Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
én azt hallottam nem ajánlatos paplannal takarni az ujszülöttet.Könnyen túl melegedhet alatta.Elég egy pléd.Az én gyerekeimnek 1 éves koráig nem volt ágyneműje.Utána is a standard gyerek méretet vettük.
De ez az én véleményem:)Meg én ezt hallottam,és eleve parázós vagyok bölcsőhalál ügyben...
én is csak az első napot tervezem egy ágyas szobában.
Egy kérdés: szerintetek mekkora paplant érdemes venni egy gyereknek? Mi a praktikus?
Én ha lesz hely, akkor most 2.-ra az egyágyas fizetős szobát fogom kérni, mert nyugit, pihit szeretnék arra a pár napra. Elsőre jó volt a 2 ágyas, egész normális volt a szobatársam is és ami a legjobb volt benne, hogy neki már a 2. babája volt így egy csomó mindent elleshettem (szoptatás, pelusozás).
Ha jól emlékszem talán 2 szobának volt közös zuhanyzója és WC-je. Szappant és türcsit vittem. Talán WC papír volt, de inkább vigyél.
Van mosdó a szobákban, és még folyékony szappan (vagy fertőtlenítő) is volt.
Egyágyasba én nem akartam menni, és nem csak az ára miatt. Szerintem igenis jó, ha van ott valaki, akivel beszélgethetsz, esetleg elmeséli a tapasztalatait, ha már ott van pár napja. Én a szobatársaimmal jól megvoltam, még zuhanyzásnál és vizsgálatnál se toltuk be a gyereket a csecsemős szobába, hanem a többiek vigyáztak addig a babára :)
Jó, az egyik anyuka kicsit horkolt, de ennyi belefér :D
Igaziból csak annak nem láttam sok értelmét, hogy az első éjszaka elviszik a babát, hadd pihenjen a szülés után az anyuka. Úgyis hiába, a szobatársad/társaid gyerekei miatt úgysem tudsz aludni azon az éjszakán se. Engem kifejezetten zavart, hogy ha már ígyis-úgyis ébren vagyok, akkor az én kisbabám miért nem lehet ott velem.
Törölköző, wc papír legyen a vajúdós táskádban. Bár én hiába vittem mindkettőt, de inkább legyen ott hiába valami, mint hogy ne vigyél és hiányozzon ;-)
Pohár, és evőeszköz is kell, meg konyharuha és valami amivel elmosod az evőeszközt evés után!
Csajok, a gyerekágyon van mosdó a szobákban, vagy kezet mosni is a közös zuhanyban lehet? Nem az egyágyas, fizetős, szebb szóval "alapítványi" szobában tervezem az ottlétemet-várom szívesen a tapasztalt anyukák érveit pro-és kontra. Jó/nem jó az egyágyas?
Van a mosdókagylónál folyékony szappan? Mert a nőgyógyászaton van, és cucc is van benne. Ezt most azért kérdezem, hogy vigyek-e kézmosószert?
Pakolászom a bőröndkémet és ilyen apróságok jutnak eszembe, hogy kell-e pohár vagy adnak? Tudom, evőszköz nincs...WC papír-ügyben mi a helyzet?
Gondolom, a vajúdós táskába kell tenni törölközőt is, mert ha zuhanyozom-kádazom, akkor nem adnak ilyesmit. Oda is kell klotyópapír-pl. beöntés után elég sok kell :-)
Szóval a praktikus tanácsokat szívesen veszem: ti mit vittetek feleslegesen, mi volt az, ami viszont kellett volna.
BPD:koponya keresztirányú átmérője
HC:fejkörfogat
AC:haskörfogat
OFD:koponya hosszanti átmérője
FL:combcsont hossza
Remélem tudtam segíteni.Amúgy ne izgulj!1 hét még nem ügy.Az uh-ok csalnak +/-.:)
Én a 18. órában "óvatosan" közöltem a dokimmal, hogy elegem van és nem lehet kivenni?
Mire Ő visszakérdezett, hogy hallom e a gyerek szívhangját (rá voltam a gépre csatolva), mondom igen...
-...és maga szerint rosszabb, mint eddig?
-NEM.
-Maga arra vállalkozott, hogy ANYA lesz, így ezt ki kell bírni.
... éééééés kibírtam, igaz volt még 3,5 sz.r órám:(
Szóval a legtöbb helyen tényleg csak akkor császároznak, ha nagyon muszály... és Te amúgy is erős vagy:)
Monstro!
Nagyon sajnálom, hogy le kell mondjam a 16-i részvételünket. Pedig Bálintnak már mondtam, hogy megyünk megint babás-mamás buliba és nagyon örült:)))
Az történt, hogy Gyálra vagyunk hivatalosak éppen abban az időpontban és azt nem tudtam lemondani:( Jövő héten dolgozom utoljára és szombat-vasárnap lesz a felnőtt országos műugró bajnokság. Indulnak az én ifi korú ugróim is. Felhívott az egyik anyuka, hogy a verseny után a csapatot vendégül látják maguknál Gyálon (ott laknak). Mondtam, hogy sajnos nem tudunk menni, mert nekünk már megbeszélt programunk van. Erre megsúgta, hogy ez tulajdonképpen az én búcsúztatóm lesz és a tanítványaink nagyon készülnek... Szóval ha itt én leszek a "főszereplő" titokban, akkor nem tehetem meg, hogy nem megyünk...
Amúgy ma voltam UH-on + dokinál. Sajnos képet nem adtak:( Minden ok Kistesóval, de a tegnap betöltött 32. hetem ellenére 31. hetet mértek (így nagy valószínűséggel októberre csúszunk át.)
Leírom a mért értékeket, mert nem nagyon tudom mi micsoda, ha valaki tud segítsen (se becsült hossz, se becsült súlyt nem mondtak:(
BPD: 75mm
HC: 280mm
AC: 276mm
OFD: 101mm
FL: 62mm
Lehet ezekből következtetni, hogy mekkora a Kistesó?
Szia Ancsa!
Örülök hogy tudtál beszélni Irénkével és hogy elvállalt.:)
Én hétfőn hívom pontos időpont miatt hogy mikor találkozzunk.
Amikor mi voltunk a bábás randin, 2 szülésznő volt jelen: Mészáros Erzsébet és Kondor Katalin. Felváltva meséltek ill. válaszoltak a kérdésekre.
Én jártam előadásokra is, ott is lehetett szülésznőkkel találkozni, mert volt egy csomó, amit ők tartottak.
Hát akkor most kellemesen csalódtál, látod, mennyi mindenben számíthatsz a bábádra? :-)
És nem is vagy hisztis :-)
Mi is akartunk venni apás szettet, de a legnagyobb méret sem jön rá apára (nemcsoda, hogy Andris is méretes bébinek ígérkezik, apja fia hihihi)
Majd rákérdezek Irénnél, hogy ilyenkor mi van. A boltos csaj azt mondta, mással is előfordult már ilyen, azt szokták mondani, vigyen apa magával tiszta melegítőnacit és fehér (lehetőleg steril) pólót-persze olyanokat, amit nem sajnál...
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?