Sűrűn felfázok?Fájó, véres pisilés (beszélgetés)
Igen :S Én 10 évig szenvedtem tőle. Aztán az utolsó 2 évben Bio Crant szedek és azóta nincs ilyen bajom. Sokat iszom, illetve magamhoz képest sokat, nekem a 2 liter az már nagyon jó és elég is. Hiába, többet nem bírok.
Egyszer ittam többet pár hete és egész éjjel pisilni jártam, vagy 5-ször és mindig azt hittem, hogy kijött a hólyaghurutom, de szerencsére nem. Biztos hozzászokik a szervezet egy idő után, de azért nem mindig kivitelezhető az, hogy sokat igyunk, mert akkor baromi sokszor kell wc-re járni.
ahogy Pirosalma írja. No meg ha pontosan tudni akarod még mire vagy rezisztens, vizelettenyésztéssel azonnal kiderül.
Pl ha mondjuk E. Colit kitenyésztik a vizeletből, raknak hozzá különböző antibiotikumokat és van ami hatására elpusztul, amire meg nem, arra ellenálló vagy. Ez a leleten is rajta van, név vagy hatóanyag szerint felsorolva.
azért irigyellek hogy ennyit bírsz inni, nekem kínszenvedés még a nagy melegben is........max 2 liter. Szoptatás alatt kénytelen voltam többet inni, de néha visszajött......
Azért ebben a nagy melegben, meg írtad, hogy sportolsz is, semmi bajod nem lesz 4 litertől, sőt, kell is annyi. (Ha alapjáraton ajánlott a 2 liter)
Nem, nem étkezés után, nem vagyok cukorbeteg. Vissza fog állni a normális kerékvágásba a helyzet, ha letelik az intenzív lúgosító hét.
Köszi, hogy aggódtok, de biztos sincsen semmi baj, azért figyelni fogok magamra.
Szia MissJane.
Az 5 sok,de ha te a legnagyobb hőségben edzel,akkor meg meg is értem szerencsétlen szervezeted.Ha lehet,akkor ásványvízzel végezd,ha már így kínzod szegény testedet.Hangsúlyozom:hőségben edzeni az egyik legveszélyesebb dolog...
Ha meg nem emiatt innál,akkor arra figyelj,hogy mellette sűrűn pisilsz-e,főleg mondjuk rendre étkezést követő 10percben jellemző-e egy nagyobb mennyiség.Ekkor simán labor,vagy patika egy csini vércukor ellenőrzésre.
"közben kb az összes antibiotikumra rezisztens lettem"
Ezt elmagyaráznád?
Az 5 liter tartósan határeset.
Ha viszont visszább veszel, akkor kínzó szomjúság lehet a vége (lehet, nálad ez tartja fönn a fokozott vízfelvételt), ugyanis a szervezet alkalmazkodik a többletvízhez. De idővel vissza lehet szokni.
Nekem nagyon sokszor voltak felfázásos tüneteim, aztán kiderült, hogy félrekezeltek éveken keresztül.Az ureaplasma okoz ugyanilyen tüneteket, tetraciklinnel lehet kiírtani, DNS vizsgálattal mutatható ki. (nem állja a TB)
Lekopogom, 10 év szenvedés után -közben kb az összes antibiotikumra rezisztens lettem- meggyógyultam!
Az a baj, hogy nagyon sok orvos ész nélkül írja fel az antibiotikumot - tenyésztés nélkül-, és több bajt okoz vele...
megelőzésre jó a tőzegáfonya, urogin tinktura -kúraszerűen-, ha baj van, elég hatékony a medveszőlőlevél (hideg áztatással!)de mindenképp érdemes jó urológust, nőgyógyászt felkeresni.
A túl sok folyadék káros egyébként... Keress rá neten, ott leírják.
A vesédnek sem tesz jót, ha felturbózod a működését.
További ajánlott fórumok:
- Idegen helyen pisilés - ráülni vagy fölé guggolni?
- A férfiak megtörlik pisilés után?!
- Ne nevessetek ki, de egy kisfiúnak pisilés után meg kell törölni a kukacát?
- Csak engem zavar, hogyha egy férfi pisilés után nem mos kezet, és összefogdos mindent? Hogyan szóljak neki hogy zavar?
- A gyakori pisilési kényszer, ill. az éjszakai bepisilés mögött - mivel a laboreredmény negatív - lelki okokat keres a gyerekorvos.
- Nászutas felfázás: 4 éve, mióta nemi életet élek, állandóan felfázok.