Sok gyomorsav, illetve reflux? (beszélgetés)
Az is éppen elég :-D És ráadásul én nagyon hányós típus vagyok. Mármint úgy értem, hogy kicsi koromtól fogva, pl a buszon is mindig hánytam, vagy ha kocsival mentünk és az illető darabosan vezetett, vagy rángatta a kormányt, pillanatok alatt kidobtam a taccsot. :-D Ma már kicsit enyhült hál istennek ez a dolog, de a buszokkal pl a mai napig úgy vagyok, hogy ha csak a szagát megérzem már felfordul a gyomrom!!!
De aztán ettől függetlenül lehet, hogy ott nem lesz semmi baj :-) Legalább is ebben bízom!!!
Egy ilyen karikaszerűségre kellett ráharapni hogy ne tudjam összezárni a szám és elrágni a csövet amiegyébként kb ujjnyi vastag csak.
fájni nem fáj egyébként csak kellemetlen, az öklendezési ingert csökkentik az érzéstelenítéssel
Na nem ehetek semmit, ideges is leszek, azt végképp felmegy a savam, még a fülemen is az folyik :-DDDD
Pláne, ha még rá sem gyújthatok!!! Na akkor aztán lesz hiszti :-DDD
És akkor büdös szájjal menjek? :-DDD
Húha, hát nem egy kellemes dolog ez!!!! :-(
a vizsgálatot megelőző napon este már nem szabad enni. a beutaló szerint éjféltől de én bestresszeltem és már ebéd után nem ettem semmit.
inni se szabad a vizsgálati napon. ha heliobacter vizsgálatra is küldenek akkor még reggel fogat mosni, dohányozni, enni inni se. na az rosszabb volt :DDD
Azért örülnék neki, ha érzéstelenítenének!! Ha már egyszer szenvedek, nem szeretném, hogy még fájdalmas is legyen!!!
Csak előtte nem ehetsz-ihatsz, vagy utána sem?
Csak tudod, van az embernek egy megszokott ízlése, és abból nagyon nehezen enged. Imádom az ízletes kajákat, a jó fűszeres dolgokat, de még az igazán csípős dolgokat is :-(
Nem szeretnék mindig savlekötőt szedni!! Nem szeretem agyon gyógyszerezni magam. Ha a fejem is fáj (pedig van amikor már iszonyatosan tud fájni) akkor is inkább húzom a végsőkig, mint hogy gyógyszert vegyek be.
Kicsit tartok is tőle, de ha muszáj, akkor mindenképpen elmegyek, csak derítsék ki, hogy mi a bajom, aztán akkor tudom ténylegesen, hogy mire kell odafigyelnem!!!
És ez a tükrözés hogy működik? Előtte sem szabad enni semmit?? Csak éhgyomorra csinálják meg, vagy az itt nem számít?
Köszönöm, aranyos vagy!!!
Ittam én is sokáig,de erre nem volt jó,semmi nem változott.Azért persze meg lehet próbálni,mert nem vagyunk egyformák.
A tükrözésről:sztem jobb ha érzéstelenítenek.Nem kellemes így sem,mert öklendezik az ember,de semmi nem fájt.Egy kicsit el is kábítottak előtte.Nem bántam meg én sem,hogy el mertem menni.A legrosszabb az,h aznap már nem ehetsz-ihatsz.Későn került rám a sor,szenvedtem a szomjúságtól.
A tükrözés nem kellemes, ezt már most megmondom, nem ringatlak álmokba.. DE nem bántam meg és igazából ha együttműködsz még érzéstelenítő se kell és max 2-3 perc az egész.
A kajára figyelj, olvastam itt sok jót írtak és bizony sok dolgot érdemes kerülni vagy nagyon mértéket tartani.
Remélem hamarosan jobban leszel
Az én háziorvosom is valami hasonlót írt rá, de ennek ellenére nem csinálták meg. Tény és való, hogy litániákat szokott írni, vagy egy A4-es oldalt teleír mindenfélével, de ezt talán lehet az alaposságnak is tulajdonítani. Ezt látva a kórházban röhögtek egyet, aztán ennyivel el is volt rendezve a dolog, vizsgálat meg nem volt. De majd azért visszamegyek hozzá, talán most majd komolyan veszik szegényt!!!
Legalább is remélem, mert azt viszont nem fogom engedni, hogy ha nem csinálják meg a tükrözést, hogy minden más vizsgálatot viszont igen, meg agyon-vissza bökdössenek!!! Engem ne szúrkáljanak össze, aztán mondanak valami hülyeséget, amitől persze nekem jobb nem lesz!!!
Olyan lúgos ásványvizet én is iszom.
Köszönöm szépen, természetesen segített!!! Minden tanács segít!! :-) Köszönöm!!!
Köszönöm, utána fogok nézni. Bár már azt beírtam, hogy mik a lúgos, illetve savas ételek. Hááááát, tulajdonképpen az alapján szinte semmit nem ehetek :-( De gondolom azért,ha keverve van a lúgos, meg a savas, akkor valamennyire kiegyenlítik egymást és ehet az ember többféle dolgot is. :-)
Persze, most még mindenképpen próbálok úgy enni, hogy nehogy még jobban kikészítsem a gyomrom. Aztán majd idővel jöhetnek a kicsit nehezebb kaják is :-) De tényleg csak idővel.
Az a baj, hogy nagyon, nagyon, nagyon, nagyon édesszájú vagyok, úgyhogy én ezeket nem tudom teljesen elfelejteni :-))) Képtelen vagyok!! :-DD
Köszönöm a segítséged!!! :-)
Szia
Nekem elég masszívan kezdődött (mármint amikor már foglalkoztam is a dologgal előtte nem igazán érdekelt)
gyomortükrözést az orvosom kérte de a gasztroenterológián kérdés nélkül megcsinálták mert reflux gyanút írt rá a dokim. Be is igazolódott, plusz totál gyulladt és tele volt felmaródásokkal a gyomrom amit ha nem kezelnek tudjuk mi lett volna belőle.
Először is kerüld a túl zsíros, túl édes (vagyis inkább cukrot se) túl savas dolgokat és viszonylag kordában tartható. nekem csak akkor jön elő ha sok husit vagy több csokit eszem esetleg alma, citrusfélék meg ilyenek.
Kísérletezz ja és enyhén lúgos ásványvizet iszok, időnként egy búzafűtea kúrát is (2 hetes) és van gyógynövényboltban kifejezetten gyomorvédő tea. nekem bevált de szerintem mindenkinek magának kell kikísérletezni. azért azt a tükrözést megcsinálnám...
huhh kicsit sok de remélem segített :)
Google-ba beírod hogy reflux és kidobja a tüneteit,diétát,étrendet,gyógyszert,kezelést,..Ott meg fogod találni,amit keresel.
Most nem szedek állandóra semmit.Sajnos én is szeretek egy csomó kaját,amit nem kéne:tepertő,pogácsa,szalonna,csokis sütik,mogyoró.De alkalmanként ezekből is eszem.De előbb szigorúan diétázz,hogy javuljon kicsit az állapotod.Csak utána bűnözz.De meg fogod látni,hogy azután már nem is kívánod annyiszor ezeket az ételeket.
Remélem javulni fogsz!
Oké, kikeresem. De hogy keressek rá?? Mert már nézegettem, de mindenfélét kidob, csak azt nem ami tényleg érdekel.
Akkor nincs olyan gyógyszer, amit állandóan szedned kell, csak olyan, amit akkor, ha rosszabbul vagy. Az nem olyan rossz verzió, mert őszintén megmondom, hogy én sem szeretném gyógyszerrel tömni magam!!! Ugyanakkor azért nagyon nem szeretnék lemondani bizonyos kajákról, mert nagyon szeretek enni :-)
Köszönöm, utána fogok nézni ennek a teának is!!
Ne haragudj,túl sok.Tényleg keresd ki és írd ki magadnak,h tudd!
Kaptam a háziorvostól először Quamatelt,aztán Pantoprazol Sandozt,amit nem kell állandóan szednem,csak olyankor este,amikor érzem,h most túl sok a savam.De napközbére van Raphacol-om,ami nem vényköteles és ha nagyon gázos a helyzet,akkor beveszem.Elég jó.Egy próbát megér neked is.
Sokszor nem veszek be semmit,mert azért nem rajongok a gyógyszerekért.
Amit még tehetsz:kapni pHbázis lúgosító teát.Azt szoktam kúra szerűen inni.Szálasat veszek,az kiadósabb.Egy kúra egy doboz.1 hónap szünet és csinálom újból.1 évben max.3 kúra javasolt,az pont kijön.De ha jól vagy elég kevesebb is.Ez a tea az egész szervezetet lúgisítja és ezért nagyon jó.Úgyis mindenki el van savasodva,ami sok betegség okozója.
Pedig az jobb lenne :-) Már csak azért is, mert akkor látnám, hogy tulajdonképpen akkor mit is ehetek egyáltalán??
Akkor ezek szerint azért néha lehet "bűnözni" is :-DDD Azért az nem rossz :-DDD
És ilyenkor szedsz be valamit, vagy csak magától elmúlik? Vagy eszel esetleg mellé olyat ami segít?
Álljon itt néhány pl.
Rossz:zsíros étel,koffein,alkohol,csokoládé,cukros étel,erősen fűszeres-csípős,savanyú étel-ital,erősen mentolos,citrusfélék,paradicsomos étel,szénsavas üdítők,magas savtartalmú gyümölcslé,sok só,nyugtatók,elhízás,stressz,dohány,olajos magvak,bő olajban sültek,finomított lisztes dolgok,szalonna,vaj,zsír,majonéz,kacsa,liba.szalámik,kolbász,tepertő(ez fáj nekem a legjobban).Ez kivonat abból,amit a reflux diétáról találtam.Keress te is!Jobbulást kívánok!
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet enni és inni ha sok gyomorsavad van és fáj a gyomrod?
- Sok gyomorsav - tudtok olyan kávét, amit ihatna?
- Ha fent van a gyomorsavam miket egyek, ami helyrehoz?
- Reflux és gyomorsav elleni tea...
- Milyen tapasztalataitok vannak a Brill ásványvízzel gyomorsavtúltengés, reflux esetén?
- Visszajött a gyomorsavam. Ez már reflux?