Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Sonkás bulgur recept

Sonkás bulgur recept

A Sonkás bulgur hozzávalói:
1 csésze bulgur
1 fej vöröshagyma
20 dkg főtt füstölt sonka
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors
25 dkg tehéntúró
20 dkg tejföl
5 dkg főtt füstölt sonka darálva
3 evőkanál étolaj


A Sonkás bulgur elkészítési módja:
A hagymát felkockázzuk, étolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a bulgurt, megszórjuk őrölt borssal, fűszerkeverékkel és állandó keverés mellett közepes hőfokon 1-2 percig átsütjük. Felengedjük 2 csésze vízzel, beleadjuk a csíkokra vagy kis kockákra vágott sonkát és a bulgur puhulásáig főzzük. Tálba szedjük, megszórjuk átpasszírozott túróval, langyos tejföllel megöntözzük, darált sonkával megszórjuk.

Ajánlom ezt a finom, általam kitalált és kipróbált ételt azoknak, akik nem tudnak mit kezdeni a húsvéti maradék főtt sonkával.


Kategória: Reform ételek receptjei


A sonkás bulgur elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook