Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szalontüdő recept

Szalontüdő recept

Elkészítési idő 120 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Szalontüdő hozzávalói:
60 dkg sertéstüdő
60 dkg sertésszív,
1 db sertésnyelv,
fél citrom leve,
2 dkg sertés vagy libazsír,
2 ek. étolaj,
2 ek. liszt,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
Ízlés szerint: őrölt színes bors, babérlevél, patikasó, fűszerpaprika, cukor, mustár, tejföl


A Szalontüdő elkészítési módja:
Először megfőztem a szívet, a tüdőt és a nyelvet. Majd a megfőzött szívről, tüdőről és nyelvről leszűrtem a főzőlevet és félretettem. Amikor kihűlt a tokánynak megfelelően csíkokra vágtam mindent. A vöröshagymát a fokhagymát felaprítottam. A zsiradékokon pörköltalapot készítettem a hagymákból. Hozzáadtam a lisztet, majd pár perc pirítás után a csíkokra vágott húsokat. Elkevertem, majd felöntöttem főzőlé egy részével. Habverővel állandóan keverve lassan összeforraltam. Ízesítettem sóval, citromlével, mustárral, cukorral és a fűszerekkel. Zsemlegombóccal vagy kifőtt tésztával tálaljuk és tejföllel meglocsoljuk. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A szalontüdő elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook