Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sült csirkecomb túrónokedlivel recept

Sült csirkecomb túrónokedlivel recept

A Sült csirkecomb túrónokedlivel hozzávalói:
4 db csirkecomb
5-6 ágacska rozmaring
oregánó
borsikafű
majoranna

őrölt színesbors
4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
3 fej vöröshagyma, kb. 3-4 mm-es karikákra vágva

A túrónokedlihez:

25 dkg tehéntúró
40-50 dkg finomliszt
3 tojás
nagy csipet só
2 dl víz


A Sült csirkecomb túrónokedlivel elkészítési módja:
1.A sütőt előmelegítjük 180 °C fokra /légkeverésen 160°C/. 2.A csirkecombokat besózzuk, beborsozzuk, s egy tepsibe fektetjük. 3.Aláöntünk olívaolajat. 4.Minden csirkecombra rápréselunk egy-egy gerezd fokhagymát, s bedörzsöljük vele. 5.Majd mindegyik csirkecombot megszórjuk a fűszerekkel, s finoman olajat csorgatunk a tetejükre is. 6.Befedjük a tepsit alufóliával, sütőbe toljuk, majd 25-30 percig sütjük. 7.Ezután levesszük az alufóliát, beleszórjuk a tepsibe a hagymakarikákat szétnyomkodva kissé, s meglocsoljuk az egész tetejét olajjal, majd visszatesszük a sütőbe. Még kb. 15-20 percig sütjük, menet közben még két-háromszor meglocsolgatjuk. Amikor kész, tálaljuk. A túrónokedli elkészítése: 1.A hozzávalókat egy tálban kikavarjuk. Kissé sűrűbb tésztát kell kapni, mint a hagyományos nokedlinél. 5-10 percig állni hagyjuk. 2.Ezalatt egy fazékban vizet forralunk, amibe egy evőkanál sót rakunk, s mikor felforrt, kanál segítségével nagyjából evőkanálnyi méretű galuskákat szaggatunk a vízbe. 3.Amikor feljöttek a víz színére, két-három percet várunk, majd leszűrjük. 4.Egy tálba tesszük, s a sült zsiradékával egy kicsit meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze. 5.Ezután tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A sült csirkecomb túrónokedlivel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook