Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

4863. fildus (válaszként erre: 4862. - Rencsilany)
2009. aug. 7. 20:34
Úgy látom, egyet értünk :-)
4862. rencsilany (válaszként erre: 4860. - Zodkacaj)
2009. aug. 7. 20:32

én azt hallottam nem ajánlatos paplannal takarni az ujszülöttet.Könnyen túl melegedhet alatta.Elég egy pléd.Az én gyerekeimnek 1 éves koráig nem volt ágyneműje.Utána is a standard gyerek méretet vettük.

De ez az én véleményem:)Meg én ezt hallottam,és eleve parázós vagyok bölcsőhalál ügyben...

4861. fildus (válaszként erre: 4860. - Zodkacaj)
2009. aug. 7. 20:31
Én nem vettem paplant, nekem nem tanácsolta a védőnő. Egy nagyon vékonyka polar plédem van, illetve a nagy melegben csak textil pelussal takarom be.
4860. Zodkacaj
2009. aug. 7. 20:17

én is csak az első napot tervezem egy ágyas szobában.

Egy kérdés: szerintetek mekkora paplant érdemes venni egy gyereknek? Mi a praktikus?

4859. fildus
2009. aug. 7. 20:06
Monstro bulijába ki megy?
4858. fildus
2009. aug. 7. 20:05
Én tuti megzakkantam volna az egyágyas szobába. Nekem ugye Ritu első pár napja (11nap) kicsit problémás volt, így nekem jó volt vkinek a vállán kisirni magam.
4857. Zodkacaj (válaszként erre: 4853. - Szilvaaa)
2009. aug. 7. 20:04
hasonló okokból fontolgatom én is az egyágyas szobát legalább egy napig amíg pihenek...
4856. fildus (válaszként erre: 4846. - Szilvaaa)
2009. aug. 7. 20:02
Nekem a 29. héten volt a BPD: 77 mm. Más adatom nincs, mert Josdi-nál voltam.
4855. fildus
2009. aug. 7. 19:58
babianyu és Ancsa válaszoltam az üzeneteitekre! Bocsi, hogy ilyen későn, de nem voltunk itthon, és miután hazaértünk nem volt időm géphez jönni, csak most tudtam miután lánykám elaludt!
4854. Szilvaaa
2009. aug. 7. 18:27
Ja ami még eszembe jutott és végül is mi az alagsorban vettük meg a gyógyászati segédeszköz boltban: ha jól tudom hasleszorítónak hívják, gumis és tépőzáras. A császárosoknak nem ajánlott (vagy nem szabad ezt nem tudom), de aki normál úton szül annak szinte rögtön ajánlott (segíti a méhösszehúzódást is állítólag). Nekem a szülés után 1,5 cm-re csúszott szét a szeméremcsontom (menni csak hátrafelé tipegve) és legalább 3-4 hétig nagyon jól jött ez a szorító...
4853. Szilvaaa (válaszként erre: 4850. - Ancsa 37)
2009. aug. 7. 18:23

Én ha lesz hely, akkor most 2.-ra az egyágyas fizetős szobát fogom kérni, mert nyugit, pihit szeretnék arra a pár napra. Elsőre jó volt a 2 ágyas, egész normális volt a szobatársam is és ami a legjobb volt benne, hogy neki már a 2. babája volt így egy csomó mindent elleshettem (szoptatás, pelusozás).

Ha jól emlékszem talán 2 szobának volt közös zuhanyzója és WC-je. Szappant és türcsit vittem. Talán WC papír volt, de inkább vigyél.

4852. 31b7b5919f (válaszként erre: 4850. - Ancsa 37)
2009. aug. 7. 16:05
Én sem akartam egyágyas szobában lenni.Ha valami neadj isten történik akkor senki sincs aki segítsen.Meg jó a társaság.A vajúdó táskába még rakjál tisztasági betétet is.Nekem is kelett Tominál és apa ment venni,mert akkor nem tettem.Most tutira fogok.Rakjál wc papírt is inkább a biztonság kedvéért bár nekem a vajúdóban nem kellett,mert Irénke a beöntés után adott egy csomó papírt ami bőven elég volt.Ami még szerintemm jó az nedves papírtörlő amivel az arcodat tudod törölgetni.Nagyon jól tud esni pláne ha valami olyan illatú amit még szeretsz is.
4851. mandy (válaszként erre: 4850. - Ancsa 37)
2009. aug. 7. 15:34

Van mosdó a szobákban, és még folyékony szappan (vagy fertőtlenítő) is volt.

Egyágyasba én nem akartam menni, és nem csak az ára miatt. Szerintem igenis jó, ha van ott valaki, akivel beszélgethetsz, esetleg elmeséli a tapasztalatait, ha már ott van pár napja. Én a szobatársaimmal jól megvoltam, még zuhanyzásnál és vizsgálatnál se toltuk be a gyereket a csecsemős szobába, hanem a többiek vigyáztak addig a babára :)

Jó, az egyik anyuka kicsit horkolt, de ennyi belefér :D

Igaziból csak annak nem láttam sok értelmét, hogy az első éjszaka elviszik a babát, hadd pihenjen a szülés után az anyuka. Úgyis hiába, a szobatársad/társaid gyerekei miatt úgysem tudsz aludni azon az éjszakán se. Engem kifejezetten zavart, hogy ha már ígyis-úgyis ébren vagyok, akkor az én kisbabám miért nem lehet ott velem.

Törölköző, wc papír legyen a vajúdós táskádban. Bár én hiába vittem mindkettőt, de inkább legyen ott hiába valami, mint hogy ne vigyél és hiányozzon ;-)

Pohár, és evőeszköz is kell, meg konyharuha és valami amivel elmosod az evőeszközt evés után!

4850. Ancsa 37
2009. aug. 7. 15:24

Csajok, a gyerekágyon van mosdó a szobákban, vagy kezet mosni is a közös zuhanyban lehet? Nem az egyágyas, fizetős, szebb szóval "alapítványi" szobában tervezem az ottlétemet-várom szívesen a tapasztalt anyukák érveit pro-és kontra. Jó/nem jó az egyágyas?

Van a mosdókagylónál folyékony szappan? Mert a nőgyógyászaton van, és cucc is van benne. Ezt most azért kérdezem, hogy vigyek-e kézmosószert?

Pakolászom a bőröndkémet és ilyen apróságok jutnak eszembe, hogy kell-e pohár vagy adnak? Tudom, evőszköz nincs...WC papír-ügyben mi a helyzet?

Gondolom, a vajúdós táskába kell tenni törölközőt is, mert ha zuhanyozom-kádazom, akkor nem adnak ilyesmit. Oda is kell klotyópapír-pl. beöntés után elég sok kell :-)

Szóval a praktikus tanácsokat szívesen veszem: ti mit vittetek feleslegesen, mi volt az, ami viszont kellett volna.

4849. 31b7b5919f (válaszként erre: 4846. - Szilvaaa)
2009. aug. 7. 14:42
Van egy web oldal ahol ellenőrizheted a baba méreteit és korát.:http//www.mamanet.hu!kismama/magzat.html
4848. rencsilany (válaszként erre: 4846. - Szilvaaa)
2009. aug. 7. 14:10

BPD:koponya keresztirányú átmérője

HC:fejkörfogat

AC:haskörfogat

OFD:koponya hosszanti átmérője

FL:combcsont hossza

Remélem tudtam segíteni.Amúgy ne izgulj!1 hét még nem ügy.Az uh-ok csalnak +/-.:)

4847. Szilvaaa (válaszként erre: 4842. - Monstro)
2009. aug. 7. 13:54

Én a 18. órában "óvatosan" közöltem a dokimmal, hogy elegem van és nem lehet kivenni?

Mire Ő visszakérdezett, hogy hallom e a gyerek szívhangját (rá voltam a gépre csatolva), mondom igen...

-...és maga szerint rosszabb, mint eddig?

-NEM.

-Maga arra vállalkozott, hogy ANYA lesz, így ezt ki kell bírni.

... éééééés kibírtam, igaz volt még 3,5 sz.r órám:(

Szóval a legtöbb helyen tényleg csak akkor császároznak, ha nagyon muszály... és Te amúgy is erős vagy:)

4846. Szilvaaa
2009. aug. 7. 13:49

Monstro!

Nagyon sajnálom, hogy le kell mondjam a 16-i részvételünket. Pedig Bálintnak már mondtam, hogy megyünk megint babás-mamás buliba és nagyon örült:)))

Az történt, hogy Gyálra vagyunk hivatalosak éppen abban az időpontban és azt nem tudtam lemondani:( Jövő héten dolgozom utoljára és szombat-vasárnap lesz a felnőtt országos műugró bajnokság. Indulnak az én ifi korú ugróim is. Felhívott az egyik anyuka, hogy a verseny után a csapatot vendégül látják maguknál Gyálon (ott laknak). Mondtam, hogy sajnos nem tudunk menni, mert nekünk már megbeszélt programunk van. Erre megsúgta, hogy ez tulajdonképpen az én búcsúztatóm lesz és a tanítványaink nagyon készülnek... Szóval ha itt én leszek a "főszereplő" titokban, akkor nem tehetem meg, hogy nem megyünk...

