Soha nem eszem reggelit. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Én meg alig várom a reggelit, ez a nap első fénypontja az életemben.
Többfélét eszem, mindenből egy keveset.
Nem érdekel, mit mondanak az orvosok, sem a brit tudósok.
Egyébként is egyik ezt mond, másik azt, ha ilyenekre adnék,
úgy járnék, mint az a bizonyos szamaras ember.
Azt teszem és úgy, ahogy nekem jólesik, amit szeretek.
Nálam jól bevált ama régi - nagyon bölcs - népi mondás:
Reggelizz úgy, mint a király, ebédelj úgy, mint egy polgár, vacsorázz úgy, mint egy koldus!
Orvosi cikkeket olvastam erről is.. Nagyon ajánlották,hogy reggel mindenki egyen reggelit, minél korábban annál jobb.
Ha 6 kor kelek,már negyed hétkor eszem utána a kávé. Azt mondják kb.8 !!! óráig kellene reggelizni mert a 2.tipusú cukorbetegség is gyakrabban jelentkezik azoknál akik kihagyják a reggelit vagy 9 óra után esznek! Vmi hasnyálmirigy gond jelentkezik, reggel kell a táplálék a gyomornak,szervezetnek.. ... de tudományosan van leírva..egyre több az IR-es emiatt is.. nem a cukorbevitel a gond!!Persze reggel nem édességet kell enni azt később lehet...
Ha nem eszek reggel, pár óra múlva a "dekoncentrált vagy degenerált? " szintre lépek.
De enteljesen hiszek abban, hogy mindenkinek magának kell kitapadztalnia a saját ritmusat és bevitelet.
A Macskám gyümölccsel, joghutrral boldog, én zöldségekkel meg állati fehérjével. Ha azt eszek 7 körül , délután 2-4-ig is kibírom vagy a 12 órát szünet nélkül valami fél kézzel bekapottal. De ha nem eszek reggel, az egész osszeomlik.
Volt egy nagyon jó barátom, ő mindig csak este evett, esetleg egy-egy kávéhoz teasutemenyt nap kozben. Így fogyott le 30 kilót, és teljesen egészséges 85 kilós pasi volt akkor már 20 eve. Ő is azt mondta, hogy álmos lesz az evestol.
Dolgoztam pajzsmirigy beteg csontvazzal, aki egész nap nem esett, a tesója meg cukorbeteg volt, és rendszeresen kellett ennie. Emellett egy baromi fitt srác volt, aki a konyha mellett gyúrni járt.
A legextremebb, akit közelről láttam egy alpinista komuves volt, aki 3- szor annyit evett meg, mint egy nehéz kilos testepito, hazafelé meg leallt egy órára a konditeremben. Aztán lezuhanyzott, és fitt volt. És mindezt 80 kg alatt. Meg képes volt a panelokon felmaszni a harmadikra.
Egy kicsit hibbant volt. De szép, mint a legjobb gatyamodellek.
2018. május 20. 18:33
Miért most lett ez érdekes...?
Ha nem eszem reggel,elájulok.
Ha nem ájulok el ,akkor agresszív leszek és átmegyek Hulk-ba.
További ajánlott fórumok:
- Erről jut eszembe...(fórum napló olvasóknak)
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Inkább keveset vagy alig eszem a főtt ételből, hogy elég...
- Az eszem megáll!
- Egy hete nem eszem szénhidrátot, mégsem indult be a fogyás
- Olcsó ételeket keresek - 15 embernek kéne megoldani a reggelit, ebédet és a vacsorát 4000 Ft-ból