Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Ezt cáfolom, mert nem igaz!
Én mindkét gyerekkel a végefelé a kórházba jártam be hozzá és nem kellett semmit sem adnom.
Szia.
Nyulasival vigyázz, ő az sztkban is elfogadja a pénzt, sőt!!!!!
Furcsálom, hogy elvállalt az sztkban, nem szokott.
Én meleg szívvel ajánlanám inkább Szigeti doktornőt.
Ő a Rokusban rendel és oda is járhatsz, nem kell tejelni ott.
Nyulasi ő pont a pénzes dokik közé tartozik erre figyelj!!!
Szia :)
Mi tegnap beszéltünk Lengyel dokival, szeptemberig senkit sem vállal már :(
Sajnos kivételek, tragédiák mindig vannak, lesznek. Én halmozottan fogyatékos gyerekekkel dolgozom, pontosan tudom, milyen a családok élete. Természetesen minden szülő imádja a gyermekét, de borzasztóan nehéz feldolgozni ezt, és rendkívül megterhelő anyagilag az, hogy egy sérült gyereknek mindent megadj, ami a fejlődéséhez szükséges. Nem mindenki tudja, meri ezt felvállalni.
Borzasztóan nehéz kérdés az, hogy mi van, ha azt mondják, bármi baja van a babának???? Hogy döntenék? nem tudom. DE DÖNTHETNÉK!!!! És ez a legfontosabb. Egy anya élete legnehezebb döntését hozza, ha a terhesség altt rendellenességet diagnosztizálnak a babnál, bárhogy is dönt.
Szóval én nem azt mondtam, hogy azért mert én fizetek a dokinak, vagy elvégeztetem az általam fontosnak tartott teszteket, attól nekem lesz a legszebb, legegészségesebb babám. Minden genetkai vizsgálatnál felhívják a figyelmedet arra, hogy rejtett rendellenességek lehetnek. Semmi sem 100%.
Lehet ellenszenvet táplálni a hálapénz, fizetős magánrendelés, fizetős kismamák ellen, csak nem érdemes. Mindenki maga dönt a mikéntekről. Sajnos szerintem a magyar egészségügyben pénzt nélkül kitolnak az utcára kipurcanni. Természetesen mint mindenhol, kivételek itt is vannak.
Ha még hálapénzt fizetnénk....
A hálapénz szerintem, az utólag hálából önszántunkból adott összeg.
Az előre elvárt, előre kimondott összeg, nem hálapénz. Olyan mintha a tescoban külön fizetnél a pénztárosnak, mert hajlandó volt lehúzni a cuccaid.
Én közben mindenórás lettem, és orvos és szülésznő nélkül vágok neki, majd a férjem pátyolgat. És arra gondolok, minden csúnya nézésnél, hogy mennyi mindent veszek a kislányomnak a pénzből.
De optimistán állok a dolgokhoz, hogy így is nagyon normálisak lesznek.
Mindenki máshogy látja ezt a "pénzt adni a dokinak" dolgot. Nekem első baba, én nem merek kockáztatni. Előre én sem fogok pénzt adni, de nekem fontos, hogy olyan ember legyen majd ott, aki ismer, aki végigvitte a terhességem. nyilván nem szül meg helyettem, de ott, akkor rá leszek utalva.
Egyetértek abban, hogy elfajult ez a dolog, de sajnos ezt nem azzal fogom megoldani, hogy átállok az "én akkor sem adok" sorba, és várok a sorsomra. Lehet túlaggódom, de nekem fontos, hogy biztonságab érezzem magam. Nem nagyzolás, nem vagyunk gazdagok, de nem merek kockáztatni, inkább átlakítom a költségvetést. A dokim nem kér pénzt, hiszen a magánrendelésére jártam, épp eleget fizettem neki eddig is. Ettől függetlenül, ha meg leszek elégedve a munkájával akkor adni fogok neki. nem százezreket.
De akkor tovább megyek! Mi az, hogy az integrált teszt nem TB támogatott? Ha van két vérvételre 28 ezrem, akkor megtudhatom, van e a babának bármiylen rendellensége? Ha nincs rá???? Itt kezdődik szerintem minden...
Sajnos dr. Szigeti Katalin is szabin lesz augusztusban. (Legalábbis a közepén, mert akkorra nem vállalt) Én is őt kerestem fel első körben.
Nyulasi doktorúrról sikerült infót kapnod? Engem is érdekelne! Vagy találtál már valaki mást augusztusra?
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Ti mikor beszéltetek a dokival a szülésről, annak részleteiről? Én a 22. hétben járok, és mikor legutóbb voltam a dokimnál azt mondta, még korai erről beszélni. Én nem olvasgatok szülés témában semmit, nem akarom magamat fals infókkal és rémtörténetekkel terhelni, így a biosz órán tanultakon kívül nem sokat tudok az egészről :)
Fogadott orvosom van, magánrendelésre járok, és szeretnék szülésznőt felfogadni, és nem a maradékból választani. E téren mondjuk én a dokimra fogok hallgatni, akivel ő tud/szeret együtt dolgozni,én azt a szülésznőt fogom választani. Szóval kicsit tudatlan és tanácstalan vagyok. Nem akarom azért teljesen homokba dugni a fejem, jó lenne valami részletet, konkrétumot hallani.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha nem viszek gátmasszázsolajat, azért a szülőszobán kenegetnek valami "kincstári" olajjal, vagy lehet kérni/venni ott? Végül nem került sor a beszerzésre. (Nincs fogadott szülésznőm.) Próbáljak meg inkább gyorsban venni?
Köszönöm előre is, ha valaki tud válaszolni.
Dunamed rendelő, interneten megtalálható a pontos cím, az Árpád híd budai oldalánál.
Szia! Péntek Enikőnek azt hiszem két gyerkőce is van, ő csinált rengeteg kismama tornát, meg szülés utáni regenerációhoz is... [link]
Ezen az oldalon sok minden van :)
Nincs tapasztalatom 4 gyereknél mi a helyzet, de szerintem még adj időt a szervezetednek. Gátvédelemmel később alakul vissza minden, az biztos. Én is rákérdeztem ez a probléma miatt a dokira a 6 hetes vizsgálatnál. Azt mondta, hogy a legjobb erősítő gyakorlat erre a sex, mert ilyenkor dolgoznak az izmok. :)
Egyébként pedig olyan biztos nem lesz, mintha még nem szültünk volna, bár erről akkor ezek szerint a korábbi doki gondoskodott, hogy hasonló legyen. :) Rendes, hogy figyelt erre!
Nem emlékszem, hogy mennyi idő telt el, mikor azt beszéltük a férjemmel, hogy mostmár olyan, mint régen, de szerintem több idő telt el, mint amennyi eltelt a szülésed óta.
2013. októberben.
Velem mindig viccelt a dokim, hogy jól "bevarrom", nehogy panasz legyen aztán, hogy nem olyan állapotban adom vissza apukának, mint kaptam...
De most a negyediknél másik dokim volt...
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?