kicsik voltak,akkor a fene evett,hogy hány helyre kell mennünk.Szülők,nagyszülők,testvérek...Mindig azon morogtam magamban,hogy "Édes Istenem!Mikor lehetünk már csak úgy magunkban?"
És eljött ez is..Meghalt az édesanyám,a tesóm.Meghaltak a nagyszülők.
És hát tudod...HIÁNYZIK!:(
Rettenetes módon hiányzik!:(
Bele sem merek gondolni,hogy mi lesz,ha egyedül kell majd lennem...:(
A baj az, ami már nincs, ami elmúlt, a régi Szentesték hangulata, varázsa ...
Amit lehet tagadni, hogy sosem volt, semmit sem ér az egész. Lehet, hogy már nem, de a hiány azért ott van.
Együtt érzek mindenkivel, aki ezt éli meg.
Jól van, na. Csk most egy kicsit zakkant vagyok.
Eddig az volt a bajom, hogy sok helyre kell menni, 5 olyan embernek is ajándékot venni, bájosan átadni, akivel egy évben 2x találkoztunk.
Tavaly karácsony másnapján meghalt férjem apukája, most augusztusban az én anyukám. Ezzel vége, mert a másik két szülő még régebben.Testvér nincs. Gyerek 1, külön él párjával.Persze, eljönnek pár órára, aranyosak, örülünk nekik. Csak szerintem a "legrosszabb"korban vagyunk, 58, 59. Unoka még nincs, és most leszünk igazán "egyedül"-persze jól élünk, csak a fórumindító úgy "nyávogott" , hogy "szenteste egyedül lesz". Bezzeg utána 2 nap gyerekek unokákkal. Akkor mi baja?
Hát... Einstein bácsi feltalált egy elméletet..Miszerint minden relatív..Lehet,hogy családom tagjai szerint,én vagyok az álszent,a képmutató,a mittudomonénki?
Nálunk spec.anyóska a kiborító,mert a világon mindent jobban tud.Na és? Azért nem a karácsony a hibás,ami az egyik legszebb hagyományunk.Ha AZ álszentség,hogy úgy vagyok vele,egy este kibírható,akkor én is álszent vagyok.Az ember nem választhatja meg a családját.És ahol több van,mint egy ember,ott a "másik" soha nem lesz ugyan olyan,mint én.
Az utolsó mondat igaz. De ha a családban sok az álszent, akkor csak azt teheted, hogy kívülről figyeled az eseményeket, s lehetőleg nem sértel meg senkit .
Elmúlik ez is.
Ó, hát mert egyedül van. Akkora ügyet csinált itt a fórumindító abból, hogy hozzá "csak " első nap megy a csalá. Örüljön anagy családnak, és, hogy mennek.
Egyébként főleg a vallásosak csinálnak óriási cirkuszt a karácsonyból. Pont ők, mintha máskor nem lenne szeretet.
Álszentség!!!!!!