Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Spenótgombóc recept

Spenótgombóc recept

A Spenótgombóc hozzávalói:
20 dkg spenót
15 dkg ricotta
12 dkg liszt
1 tojás
1 petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt
szerecsendió, só, őrölt bors


A Spenótgombóc elkészítési módja:
A spenótot forrásban lévő vízben főzzük 2-3 percig, majd leszűrjük és a petrezselyemmel együtt apróra vágjuk. Elkeverjük a ricottával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet. A gyúrható anyagból vizes kézzel féltojásnyi gombócokat formálunk. Hűtőben pihentetjük fél órát, majd lobogó sós vízben megfőzzük. Reszelt sajttal és tejföllel kínáljuk.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A spenótgombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook