Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Székely csalamádé recept

Székely csalamádé recept

Elkészítési idő 60 perc

A Székely csalamádé hozzávalói:
50 dkg savanyú káposzta, 10 dkg tisztított sárgarépa, 15 dkg csemege uborka, 10 dkg marinált paprika, 3 szem cseresznyepaprika, 15 dkg tisztított vöröshagyma, 1 csokor kapor, 1 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál ételecet, só.


A Székely csalamádé elkészítési módja:
Készítésekor a káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A tisztított sárgarépát s csemegeuborkát vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen járunk el a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymával is Ez utóbbit megsózzuk,és 10-15 percig állni hagyjuk. A marinált paprikából hosszúkás szeletkéket vágunk, a friss zöld kaprot finomra aprítjuk, míg a cseresznyepaprikákat egészben hagyjuk. Fél liter hideg vízben feloldunk egy kevés cukrot, majd ízesítjük ecettel,és vegyítjük olajjal, vágott kaporral Megfelelő nagyságú tálba rakva összekeverjük az előkészített hozzávalókat és ráöntjük a salátaöntetet.

Hűtőben hosszú ideig tárolható, de télire is eltehető. Ropogós, finom és húsos ételhez kitűnő !


Kategória: Savanyúságok receptjei

A receptet beküldte: , szept. 8. 07:30
A székely csalamádé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook