Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Krumplis zsemlegombóc paprikaszósszal recept

Krumplis zsemlegombóc paprikaszósszal recept

A Krumplis zsemlegombóc paprikaszósszal hozzávalói:
4 szikkadt zsemle,
4 héjában főtt krumpli,
2 tojás,
2 tojássárgája,
1 csokor snidling,
2 evőkanál liszt,
só,
frissen őrölt fekete bors,
tej szükség szerint

a szószhoz:

1 hagyma,
1 piros húsú paprika,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál olaj,
2 evőkanál tejföl,
fél csokor kakukkfű,
fél evőkanál édes-nemes paprika,
6 dkg zsemlemorzsa,
8 dkg vaj,
marhahúsleves (kockából)


A Krumplis zsemlegombóc paprikaszósszal elkészítési módja:
A snidlinget megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, és apróra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a paprika csumáját kivágjuk, majd felkockázzuk. A kakukkfüvet finomra metéljük. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A zsemlét apró kockákra aprítjuk, és kevés tejben megáztatjuk, majd a krumplit a szitált liszttel, a tojással és a tojássárgájával, a sóval, borssal, snidlinggel összedolgozzuk, és letakarva, szobahőmérsékleten fél órán át pihentetjük. A zsemlés krumplimasszából nyolc gombócot formálunk, és lisztben megforgatjuk őket. Gyöngyöző, sós vízbe tesszük, és kis lángon 20 percig főzzük, majd jól lecsöpögtetjük. A paprikaszószhoz serpenyőben olajat hevítünk, és a lisztet a hagymával együtt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a paprikát, a kakukkfüvet, sóval, borssal ízesítjük, felengedjük marhahúslevessel, és sűrűre forraljuk, végül belekeverjük a tejfölt. A zsemlemorzsát forró vajban világosra pirítjuk. A gombócokat jól lecsöpögtetjük, zsemlemorzsában megforgatjuk és a paprikaszósszal tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A krumplis zsemlegombóc paprikaszósszal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook