Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Sült kárász recept

Sült kárász recept

A Sült kárász hozzávalói:
Hozzávalók (2 személyre):
# 2 db 0,5 kg-os vagy annál valamivel nagyobb hal,
# Fél citrom,
# 1 kávéskanál só,
# Fél kávéskanál bors,
# Fél kávéskanál kömény,
# 3 dl olaj,
# A mártáshoz:
# 2 evőkanál frissen kinyomott citromlé,
# 2 gerezd fokhagyma,
# 1/4 kávéskanál só,
# Fél kávéskanál fehér bors


A Sült kárász elkészítési módja:
Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, belsejüket kivesszük, szárazra töröljük, citrommal átdörzsöljük, a maradék citromot a halak hasában kinyomjuk. A fűszereket elvegyítjük, a keverékkel bedörzsöljük a halakat. Tíz percig állni hagyjuk. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, s abban a halakat mindkét oldalukon aranysárgára sütjük. Mártást keverünk a citromléből, a megtisztított és szétnyomott fokhagymából, a fehérborsból és a megmaradt olajból, s leöntjük vele a halakat. Petrezselyemszárral és citromszeletekkel körítve tálaljuk, burgonyapürét kínálunk hozzá.


Kategória: Halas ételek receptjei


A sült kárász elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook