Spirituális Kávéház (beszélgetés)
Nálam nem feltètlenül. Sziktam gondolat nèlkül meg tudatosan is meditálni.
A meditáció gondolatnélküliség. Ha csakrázol, ott arra kell koncentrálni. Vagyis az csak egy ellazult állapot, nem meditáció
Hallgatni nem szerettem ilyesmiket, úgy gondoltam ami jön tanítás fentről azt fogadom , ellazultam és a semmiből mindig megjött az infó.
Könnyen elérem azt, hogy kizárjam a külvilágot. Régen én is csakráztam, meg vezetett meditációkat hallgattam. De ma már az az igazi meditáció számomra, ha nem kell gondolnom semmire.
Én ùgy tudok teljesen ellazulni ha fekszem. Règen csinàltam csakratisztítást.
meg csináltam aura erősítő meditációt is.
Én van hogy a padlón fekve nappal, de nappal és este ágyban is szoktam, ha épp úgy érzem. Van, hogy hónapokig nem, de utána meg van, hogy több hétig majdnem naponta. változó. Régebben sokszor nyitogattam a csakráimat, meg töltöttem hozzájuk illő fénnyel, meg felettes én-el kapcsolatot. Most már automatikus egy mély kilégzés után az egész.
Mikor mire van lehetőségem.
Az este a teraszon - ülve.
Ha az ágyon fekve meditálok az mélyebb.
Tényleg, ki hogy meditál? pl. nyitogat csakrákat közben vagy tölti valamelyiket fénnyel stb...?
Ülve vagy fekve meditálsz? Hogyan? Kint ? Én fekve szoktam, úgy tudok jól ellazulni a saját ágyamban, amikor csak lehet nyitott ablaknál.
Azok is úgy tanítanak, akiknek nem veleszületett a fogyatékossága, betegsége. Általában a tökéletességmániás és/vagy akarnok szülők "kapnak" sérült gyereket.
Nem csak ilyesmikre gondolok. Van,aki már kisgyerekként jó emberismerő, van aki úgy zenél, mint egy 50 éves gyakorlott zenész. Ennyivel nem lehet fejlettebb egy adott agyi terület valakinél , legalábbis nagyon furcsa az ilyen szintű eltérés ugyananzon fajnál.
Azért tökéles, mert bármilyen léptéket nézünk, igaz. Lehet apró-cseprő hétköznapi ismeret, mint pl. amiről Pinkhód is írt, de beszélhetünk az angyalokról, az istenképről, a reinkarnációról, akár a tudományokról ..... minden területre igaz.
Itt is ciripelnek. A városban nem hallom, de itt mindig .... hozzátartoznak az ittléthez .... szeretem .... :o))
*gondolataik
:)
az enyém már elég szennyes:D
Nálam is ciripelnek. Az bőven elég! Imádom őket!
Július közepe. Az egyik legszebb időszaka a nyárnak.
Amúgy meg elég élethű! Szóval nem tudom hogy sírjak -e vagy nevessek!! Mindkettő!!
És most meditálok kicsit a frissen szerzett tücsök barátommal. 🙂
Bocsi, de ezt muszáj belinkelnem!
Ismeritek? :))
[link]
De az is lehet, hogy csak nincsenek beszennyezve a gondolataim, így másként gondolkodnak, mint a felnőttek. Érdek nélkül gondolják és teszik a jót másokkal.
Így van!!
És ez is alázatot igényel!
Ilyen apróságok, hogy még egy nálunk egyszerűbb ember is taníthat minket.
Bárki, bármi!
Kemény szavak. Súlya van!
Aki testi fogyatékossággal születik, az áldozati és karmikus szempontból egyensúlyt hoz létre a Föld nevű bolygón. Valójában segít az embereknek, csak nem tud úgy működni 100%-osan, ahogy azt normál esetben elvárnánk. Tehát nem szabad velük csúnyán viselkedni.
Ha csak földi célokat kergettél életeken keresztül, akkor a tapasztalataid földi szempontból értendő!
De aki úgy élt a földön, hogy az életeinek volt spirituális értéke, akkor ezeket égi tapasztalatoknak hívják.
Tehát van "égi tudás" és "földi tudás".
Ezek mértéke és aránya szabja meg a lélek minőségét.
Van olyan lélek, aki lefelé van nyitva, és van olyan lélek, aki fölfelé van nyitva.
Mindegyik tud tanítani, csak más szempontból.
Don Quijote és Sancho Panza!
Bizonyos értelemben pedig nem a leszületések számítanak, hanem hogy egy inkarnációba mennyit rak bele az ember fejlődési szempontból.
(Őket hívják "törekvő lelkeknek"!)
Tehát, ha a végső cél spirituális, akkor az életnek is ennek minőségében kell telnie.
Lehet hogy valaki nem jár ashramokba meg jógázni, de mégis úgy él, hogy spirituális.
Még egy ateista is lehet spirituális. Nem feltétlenül kell hinnie, mert a viselkedése bizonyítja.
Ilyen értelemben az élet minősége számít, nem a mennyisége.
További ajánlott fórumok:
- Akik csalódtak Istenben, Sátánba, Angyalokban, Démonokban, ezotériában, spiritualizmusban, stb...
- Hogyan léphetnék a spiritualitás útjára?
- A mindennapok materiális szemlélete szerinted kizárja a spiritualitást?
- Hogyan hozzuk felszínre a bennünk lévő rejtett spiritualitást?
- Az önmegismerésről, a világ megimeréséről útkeresésről, akár spirituális értelemben is, szóló filmeket keresnék. Tudnátok mondani?
- Léleklátó, spiritualitás..mi a véleményetek?