Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szalontüdő recept

Szalontüdő recept

Elkészítési idő 120 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Szalontüdő hozzávalói:
60 dkg sertéstüdő
60 dkg sertésszív,
1 db sertésnyelv,
fél citrom leve,
2 dkg sertés vagy libazsír,
2 ek. étolaj,
2 ek. liszt,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
Ízlés szerint: őrölt színes bors, babérlevél, patikasó, fűszerpaprika, cukor, mustár, tejföl


A Szalontüdő elkészítési módja:
Először megfőztem a szívet, a tüdőt és a nyelvet. Majd a megfőzött szívről, tüdőről és nyelvről leszűrtem a főzőlevet és félretettem. Amikor kihűlt a tokánynak megfelelően csíkokra vágtam mindent. A vöröshagymát a fokhagymát felaprítottam. A zsiradékokon pörköltalapot készítettem a hagymákból. Hozzáadtam a lisztet, majd pár perc pirítás után a csíkokra vágott húsokat. Elkevertem, majd felöntöttem főzőlé egy részével. Habverővel állandóan keverve lassan összeforraltam. Ízesítettem sóval, citromlével, mustárral, cukorral és a fűszerekkel. Zsemlegombóccal vagy kifőtt tésztával tálaljuk és tejföllel meglocsoljuk.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 16. 23:18
A szalontüdő elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook