Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sütés nélküli kekszes krémes-almás sütemény recept

Sütés nélküli kekszes krémes-almás sütemény recept

A Sütés nélküli kekszes krémes-almás sütemény hozzávalói:
-12 db közepes alma
(párolva, fahéjasan)
-1 citrom leve
-3-4 ek. cukor(az almához)
-48 db vajas keksz
(Lidl-ben vettem hozzá)
-30 dkg mascarpone
(én 50 dkg tettem bele simán elbírta)
-4 dl tejszín (5dl tejszínt tettem bele)
-3-4 ek. porcukor vagy ízlés szerint
-1 vaníliás cukor


A Sütés nélküli kekszes krémes-almás sütemény elkészítési módja:
Az almát apró kockákra vágjuk és citromlével meglocsoljuk majd kevés cukorral, fahéjjal sűrű almakompótot főzzünk, hagyjuk a lé nagy részét elpárolódni lassú tűzön.Hűtsük ki. Eközben verjük kemény habbá a tejszínt porcukorral,adjuk hozzá a mascarponét és a vaníliás cukrot. Ez lesz a másik réteg. Bármilyen tál vagy tepsi megteszi,aminek magas a széle,a rétegezés miatt!Nálam 3 réteg keksz került a sütibe vagyis rétegenként ez esetben 16 db.Ennyire vastagnak szerintem mindenképpen kell lenni a sütinknek. Az alsó réteg a vajas keksz.Erre 1 réteg almakrémet,rá pedig a tejszínes mascarponét kenem. Így folytatódik a rétegezés, míg tartanak az alapanyagok. A tetejére a krémes összetevők jönnek, meghintve egy kevés mandulaszirommal, esetleg krokanttal.Így célszerű a hűtőbe tenni legalább 3 órára, de legjobb 1 éjszakára. Tényleg könnyen elkészíthető,és mennyei! :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sütés nélküli kekszes krémes-almás sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook