Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Paradicsomos-zelleres csirkecomb recept

Paradicsomos-zelleres csirkecomb recept

A Paradicsomos-zelleres csirkecomb hozzávalói:
4 db csirkecomb,
50 dkg paradicsom,
2 nagyobb zellergumó,
1 dl tejszín,
1 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 cs. petrezselyemzöld,
1 ágacska rozmaring (vagy 1 tk. szárított),
csipetnyi cukor,
1 mk. törött fekete bors,
ízlés szerint só


A Paradicsomos-zelleres csirkecomb elkészítési módja:
A megmosott és megtörölt csirkecombokat a forgóknál kettévágom és jól megsózva tűzálló tálba teszem. A zellert megtisztítom és kis hasábokra vágom, a paradicsomokat egy pillanatra forró vízbe mártva héjától megfosztom és felnégyelem, a vörös- és fokhagymát pedig tisztítás után finomra vágom. A csirkecombokat borssal megszórom, majd a paradicsommal megrakom. Erre csipetnyi cukrot, sót, borsot és hagymát teszek, végül a zellerrel befedem. A tejszínt a finomra vágott zöldfűszerekkel elkeverem, majd rálocsolom az ételre. A tálat szorosan lefedem és előmelegített, forró sütőben egy órán keresztül sütöm. Ezután a csirkecombok tetejéről a zellert és a hagymát félretolom, és pár percig, amíg a hús piros lesz, pirítom. Tésztaköret illik hozzá.

Nagyon finom!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A paradicsomos-zelleres csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook