Spirituális Kávéház (beszélgetés)
"Sokszor az sem mindegy, hogy ki, hogyan szólal meg a vezetett meditációban"
Na ez igaz! Én csak a csakràsat hallgattam kaziról de màr nem mert tönkrement, szerintem a nő hangja miatt hallgattam 😀 Bàr 1szer kipróbàltam egy màsik relaxàlót de pàr perc utàn kitört belőlem a röhögés mert a pasas némelyik szót jóò hosszan mondta meg elkezdte rezegtetni a hangjàt meg olyan profi volt hogy még azt is hallottam hogy tüsszent 😂😂
Csak ENGEDJ meg mindent!
Ez a titok!
A másik a CSEND és a MOZDULATLANSÁG!
Elmenélküliség.
Zöldségállapotba kerülsz!
Tök leszel! :)
(Nem vicc!)
Nekem egyik vezetett meditáció sem jött be.
Mindenki másképp hangolódik rá a dolgokra, a vezetett meditáció meg kényszeres beleugatás a dolgaimba. Én ennek tekintem.
Mindig zavart hogy azt csináljam, amit "ők" mondanak!
Kövesd a saját ritmusodat! Légy önmagad mestere!
Sokszor az sem mindegy, hogy ki, hogyan szólal meg a vezetett meditációban!
Még a hangtálakat sem mindegy, hogy hogyan kongatják meg!
Én erre nagyon érzékeny vagyok!
Ha ki akarod zárni a külvilágot, azt koncentrációval könnyebben megteheted. Az arra gyúr!
Ha valaki megtanul koncentrálni, annak gyerekjáték a meditáció.
Én csak lecsukom a szemem és meditatív állapotba kerülök.
Fölösleges külön nyitogatni a csakrákat. A fejtetődön beáradó Energia/Fény úgyis elkezdi finomítani a dolgokat.
Egy dolog viszont nagyon fontos!
Hogy jó legyen a földelésed!
Munka, testmozgás, ilyenek rendbe legyenek!
Elvileg annyi a különbség, hogy amikor vízszintbe vagy, akkor relaxált állapotba kerülsz, míg amikor függőleges helyzetben vagy, akkor meditatív állapotba kerülsz.
A lényeg az lenne, hogy ne aludj be, hanem éberen nézz bele a csendbe, az ürességbe, mint a tükörbe. Ez lenne a meditáció. Aztán vagy jön valami, vagy nem...
De a buddhisták az ülésmódokat formaságoknak tekintik. Valójában a tudat bármilyen testhelyzetben éber kéne hogy legyen, de tény, hogy bizonyos testhelyzetben könnyebb elérni a meditatív állapotot. Egyik ilyen alapfeltétel az egyenes, függőleges gerinc és a mozdulatlan test.
"A zseniális embert szellemének univerzalitása – individuumfölöttisége, világnézetfölöttisége, elvfölöttisége teszi zseniálissá. Minden zsenialitás valamilyen módon kapcsolatban áll a léttel: a világ egészével – a létezővel, az ontosz onnal, az ideával; minden zsenialitás az intenzív érzékenység egy neme. S éppen ezért minden más ember számára a zseniális ember műve az ébredés lehetősége."
/Hamvas Béla/
*
"A tehetség mértéke a szellemi erők felszabadulása."
/Szepes Mária/
Hààt elmesélem mi történt aztàn döntsd el az volt e 😀
Egyik éjjel màr majdnem bealudtam, olyan jó laposakat pislogtam mikor azt làtom félsötétben hogy egy férfi bejön az ajtón és elhalad a szekrény előtt aztàn eltűnt 😨 ahogy magam ismerem màr rég sikoltoztam volna de én csak lestem őt, talàn mondani akartam v.mit de még a szàm se nyîlt ki meg meredten feküdtem. Na az volt szerinted?
További ajánlott fórumok:
- Akik csalódtak Istenben, Sátánba, Angyalokban, Démonokban, ezotériában, spiritualizmusban, stb...
- Hogyan léphetnék a spiritualitás útjára?
- A mindennapok materiális szemlélete szerinted kizárja a spiritualitást?
- Hogyan hozzuk felszínre a bennünk lévő rejtett spiritualitást?
- Az önmegismerésről, a világ megimeréséről útkeresésről, akár spirituális értelemben is, szóló filmeket keresnék. Tudnátok mondani?
- Léleklátó, spiritualitás..mi a véleményetek?