Svájci frank hitelesek, hogy bírjátok? (beszélgetés)
az attól függ, hogy milyen árfolyamon váltják.
Ha 175nél vetted a hitelt és mondjuk átváltják 185ért, akkor buksz, de nem olyan nagyot.
Az előbb néztem,hogy mennyi a frank,majd' elájultam.
Pedig holnap legkésőbb fizetnünk kell,2 részletet is.
Miből????
Majd lesz valahogy.
Nem bocsátkozom részletekbe,de mi albérletben lakunk,ez nem lakáshitel.
Esélyünk sincs rá,hogy legyen saját,ha csak nem nyerünk a lottón.
Szüleinknek nem volt lehetőségük spórolni,hogy segítsenek a lakásvásárlásban.
Engem mondjuk nem zavar,valaki már írta,hogy külföldön legtöbb ember albérletben él.
Nekem nincs vele bajom,ha nem tudjuk fizetni,megyünk majd kisebbe,és nem szakad meg a szívem,hogy az álmaim lakását vitte a bank a fejünk fölül.
dettó!
sőt!
lehet, hogy most is többért ki tudnánk adni (szemben lakunk a főiskolával), mint amennyi a törlesztőnk.
Ne ringasd magad hamis illúziókba!
Csak nem úgy képzeled el, hogy nem fizettek, a bank meg szó nélkül hagyja hónapokig és nem lakoltat ki?
nyugi, lesz akik megveszik a lakásokat, nem marad a bankokon.
Én úgy tudom a Fidesz év végéig hosszabbított, hogy addig nem lesz kilakoltatás. De utána...??
Minden "okos" ezzel jön,hogy előbb kellett volna gondolkodni.
Ha valakinek van egy 100 ezres törlesztője,és a bankban a szerződés aláírásakor vigyorogva a pofádba mondják,hogy a legrosszabb esetben sem kell 120 ezernél nagyobb törlesztőre számítani,és én megnyugszom,hogy ok,az még belefér,max belföldön nyaralunk,vagy nem pick szalámit eszünk,hanem teszkósat egy ideig.
Nekünk igenis kényelmesen belefért a 100 ezer,még visítva,de elment a 120 is.
De ne haragudjon meg a világ,arra kellett volna gondolnom,hogy ezek a végtelenségig emelgetnek???
És a szerződésben előre rögzített kamatok???
Tudom,hogy van kisbetűs rész,de egyszerűen nem fér a fejembe,hogy amikor a bank megcsinálja a hitelbírálatot,és megállapítja,hogy hitelképes vagy 120 ezer forintig,mondjuk,akkor miért vagyok felelőtlen???
Miért kell utána ezt hangoztatni mindenütt,hogy jobban meg kellett volna gondolni.Mi meggondoltuk 100x is,és nem vállaltuk túl magunkat annak idején mikor felvettük.
Az,hogy közben beütött ez a válság,az szívás-
Nem lenne rossz dolog.
Sok fiatalnak most esélye sincs lakáshoz jutni.
Mi anno azért vettük fel a hitelt, mert ha albiba megyünk, akkor ugyanannyit fizetünk ki bérleti díjként, mint amennyi a törlesztőnk. És sztem sokan voltak így vele.
Igazad van, de pont a bukás nagysága miatt, muszáj megvárni, míg kicsit lejjebb megy a frank.
Ha most adja el valaki a lakását, akkor benne van a pakliban, hogy a befektetett összegből egy fillért sem lát viszont.
Tényleg, a jen hitelesekről mit tudtok? Ők hogy állnak?
Ez így van.
Viszont, ha körbenéztek nyugaton, ott inkább az albérletes megoldás van elterjedve. Kevés embernek van saját lakása, csak minket neveltek úgy, hogy kell a saját lakás. Az nem számít, hogy 50-60-70-80%-a nem is az enyém, hanem a banké.
És az is igaz, hogy MO-n az albérleti rendszer gyerekcipőben jár. Ha albiba mész, nem tudhatod, hogy a tulaj mikor rak ki. Míg külföldön, akár évtizedeket is lehúznak egy albiban az emberek.
Viszont a nagy vagyonos embereknek ez most kitünő lehetőség arra, hogy szinte fillérekért megvásároljanak értékes telket, házat és későbbiekben eladják, kiadják. Nagyon jó befektetés!
És ahogy elnézem az országot hamarosan sok ember fog élni albérletbe!
További ajánlott fórumok:
- Svájci frank!!!
- Most, hogy ilyen erős a svájci frank...
- Amerikai/nyugati bankok csődje milyen hatással lesz azokra a magyarokra akik épp svájci frank alapú lakáshitelüket fizetik vissza?
- Milyen kedvező lehetőségek lesznek azoknak, akiknek svájci frankos a hitelük?
- Svájci frankos hitel kiváltásának engedélyezése
- Japán yenes hitelesek! Bírjátok még?