Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Spárgás risotto recept

Spárgás risotto recept

Elkészítési idő 35 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Spárgás risotto hozzávalói:
500 g rizs-rizottónak való kerek szemű
1-1,5 leveskocka, ha nincs kb. 1 liter húslevesünk
1 dl száraz fehér bor
1 csomag zöld spárga
5-8 szelet húsos, hajszál vékony szalonnacsík (bacon)
olívaolaj
só, bors ízlés szerint


A Spárgás risotto elkészítési módja:
A spárgát alaposan megpucoljuk, megpároljuk. Közben olívaolajon átforrósítjuk a rizst, majd hozzáadjuk a bort.Miután a bor elpárolgott merőkanalanként folyamatos kevergetés közben hozzáadunk húsleveslét (lehet leveskocka is, de akkor azt még az elején adjuk a rizshez, s vízzel öntjük fel), s ezt egészen addig, míg a rizs kellően megpuhul, s a rizottó állaga kissé krémes lesz. A vége felé a vékonyra szelt szalonnákat 1-2mm vastag szeletkékre vágjuk, s serpenyőben megsütjük, majd a párolt spárgát kb.2 cm hosszú darabokra szelve hozzákeverjük, sózunk, borsozunk, majd az összeforgatott szalonnás spárgát még a tűzön a rizottóba forgatjuk, ha szükséges, még egy kicsit sózhatunk, borsozhatunk.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A spárgás risotto elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook