Sajtos Gnocchi recept

A Sajtos Gnocchi hozzávalói:
négy személyre:
1 kg héjában főtt krumpli
20 dkg finomliszt
2 dl tejföl
2 leveskocka
5 dkg reszelt sajt
1 csipet őrölt szerecsendió
só, bors ízlés szerint


A Sajtos Gnocchi elkészítési módja:
Törjük át a főttkrumplit és gyúrjuk össze a liszttel és a csipetnyi szerecsendióval. Egy darabka tésztából gyúrjunk cipót. Lisztezett deszkán a tenyerünkkel sodorjuk hüvelykujj vastagságban hosszúkásra és vágjuk fel 2,5 cm-es darabokra. Forgassuk meg lisztben és óvatosan nyomjuk meg villával a tetejét, és rakjuk félre, amíg a sajtmártást elkészítjük. (Itt egy egyszerűsített változat sajtmártásra: Melegítsük meg a tejfölt egy kis edényben. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, sót, borsot és kevergessük alacsony hőmérsékleten, amíg besűrűsödik.) Egy nagy edényt töltsünk meg félig vízzel, amiben a leveskockákat (erő-, zöldség-, vagy marhahúsleves kocka egyaránt jó) feloldottuk, forraljuk fel. Dobjuk a gnocchit a zöldséglevesbe és főzzük amíg a tetejére jön. Jól lecsöpögtetjük, belerakjuk a szószba és összekeverjük. Reszelt sajttal tálaljuk.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos gnocchi elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook