Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Én voltam :). Nekem is az első volt, nem erre számítottam, nagyon sokan voltak... Biztosan az előtte lévő apás felkészítés miatt is. Én is abban bíztam, hogy több szülésznő lesz... a végén meg is akartam kérdezni, hogy hogyan lehet 'választani', de aztán inkább úgy döntöttem, hogy nem húzom az időt, többen már így is sóhajtoztak, mikor hallották, hogy még van kérdés... Persze, akit nem érdekel, nem tudom, miért nem megy ki.
A klubban még nem voltam, érdekes lehet... El kellene menni.
Tegnap volt valaki az előadáson? Eszméletlen tömeg volt, úgyhogy biztosan... ;) Nekem ez volt az első előadás-élményem... Kimondottan hasznos dolgokat mondott Dékány doktornő, viszont én reméltem, hogy több szülésznő ott lesz...
Holnapra tervezzük a Kismama Klubot. Van esetleg tapasztalata valakinek, hogy itt hány szülésznő van? Ez lett volna az elsődleges célja a tegnapi előadásnak is, hogy meg tudjuk nézni őket... Mert hát így harangozzák be, hogy itt meg tudsz ismerkedni velük... azt nem teszik hozzá, hogy azzal az eggyel, aki ott van... :S
Én az elsővel fogadtam dokit és szülésznőt is. Nagyon gyorsan szültem, úgy éreztem a szülésznőválasztás felesleges volt.
A második babánál csak dokim volt, szülésznőm nem, és én az ügyeletes szülésznővel jobban meg voltam elégedve, mint a fogadottal az első babánál. Utólag adtam is neki valamennyit... de lelkileg is jobb volt, illetve el nem mozdult mellőlem vajudás alatt.
Őt nem is szoktam látni, hogy ajánlanák, pedig én nyugodt szívvel tenném.
Szia!
Én decemberben szültem és mivel éjjel, ezért a választott szülésznőmet csak a megfelelő tágulás után értesítettük. Amg meg nem érkezett addig Vass Gabi volt mellettem, ha kellett. Nagyon rendes, segítőkész, türelmes. Mivel első baba volt, semmit sem tudtam a szülésről, és az első vizsgálatról (borzalmas), közben meg már állandó 1 perces fájásokkal küzdöttem, de ő ott maradt velem, fogta a kezem, és elmagyarázta hogyan kell "elengedni" a fájásokat, és minél több oxigént szállítani a babának, ami segíti őt. Pedig csak ügyeletes szülésznő volt, soha nem találkoztunk, és mégis nagyon rendes volt, csak ajánlani tudom!!!
sztem már ilyenkor érdemes vele felvenned a kapcsolatot!
én az enyémmel 24 héten vettem fel és még épp befértem hozzá..
Nekünk azt mondták, teljesen mindegy, hogy első vagy sokadik baba 72 óra után lehet hazamenni az új kórházi protokoll szerint.
Természetesen saját felelősségre korábban...
nálunk úgy volt, hogy kb. éjjel kettőkot kerültem a gyerekágyra és majdnem pont 12 óra múlva hozták vissza a fiamat. Délelőtt bementünk megnézni, mondták délelőtt folyamán lesz az orvosi vizsgálat és utánna hozzák ki. Nem igazán értem minek ülnek addig a babákon. De utánna végig veled marad a kicsi. Nekünk kékfény kezelés is kellett, azt is a hordozható ágyon oldották meg.
Szülés után arra hivatkoztak, hogy pihenjek. Ok, aludjon aki tud, én, bár nagyon fáradt voltam, egyáltalán nem tudtam aludni. Az következő éjjel meg a szobatársam lánya miatt nem tudtam, mert végigordította az éjszakát. Legközelebb megpróbálom, hogyha minden oké, akkor had maradjon velem és majd én visszaviszem nekik ha jön az orvos. És okulva az előzőekből, az egyágyas szobát fogom kérni :)
Annyira azért nem érdemes sietni haza, nálunk pl. besárgult és azt kezelni kell, meg figyelni nem e fokozódik. De így is csak egy plusz nap kellett bennt.
Talán azért sem örülnek, ha minden vizsgálaton ott vagy, mert elég kicsi a csecsemőszoba, alig lehet elférni ha páran már ott vagyunk. De nyilván, jogod van, a gyerek a tiéd nem az övék, így ha kedvesen határozott vagy nem hiszem hogy ellentmondanak. Én is ebben bízom :)
sziasztok!
én kétszer szültem a szentimrébe... a csecsemős részleg témához szólnék most hozzá... azt tudni kell, hogy tényleg iszonyat leterheltek, sok gyerek van, és Ők kevesen.. Első alkalommal is nagyon segítőkészek voltak... ahogy már lejjebb írták többen, hogy elmondják, ha szükség van segítségre szólni kell, sajnos erre nincs kapacitásuk, hogy folyamatosan a kismamák nyakára járkáljanak... Én minden alkalommal kaptam segítséget... sőt egyszer még engem is segítettek ellátni, mikor az osztályos nővér nem ért rá, pedig protokoll szerint nem tehették volna, de gyorsan kértek engedélyt...
Mivel mind két szülésem császár volt, így a másodiknak már az első tapasztalatával indultam.. tudtam, hogy nagyon nehéz volt császár után, és mivel nem lehetett látogatóank bejönni, tudtam, hogy több segítségre is lenne szükségem... ezért második alkalommal úgy döntöttem felfogadok egy csecsemős nővért.. asszem ez volt életem egyik legjobb döntése... és nem azért mert első alkalommal nem segítettek volna, csak császáros sebbel, egy kisbabát ellátni, nem olyan egyszerű... egy nagyon szuper csecsemőst fogadtam fel, rengeteget segített, amikor csak akartam velem volt kisfiam, de tudtam,hogy pihenésre is van szükségem, az is fontos, és így arra is volt lehetőségem.. 4 nap után úgy sétáltam ki a kórházból, mint ha csak welnes napokon lettem volna :)... lelkileg is sokat támogatott, mert sajnos pont influenza miatti zárlat volt, így még csak ki sem mehettünk az üvegajtón túlra, de még ez sem viselt meg... mindig segített, mikor pár órára haza ment, akkor is telefonon bármikor utolérhető volt... de szabadnapokon is be jött hozzám.. és amit még fontos kiemelnem, nem tartotta a kezét, kb úgy kellett a végén levadásznom, hogy oda adhassam a pénzt, látszott, hogy szívesen segít... szóval megérdemelte..
Én nem azt mondom, hogy mindenki fogadjon csecsemőst, bár fizetünk orvosnak, szülésznőnek, és hát valljuk be, ez a pár nap legalább annyira fontos, mint a szülés napja.. én úgy érzem, hogy erre kár lett volna sajnálni..szóval aki biztosra akar menni, van már erre is lehetőség..de aki úgy érzi nem szeretne ezzel élni, én annak is azt mondom, nagyon szívesen segítenek, csak kérni kell, de szerintem azért ez nem olyan nagy baj...
Jah, és még hozzáteszem, a szoptatásnál is rengeteget segített, kislányomnál nem jött sajnos össze, kisfiam ma fél éves, és tápszert nem sokat látott még eddig :)
Sziasztok! Mi is szent imrében fogunk szülni, október közepére vagyunk kiírva.
néhány oldalt olvastam vissza, hát látom van itt is hideg-meleg:) úgy látom ezzel a csecsemős részleggel tényleg vigyázni kell! ha az anyuka karakán (én ilyen volnék) és kiáll a jogaiért, akkor viszont nem vehetik el a babát, vagy? jogod van mindenhová kísérni a babádat bármilyen vizsgálat is van, nem mondhatják, hogy te nem mehetsz! van akinek sikerült lepattintania az ilyen erőszakosabb nővéreket?
szeretném még megkérdezni, akik már szültek itt, hogy ha problémamentes minden, akkor mikor hagyhatod el a kórházat legelőbb? pl. akár saját felelősségre ki lehet jönni előbb?
Nekem nincs fogadott orvosom,szülésznőt szeretnék
viszont nem tudom ki nincs még betäblázva és vállalja is!
Sajnálom, hogy ekkora csalódás volt neked a Szt.Imre, de igazából meg nem értelek: ha utánnanéztél, akkor tudod, hogy ez nem egy kimondottan "bababarát" kórház, mint mondjuk a Szt. László, hanem valahol a kettő között, mert van ennél rosszabb csecsemőosztály is (ahol pl. mindig visszaviszik a kicsiket és csak enni hozzák ki.
-tény, hogy a csecsemősök nincsenek a toppon, de nekünk pl. megmutattak mindent, pelenkázást, köldökápolást, "fürdetést"- persze én nem csap alatt fürdetek, de ott higiéniai okok miatt igen (így nem kell minden kicsi után kádat mosni). Nálad már biztos tudták, hogy nem az első babád, így feleslegesnek gondolták mégegyszer elmondani
Amikor én voltam (1 éve) minden műszakváltáskor bejött egy nővér, bemutatkozott és mondta ha segítség kell szóljunk neki.
- én azért örültem az ingyen reklámtermékeknek,olvasnivalóknak, meg amiket azóta is kapok postán,egyedül a babakötvényt fogom elküldeni legközelebb
- igen, rossz hogy az apa (elvileg) nem lehet a kicsivel, ez nekünk is rossz volt. Amúgy ha nincs a pultnál nővér simán kiveheti. De szerintem jobb, hogy a látogatók nem járhatnak be az osztályra. Mert nem mindegy, hogy te mész ki a váróba, vagy pár százan naponta átjárnak az osztályon, bemennek a szobákba (mint pl. a Szt. Lászlóban). Engem kimondottan zavart volna, ha a szobánkban reggeltől estig látogatók jönnek-mennek.
- a babáknak a fejéből vesznek vért, de ehhez sehol nem fogják a beleegyezésedet kérni, sőt.Fontos vizsgálatokhoz kell az a vér.
Persze van amiben egyet értek veled.
Én is csak 12 óra után kaptam meg a gyerekem, és amikor betotyogtunk előtte a szobatársnőmmel, hogy megnézzük a babáinkat tényleg fel voltak kicsit háborodva, hogy mit keresünk ott.... legközelebb én is karakánabb leszek és azt sem fogom hagyni, hogy szülés után elvigyék. Mert mivel ez nem kimondottan bababarát kórház, ezt sem tartják annyira fontosnak.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?