Amúgy ma voltam UH-on + dokinál. Sajnos képet nem adtak:( Minden ok Kistesóval, de a tegnap betöltött 32. hetem ellenére 31. hetet mértek (így nagy valószínűséggel októberre csúszunk át.)

Leírom a mért értékeket, mert nem nagyon tudom mi micsoda, ha valaki tud segítsen (se becsült hossz, se becsült súlyt nem mondtak:(

BPD: 75mm

HC: 280mm

AC: 276mm

OFD: 101mm

FL: 62mm

Lehet ezekből következtetni, hogy mekkora a Kistesó?

4845. 31b7b5919f (válaszként erre: 4844. - Ancsa 37)
2009. aug. 7. 11:44
Viszont ebben is igazatok van.Jobb ha még marad erőd a szülés végére.Tapasztalat.Vivinél nekem nem adtak semmit,illetve megpróbáltam a gázt de nagyon-nagyon rossz volt.A végére (39 óra volt)úgy elfáradtam hogy a fejemet sem tudtam felemelni.Hozzá teszem akkor én nem azért nem kértem semmit,mert hú de kemény vagyok hanem,mert nem tudtam mit lehet.Vidéki kórház volt nem nagy választékkal.
4844. Ancsa 37 (válaszként erre: 4842. - Monstro)
2009. aug. 7. 11:34
De azért ha nagyon nem megy és a doki/szülésznő is felajánlja a fájdalomcsillapítást, akkor fogadd el, ne csinálj magadból mártírt! Senki nem ezt várja tőled! :-) És senkinek semmit se kell bizonyítanod. A 9 hónap ha úgy vesszük már önmagában szép teljesítmény volt tőlünk :-)
4843. 31b7b5919f (válaszként erre: 4842. - Monstro)
2009. aug. 7. 11:32
Igen!Igazad van!Mutasd meg hogy simán megszülöd a babócát!:)
4842. monstro (válaszként erre: 4835. - Ancsa 37)
2009. aug. 7. 11:12
Sose tudni egy szülés mit hoz ki az emberből:) A férjem már eleve császárra készül, merthogy én egyátalán nem bírom a fájdalmat és szerinte könyörögni fogok hogy vágjanak fel és vegyék ki a babát:) De csakazért is megmutatom milyen erős vagyok:)
4841. Zodkacaj
2009. aug. 7. 10:44
jah közben a választ is megkaptam
2009. aug. 7. 10:43

Szia Ancsa!

Örülök hogy tudtál beszélni Irénkével és hogy elvállalt.:)

Én hétfőn hívom pontos időpont miatt hogy mikor találkozzunk.

4839. Ancsa 37 (válaszként erre: 4838. - Zodkacaj)
2009. aug. 7. 10:38
Lásd 4831. hsz.
4838. Zodkacaj (válaszként erre: 4814. - Monstro)
2009. aug. 7. 10:37
jövőhéten lesz ez a szülőnős tali?
4837. Zodkacaj (válaszként erre: 4810. - Lemi09)
2009. aug. 7. 10:35
szerintem hívjad fel , vagy írjál neki email-t . Lehet éjszakás volt és azért nem rendelt.
4836. Ancsa 37 (válaszként erre: 4833. - Monstro)
2009. aug. 7. 10:35

Amikor mi voltunk a bábás randin, 2 szülésznő volt jelen: Mészáros Erzsébet és Kondor Katalin. Felváltva meséltek ill. válaszoltak a kérdésekre.

Én jártam előadásokra is, ott is lehetett szülésznőkkel találkozni, mert volt egy csomó, amit ők tartottak.

4835. Ancsa 37 (válaszként erre: 4829. - Monstro)
2009. aug. 7. 10:32

Hát akkor most kellemesen csalódtál, látod, mennyi mindenben számíthatsz a bábádra? :-)

És nem is vagy hisztis :-)

Mi is akartunk venni apás szettet, de a legnagyobb méret sem jön rá apára (nemcsoda, hogy Andris is méretes bébinek ígérkezik, apja fia hihihi)

Majd rákérdezek Irénnél, hogy ilyenkor mi van. A boltos csaj azt mondta, mással is előfordult már ilyen, azt szokták mondani, vigyen apa magával tiszta melegítőnacit és fehér (lehetőleg steril) pólót-persze olyanokat, amit nem sajnál...

4834. monstro
2009. aug. 7. 10:31
Lemi elérted a dokit?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook