Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

❮❮ ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... ❯❯
12333. fildus (válaszként erre: 12332. - Carpediem*)
2014. márc. 2. 09:17

Ezt cáfolom, mert nem igaz!

Én mindkét gyerekkel a végefelé a kórházba jártam be hozzá és nem kellett semmit sem adnom.

12332. Carpediem* (válaszként erre: 12329. - Orsy27)
2014. márc. 2. 07:06

Szia.

Nyulasival vigyázz, ő az sztkban is elfogadja a pénzt, sőt!!!!!

Furcsálom, hogy elvállalt az sztkban, nem szokott.

Én meleg szívvel ajánlanám inkább Szigeti doktornőt.

Ő a Rokusban rendel és oda is járhatsz, nem kell tejelni ott.

Nyulasi ő pont a pénzes dokik közé tartozik erre figyelj!!!

12331. Carpediem* (válaszként erre: 12312. - Fanni33)
2014. márc. 2. 07:04

Szia :)

Mi tegnap beszéltünk Lengyel dokival, szeptemberig senkit sem vállal már :(

12330. Bocikapitány (válaszként erre: 12323. - Jollymama)
2014. márc. 1. 21:53

Sajnos kivételek, tragédiák mindig vannak, lesznek. Én halmozottan fogyatékos gyerekekkel dolgozom, pontosan tudom, milyen a családok élete. Természetesen minden szülő imádja a gyermekét, de borzasztóan nehéz feldolgozni ezt, és rendkívül megterhelő anyagilag az, hogy egy sérült gyereknek mindent megadj, ami a fejlődéséhez szükséges. Nem mindenki tudja, meri ezt felvállalni.

Borzasztóan nehéz kérdés az, hogy mi van, ha azt mondják, bármi baja van a babának???? Hogy döntenék? nem tudom. DE DÖNTHETNÉK!!!! És ez a legfontosabb. Egy anya élete legnehezebb döntését hozza, ha a terhesség altt rendellenességet diagnosztizálnak a babnál, bárhogy is dönt.

Szóval én nem azt mondtam, hogy azért mert én fizetek a dokinak, vagy elvégeztetem az általam fontosnak tartott teszteket, attól nekem lesz a legszebb, legegészségesebb babám. Minden genetkai vizsgálatnál felhívják a figyelmedet arra, hogy rejtett rendellenességek lehetnek. Semmi sem 100%.

Lehet ellenszenvet táplálni a hálapénz, fizetős magánrendelés, fizetős kismamák ellen, csak nem érdemes. Mindenki maga dönt a mikéntekről. Sajnos szerintem a magyar egészségügyben pénzt nélkül kitolnak az utcára kipurcanni. Természetesen mint mindenhol, kivételek itt is vannak.

12329. Orsy27 (válaszként erre: 12316. - Fantazianev)
2014. márc. 1. 14:35
Beszéltem Nyulasival, dolgozik augusztusban. Rendel az sztk-ban is, a Tompa utcában, úgy tudom, hogy elég drága a tarifája. Hétfőn délután magánrendel, én akkor dolgozom, nem tudok oda eljárni, így kivételesen elvállalt az sztk-ban...azt mondta, szüléseket a magánból szokott vállalni leginkább.
12328. devonshire
2014. márc. 1. 13:20

Ha még hálapénzt fizetnénk....

A hálapénz szerintem, az utólag hálából önszántunkból adott összeg.

Az előre elvárt, előre kimondott összeg, nem hálapénz. Olyan mintha a tescoban külön fizetnél a pénztárosnak, mert hajlandó volt lehúzni a cuccaid.

Én közben mindenórás lettem, és orvos és szülésznő nélkül vágok neki, majd a férjem pátyolgat. És arra gondolok, minden csúnya nézésnél, hogy mennyi mindent veszek a kislányomnak a pénzből.

De optimistán állok a dolgokhoz, hogy így is nagyon normálisak lesznek.

12327. jollymama (válaszként erre: 12326. - LiliumSouliei)
2014. márc. 1. 08:14
Amikor már integet a baba a lábad között :)
12326. LiliumSouliei (válaszként erre: 12325. - Birgi74)
2014. febr. 28. 22:28
Én úgy tudom számít ki hova tartozik és csak sürgős esetben kötelesek bárkit fogadni, különben átküldenek az illetékes kórházba. Amikor szültem, akkor is egy kismamával emiatt problémáztak, nem oda tartozott és nem akarták fogadni... Csak az a kérdés vajon egy szülésnél mi számít sürgősnek? :)
12325. birgi74 (válaszként erre: 12262. - Yuribathory)
2014. febr. 28. 07:15
Szulni barhol lehet, ha nincs fogadott orvosod ott, akkor is. Az pedig korhazfuggo h szulesznot lehet e orvos nelkul. A szentimreben hivatalosan nem lehet csak szulesznot fogadni. Csak ha orvosod is van. De szulni szulhetsz ott! A szuleszet kivul esik azon a torvenyen h csak helyileg illetekes blablabla :) szoval erted. Pl nogyogyaszati jarobeteg rendelesre nem mehetsz akarhova, csak ahova tartozol, de szulni es varandosgondozasra mehetsz a szentimrebe.
12324. birgi74 (válaszként erre: 12289. - Ksk84)
2014. febr. 28. 07:09
Szia ksk84! Nekem megvan az a dvd, amin Andi tornaztat :) en nala vettem a tornan.
12323. jollymama
2014. febr. 28. 05:37
Semmilyen teszt és vizsgálati eredmény nem befolyásolja a babád fejlődését, ezek csak arra jók hogy te dönts az életéről. Ha ő meg akar születni akkor meg is fog,ha nem ,akkor nem igazán tudnak segíteni a dokik. Sógornőm sajnos 20 hetesen veszítette el nemrég a babáját,magánrendelésre járt és megcsináltatta az integrált tesztet is, a szülés beindulása előtt egy azaz 1 nappal korábban volt az orvosnál ahol mindent rendben találtak, 1 nappal később minden előjel nélkül elfolyt a magzatvize és meg kellett szülnie a babát akiről kiderült hogy súlyos fejlődési rendellenességel küzdött. Sógornőm az orvost hibáztatta amiért nem vette észre 1 nappal előtte sem,de én megkérdeztem tőle: mi van ha észreveszi és neked kell dönteni 20 hetesen az életéről?Szerinted könnyebb lett volna neki,alakulhatott volna másképpen is? Nem ,sajnos itt a baba és a szervezete döntött! és tök mindegy hogy mennyit fizetett és kinek,a terhesség csakis az anyán és a babán múlik,úgy ahogyan egy természetes szülés is.
2014. febr. 28. 00:07

Mindenki máshogy látja ezt a "pénzt adni a dokinak" dolgot. Nekem első baba, én nem merek kockáztatni. Előre én sem fogok pénzt adni, de nekem fontos, hogy olyan ember legyen majd ott, aki ismer, aki végigvitte a terhességem. nyilván nem szül meg helyettem, de ott, akkor rá leszek utalva.

Egyetértek abban, hogy elfajult ez a dolog, de sajnos ezt nem azzal fogom megoldani, hogy átállok az "én akkor sem adok" sorba, és várok a sorsomra. Lehet túlaggódom, de nekem fontos, hogy biztonságab érezzem magam. Nem nagyzolás, nem vagyunk gazdagok, de nem merek kockáztatni, inkább átlakítom a költségvetést. A dokim nem kér pénzt, hiszen a magánrendelésére jártam, épp eleget fizettem neki eddig is. Ettől függetlenül, ha meg leszek elégedve a munkájával akkor adni fogok neki. nem százezreket.

De akkor tovább megyek! Mi az, hogy az integrált teszt nem TB támogatott? Ha van két vérvételre 28 ezrem, akkor megtudhatom, van e a babának bármiylen rendellensége? Ha nincs rá???? Itt kezdődik szerintem minden...

12321. 4c1a787e8f (válaszként erre: 12319. - Jollymama)
2014. febr. 27. 16:48
Nálam is így volt. Mind a négyszer.
12320. jollymama
2014. febr. 27. 15:53
El van fajulva az egészségügy sajnos. Hálapénzt fizetünk a gyermekünkért? Miért a doki adta? Vagy csak azért kap pénzt hogy "köszi hogy nem voltál velem bunkó",esetleg kinyomja helyettem? 4. gyerekemet szülöm és kinőttem belőle hogy divatoljunk és azt csináljam amit a "gazdag" kismamák tanácsolnak.Persze mindenkinek lehetősége van a doki zsebébe pénzt dugni ,csak ezek miatt az emberek miatt oda jutottunk hogy két sorba rendeződnek a "betegek" és persze hogy a doki azt a sort válassza ahol tömik a zsebét a másikra meg azt mondja bocsi de már telt ház van. 6-8-12 óra vajúdás alatt nem fog ott csücsülni ,mégis egy napra is kicsit abszurd fizetés 100-200 ezer forint nem gondoljátok? Vagy ti kerestek ennyit?
12319. jollymama
2014. febr. 27. 15:12
3 szor szültem a Szent Imrében sohasem volt fogadott szülésznőm,de mind a 3 alkalommal olyan volt mintha egy családtagom lett volna mellettem,mind nagyon segítőkész volt! Most sem lesz választott szülésznőm de most orvosom se,majd leírom a tapasztalatokat.Június 10 re vagyok kiírva.
12318. Fantazianev (válaszként erre: 12317. - Fantazianev)
2014. febr. 27. 13:22
Mármint betelnek... Nem bérelnek... :)
12317. Fantazianev (válaszként erre: 12315. - Bocikapitány)
2014. febr. 27. 13:21
Szia! Ez nagyon időszak függő. Ismerek olyat, aki az utolsó három hónapra ment át magán dokihoz, és simán elvállalta még szülésre. De a nyári szüléseknél meg sokkal hamarabb kell lépni, szabira mennek, vagy bérelnek az orvosok és már nem tudnak vállalni.
12316. Fantazianev (válaszként erre: 12309. - Orsy27)
2014. febr. 27. 13:09

Sajnos dr. Szigeti Katalin is szabin lesz augusztusban. (Legalábbis a közepén, mert akkorra nem vállalt) Én is őt kerestem fel első körben.

Nyulasi doktorúrról sikerült infót kapnod? Engem is érdekelne! Vagy találtál már valaki mást augusztusra?

2014. febr. 27. 09:48

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: Ti mikor beszéltetek a dokival a szülésről, annak részleteiről? Én a 22. hétben járok, és mikor legutóbb voltam a dokimnál azt mondta, még korai erről beszélni. Én nem olvasgatok szülés témában semmit, nem akarom magamat fals infókkal és rémtörténetekkel terhelni, így a biosz órán tanultakon kívül nem sokat tudok az egészről :)

Fogadott orvosom van, magánrendelésre járok, és szeretnék szülésznőt felfogadni, és nem a maradékból választani. E téren mondjuk én a dokimra fogok hallgatni, akivel ő tud/szeret együtt dolgozni,én azt a szülésznőt fogom választani. Szóval kicsit tudatlan és tanácstalan vagyok. Nem akarom azért teljesen homokba dugni a fejem, jó lenne valami részletet, konkrétumot hallani.

12314. Olthyer
2014. febr. 26. 13:50

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha nem viszek gátmasszázsolajat, azért a szülőszobán kenegetnek valami "kincstári" olajjal, vagy lehet kérni/venni ott? Végül nem került sor a beszerzésre. (Nincs fogadott szülésznőm.) Próbáljak meg inkább gyorsban venni?

Köszönöm előre is, ha valaki tud válaszolni.

12313. Orsy27 (válaszként erre: 12312. - Fanni33)
2014. febr. 24. 22:34
Én úgy tudom, 10 000Ft a vizsgálat, és szülésért pedig nincs fix tarifája. Egyik barátnőm szült nála tavaly júniusban.
12312. fanni33
2014. febr. 24. 22:01
Sziasztok! Tudja valaki, hogy Lengyel Dániel mennyit kér a magánrendelésén a vizsgálatokért, illetve a szülésért? Köszönöm!
12311. Orsy27 (válaszként erre: 12310. - Ksk84)
2014. febr. 20. 15:01
Köszi! :)
12310. ksk84 (válaszként erre: 12309. - Orsy27)
2014. febr. 20. 13:26

Dunamed rendelő, interneten megtalálható a pontos cím, az Árpád híd budai oldalánál.

[link]

12309. Orsy27
2014. febr. 20. 08:02
Van valakinek infoja Dr. Szigeti Katalinról? Hol van a magánrendelése?
12308. Orsy27
2014. febr. 19. 20:16
Sziasztok! Lengyel Dánielnél szerettem volna szülni aug-ban, de sajnos szabin lesz akkor. :( Nyulasi Gábort ajánlották, érdekelne, hogy merre van magánrendelése, tarifája, ill a szülésért kér-e fix összeget. Köszönöm!
12307. 4c1a787e8f (válaszként erre: 12305. - Ksk84)
2014. febr. 15. 12:34
Az biztos, hogy nem ártana egy ilyen hüvelytorna dolog..
12306. wewe (válaszként erre: 12296. - Ksk84)
2014. febr. 15. 09:40

Szia! Péntek Enikőnek azt hiszem két gyerkőce is van, ő csinált rengeteg kismama tornát, meg szülés utáni regenerációhoz is... [link]

Ezen az oldalon sok minden van :)

12305. ksk84 (válaszként erre: 12304. - 4c1a787e8f)
2014. febr. 14. 22:44

Nincs tapasztalatom 4 gyereknél mi a helyzet, de szerintem még adj időt a szervezetednek. Gátvédelemmel később alakul vissza minden, az biztos. Én is rákérdeztem ez a probléma miatt a dokira a 6 hetes vizsgálatnál. Azt mondta, hogy a legjobb erősítő gyakorlat erre a sex, mert ilyenkor dolgoznak az izmok. :)

Egyébként pedig olyan biztos nem lesz, mintha még nem szültünk volna, bár erről akkor ezek szerint a korábbi doki gondoskodott, hogy hasonló legyen. :) Rendes, hogy figyelt erre!

Nem emlékszem, hogy mennyi idő telt el, mikor azt beszéltük a férjemmel, hogy mostmár olyan, mint régen, de szerintem több idő telt el, mint amennyi eltelt a szülésed óta.

12304. 4c1a787e8f (válaszként erre: 12301. - Ksk84)
2014. febr. 14. 15:53

2013. októberben.

Velem mindig viccelt a dokim, hogy jól "bevarrom", nehogy panasz legyen aztán, hogy nem olyan állapotban adom vissza apukának, mint kaptam...

De most a negyediknél másik dokim volt...

❮❮ ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook