Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Csőben sült sonkás karfiol recept

Csőben sült sonkás karfiol recept

A Csőben sült sonkás karfiol hozzávalói:
1 db karfiol
1 fej vöröshagyma
25 dkg gépsonka
5 dkg vaj vagy margarin
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál liszt
1 poharas tejföl
2 db paradicsom

fűszerkeverék
1 késhegynyi őrölt bors
10 dkg reszelt sajt


A Csőben sült sonkás karfiol elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedve fűszerkeverékes vízben majdnem puhára megfőzzük, leszűrjük. A hagymát felkockázzuk, a margarinon kevés sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, préselt fokhagymát és átsütjük. A tejfölt elkeverjük a sajttal, liszttel, borssal. Kivajazott jénaiba vagy magasabb kis tepsibe lerakjuk a karfiolt, ráöntjük a sonkás mártást, majd az egészet lefedjük paradicsomszeletekkel és sütőben 170 fokon 30 percig sütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A csőben sült sonkás karfiol elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook