Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

5583. Zodkacaj (válaszként erre: 5575. - Szilvita)
2009. aug. 30. 21:54
ha kell valamilyen babacucc akkor az ASti.-ban lesz Őszi vásár szept 1-19 között
5582. monstro (válaszként erre: 5581. - Mcmeli)
2009. aug. 30. 21:53

Nálunk is hasonló a helyzet, anyummal képesek vagyunk minden apróságon összeveszni, mert iszonyúan sértődékeny. Ezért, mondtam is hogy én az első hetekben nem leszek képes arra hogy az ő lelki világával foglalkozzak és arra figyeljek hogy mit tehetek.mondhatok hogy ne sértődjön meg...Anyósommal már jobb a helyzet, vele jobban ki lehet jönni:) Meg hát Ő a férjem anyja, vele majd foglalkozik Ő:)

Azért egyedül lenni egy hétig, le a kalappal :) Bár ha belegondolok, lehet én is ezt választom és egyedül leszek:) Csak jön az az anyai ösztön:)

5581. Mcmeli
2009. aug. 30. 21:40
Én a mazochista kategóriába tartozom: az első két hétben a férjemen kívül senki nem léphetett a lakásba. Az első héten Apa itthon volt velünk, a második hetet teljesen egyedül csináltam végig - kivéve a főzést, az továbra is Apa feladata volt. Anyósomék nagyon messze laknak, Anyukámmal meg nem felhőtlen a viszonyunk, mindenen összekaptunk volna - így is megkaptam, hogy miért nem teáztatom a gyereket. Szóval inkább elkerültem a konfliktust.
5580. Mcmeli
2009. aug. 30. 21:37
Henn, remélem boszorkányságom a fronttal karöltve összehozta Neked a hétvégén, hogy immár Te is Anyukának vallhatod Magad!
5579. monstro (válaszként erre: 5574. - Porc)
2009. aug. 30. 21:34

Én jobban félek az első hat héttől, mint magától a szüléstől:)

De majd belőletek erőt merítek :)

5578. monstro (válaszként erre: 5577. - Szilvita)
2009. aug. 30. 21:33
Akkor te is nagyon ügyesen megoldottad a dolgot:) Én még nem tudom hogyan fogom, de egy biztos mondtam nagyiknak, hogy az elős hetet megpróbáljuk hármasban, és csak kaját főzzenek, de azért is majd átmegy a férjem:)
5577. Szilvita
2009. aug. 30. 18:45
Az első másfél hétben apa itthon volt, ez alatt az idő alatt anyósék hozták a kaját, rengeteget. Ez volt a legnagyobb segítség, hatalmas étvágyam volt, de tényleg... Azóta anyum szokott átjönni egy héten kétszer, néha főz valamit, néha kivasalja a ruhákat, de lassan inkább vendég akit én szolgálok ki..:) Szóval meg lehet oldani, kitakarítok, főzök, max. néha Domi keresztbe húzza a számításaimat, akkor megcsinálom másnap. A lényeg, hogy igyekszem nem idegeskedni semmin, meglesz előbb-utóbb. Egyszer már gulyáslevest is sikerült főzni, ami azért valljuk meg, nem az a ripsz-ropsz kaja...holnap is arra készülök, mert meg vagyok érte őrülve, biztos a vas miatt. Ja igyekszem olyan kaját csinálni, amit 3-4 napig is lehet enni, meg olyat, ami fél óra, vagy csak pl. a húst előző nap bekészítem este, és másnap csak be kell dobni a sütőbe, ilyesmi. Ha valami durvára vágyom (mondjuk fasírt, amit azért kell sütögetni egy darabig) arra megkérem anyut. Jó rövid lettem...
5576. monstro (válaszként erre: 5575. - Szilvita)
2009. aug. 30. 18:02

Tesco gazdaságos:) Ezért jók ezek az akciók, mert ki tudja miről akciózzák le:) lehet előzőnap felemelték, és annak vették a 30 %-át:)

Gratula hozzá, hogy 6 hét után újra a réginek érzed magad:) Milyen segítséged volt? Volt veled valalki az elején, vagy egyedül oldottátok meg apával?

5575. Szilvita
2009. aug. 30. 17:36

Köszönöm Apa nevében is:) Imádja szerintem, hogy rá hasonlít, és én is imádom őket:)

Monstro, én már kezdem teljesen a réginek érezni magam, és hozzá lehet szokni a nem alváshoz is (valamennyire).

Ma voltunk a gyáli piacon és vettem magamnak farmert, meg felsőt, tiszta csini leszek:) A babót itthon hagytam anyósékra, szopira átjöttek, mi meg elhúztunk. Éjjel lefejtem tejet, hátha kell, de hazaértünk pont mire kellett, szóval tökéletes volt! Pedig a tescoba is mentünk, mivel valaki mondta, hogy 30%-os leárazás van a babacuccoknál. Na, ez az igazi átverés! Emlékeztem, hogy mit mennyiért vettünk a babának korábban, pl 5 db-os body-t 1700-ért, na ez most leárazva 3300.... A 3 db-os hosszú ujjú rugikat apa 3 hete vette 2600-ért, most 3300 (rajta volt a régi ár az új alatt, és átlátszik! Igazi szemétség!!!! Esküszöm, mindenre rárakták a 30%-ot, nem levették. Nehogy vegyetek bármit is!

5574. Porc (válaszként erre: 5572. - Monstro)
2009. aug. 29. 22:16
Azt túlzás lenne állítani, hogy a régi vagyok, de már elhiszem, hogy egyszer leszek :)
5573. Porc (válaszként erre: 5569. - Szilvita)
2009. aug. 29. 22:15
Jajj, csak most nézem, nagyon cuki kis konnektororr :)) Már épp akartam szólni, hogy kéne új kép Domiról!
5572. monstro (válaszként erre: 5569. - Szilvita)
2009. aug. 29. 21:47

Azt mondta a férjem a képről: "apa szakáll és szemgüveg nélkül"

Tényleg nagyon arik:)

Porc négy hét és újra a régi vagy?:) MInden tiszteletem. Remélem követem példád:)

Ancsa miatt már én is aggódtam, gondoltam holnap küldök neki smsmt- de ha balcsin van akkor minden ok vele:)

Henn megy a drukk tőlem is:) Hátha megérkezik hétvégén a te babád is:)

Az enyém még jól elvan odabenn, csak én voltam ma olyan mint a mosott sz**:)

5571. Porc (válaszként erre: 5570. - Fildus)
2009. aug. 29. 20:49
Nem, Ancsáról tudok, a szokásos vagányságával még elment táborozni a Balcsihoz :))
5570. fildus
2009. aug. 29. 20:34

Ancsa se volt 26 óta... lehet akció van?

Remélem nincs semmi baja, elvégre még van egy kis ideje hátra...

5569. Szilvita
2009. aug. 29. 19:15

Henn, drukkolunk! Talán ez a te napod:)

Felraktam egy képet, akit érdekel, annyira édes volt Domi az apjával:)

A hasleszorító szerintem is jó, bár alig használtam párszor, de a hasam nagyon hamar lement, szerintem kb. egy hét alatt. Nekem is az a vastag tépőzáras fajta van.

5568. rencsilany (válaszként erre: 5566. - Mcmeli)
2009. aug. 29. 18:26
talán a hidegfront elinditotta a manókáját?:)
5567. rencsilany (válaszként erre: 5559. - Monstro)
2009. aug. 29. 18:25
Andris ma sokat aludt,a nagyok kicsit zizik lettek mára:)
5566. Mcmeli
2009. aug. 29. 16:46
Hennről tud valaki valamit?
5565. Szilvaaa (válaszként erre: 5561. - Porc)
2009. aug. 29. 15:50

Ezt a hasleszorítót én is csak javasolni tudom, mi a kórház alagsorában levő gyógyászati segédeszköz boltba vettük a szülésznőm tanácsára és már a szülés utáni naptól hordtam. 3 héttel a szülés után a hasamon nem is látszott, hogy pocakom volt. De nekem nem ez volt az elsődleges szempont amiért kellett hanem mert a szeméremcsontjaim "1,5 cm-t elmásztak egymástól" és ez is segített abban, hogy helyrejöjjön.

Lassan kezdem összepakolni a kórházi cuccomat (nem kell elkapkodni:), de ezt az övet - tépőzáras - már kikészítettem:)

5564. fildus
2009. aug. 29. 15:46
Kihasználtam, hogy a lánykám aludt két és fél órát. Csináltam lecsós csirkét magunknak, meg a fagyasztóba adagoltam és apróra vágtam Lizinek a csirkemellett, így csak meg kell főzni és már turmixolhatom is :-)
5563. Porc (válaszként erre: 5560. - Porc)
2009. aug. 29. 14:08

Na, mi van, csak én érek rá fórumozni a háromhetes babámmal?? (Hoppá, már csak két nap, és négy:)

Szóval apropó hidegfront: a buba úgy alszik kint az erkélyen, mint egy kisangyal. Most először. Gondoltam, elmegyünk egyedül expedíciózni a gyógyszertárig, aztán ha már lenn vagyunk, sétálunk egyet, de pont elkezdett esni az eső, feljöttünk, elállt, kitettem a levegőre. Hát, úgy látszik, Miki ebben is tiszta apja: amint megérzi a kocsit a sejhaja alatt, bealszik, és úgy marad, míg ki nem száll.

5562. Porc (válaszként erre: 5556. - Fildus)
2009. aug. 29. 11:34

Hát jól. Most már kezdek hozzányúlni a háztartáshoz is, kezdem magam összeszedni. Ahova még nem jutottunk el, hogy ha Miki elalszik nappal, azt az időt kihasználjam én is egy kicsi alvásra, mert nem tudom kiszámítani, mennyit fog aludni, meg próbálok gyorsan csinálni is valamit, és mire odajutnék, már ébredezik. De egyre jobban.

Ma jön a harmadik itthoni mérlegelés. Az első heti fél kiló után a második itthoni héten csak az ideális 16 dekát szedte magára, majd most meglátjuk. Szegény kis fogyis babám :)

5561. Porc
2009. aug. 29. 11:31

Ja. A még pocakosoknak jutott eszembe valami: gondoljatok arra is, mit fogtok csinálni utána a hasatokkal. Én nem tartottam fontosnak, de látom, hogy hamarabb "visszamegy", és az emésztésem is jobb, ha le van szorítva. Igen, de mivel? Anyukám körbekötözött törülközővel, ahogy ő csinálta. Na, ez nem jött be. Mint ahogy a hasleszorítós bugyi sem, mert a gátsebnek nagyon kényelmetlen volt a több réteg szoros dunszt. Végül vettem olyan neopren szalagot, amit edzésekhez árulnak (néztük, egy "profi" bandázs ex-kismamáknak valami 7-8 kiló, ez háromezer volt). Most ezt hordom naponta pár órát, és látványosan elkezdett visszafejlődni a maradék poci. Szóval nem árt előre gondolni erre is, és ahogy a sebektől lehet (mit tudom én, mondjuk császáros sebnél mit lehet), elkezdeni kicsit segíteni a belső (és külső) "szerveknek" a rendeződésben.

Az anyukák hogy csinálják?

5560. Porc (válaszként erre: 5559. - Monstro)
2009. aug. 29. 11:27
Az enyémnek inkább tetszik, hogy végre nincs akkora hőség. Apjával mindketten utáljuk a meleget, gondolom, ő is. Pociban nagyon izgága volt a hidegfrontokkor, pedig akkor volt elég.
5559. monstro
2009. aug. 29. 10:04
Lányok a babáitok hogyan vészelik át a hidegfrontot? Ilyenkor Ők is nyűgösebbek?
5558. monstro
2009. aug. 28. 21:32

CSajok jön a front, meg a hodeg, nálunk már dörög az ég:) Kiscsajom meg sem érzi:) vidáman ficánkol a pocimban.

Van valakinek aventes elektromos fertőtlenítője? Abba csak aventes cuccokat lehet belerakni? mert kaptam kölcsön de nekem nincs aventes cumisüvegem, csak nukos.

5557. monstro (válaszként erre: 5550. - Kattantak)
2009. aug. 28. 21:29
Jó sok új inger érhette a drágát:) A gyerekek nagyon szeretik az állatkertet, én utoljára még 99-ben voltam, az akkori barátom alig egy éves unokaöcsijével, és hihetetlen milyeneket sikongatott mikor odajöttek hozzánk az állatok:) Biztos Manna is nagyon élvezte, nem csoda hogy hamar bedobja a szunyát:)
5556. fildus
2009. aug. 28. 21:25
Porc: hogy vagytok?
5555. Porc (válaszként erre: 5548. - Monstro)
2009. aug. 28. 21:17
Óóóó:(( Ilyet még nem is hallottam.
5554. 2161227840 (válaszként erre: 5548. - Monstro)
2009. aug. 28. 20:52
Jujj, szegénykék:(. képzelem milyen látvány fogadta őket:(:(. Én mondjuk nem szeretem a macskákat, kutyás vagyok nagyon, de szüleimnek is egy hónapja elment a cicájuk, fekete kandúr macska. Valószínűleg meghalni távozott szegény:(, sajnáltam...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook