Seherezádé - az új török sorozat (beszélgetés)
Szép napot kívánok mindenkinek,ezen a borongós, hűvös reggelen. (legalább is itt nálunk ilyen az idő)
Marcsi Neked fölmosos van vagy csak porszívó??
3 év alatt, amíg forgatták a filmet tönkre mehetett volna már.
Sötétkék, illetve fekete öltönyhöz még mindig barna cipő....:((
Binbir Gece-ep.60,part.7
4:20-nál
...és a kutya csak ugat, és ugat...(persze este van, őrzi a házat)
Meg tudjátok mondani, hogy pénteken melyik epizóddal fejeződött be a sori? A törökre gondoltam, most nem akarok keresgélni.
Nagyon köszönöm, ez jól jöhet még.
viszlát-görüşürüz,hoşçakal
jó reggelt-günaydın
jó napot-iyi günler
jó estet-iyi akşamlar
jó ejszakat-iyi geçeler
Isten hozott-hoşgeldin
szia-merhaba
hogy vagy-nasılsın?
jól vagyok, köszi-iyiyim, teşekküler
köszönöm szépen-teşekkür ederim
szívesen-rica ederim
nem vagyok jól-iyi değilim
igen-evet
nem-hayir
nincs-yok
van-var
Ráadásul Kaan nem is szereti a tojást:).
Nálam iRobi takarít:)
Szuper jó, szerintem minden háztartásba kellene a mosogató- ill. mosógép mellé.
Szegény gyerekeknek a koleszterin szintjét rendesen emelik, hiszen minden reggel főtt tojást kell enniük. :)) - akármennyi reggelizést látok, mindben van.
Az akşam szó, estét jelent, én úgy vettem észre, hogy a jó éjszakát jelenti az iyi geceler.
/A gece ezt már nagyon tudjuk:-)), hogy éjszakát jelent./
Lehet valami olyan nyelvtani dolog, hogy ha valaki megérkezik valahová, akkor "jaksam nas-sal" üdvözlik, míg, ha már távozik akkor az iyi geceler-rel köszönnek el?
Ki tudja megmondani, hogy törökül a "jaksam nas" mit jelenthet? Ugyanis jó estétnek fordítja, (és rá is illik a szituációra)de ha beírom magyar-török fordítással a jó estét szót, akkor az iyi geceler-t adja ki. Esetleg ők is többféleképpen mondják?
Öntisztuló lakást még nem halottam de valami nagyon jó dolgot igen úgy hívják Robot X robot porszívó huha hálás egy család tag anyukám kapott öcsémtől, hát nagyon jó kis segítség neki.
Szerintem ezekre még várhatunk! Sajnos! :D
Valaki feltalálhatná már ezeket!
ez pedig tényleg jó ötlet. + a gyűrhetetlen ing is.
Mondjuk ezzel nem vagy egyedül! :)) Én már régóta itthon vagyok, de most is el tudnám viselni a takarító nőt! :D (Ha nem is minden nap.)
Mondjuk a legtöbb filmben akkor is makulátlan tisztaság és rend van, ha a gazdái reggel elmennek otthagyva a reggeli romokat és este együtt érnek haza. Nekem is ilyen öntisztuló lakás kéne)))
Gondoltam, hogy ezért írtad. Seh meglátásom szerint akkor lett ilyen, amikor saját céget nyitott. Akkor már igazi üzletasszony lett, és pont ezért nem volt ideje a gyerekre. Hiszen "hajtotta" a pénzt, az üzleteket, hiszen önállóan kellett megélnie, és nem alkalmazottként, mint előtte. Sajnos ennek ez lehet a vonzata, hogy kevesebb ideje marad a gyerekre. Ilyen sajna nálunk is van (MO-on). De egy idő után ennek a gyerek "issza meg a levét", azonban ez a film most nem erről szól tudjuk. Bár Kaan néha megmakacsolja magát, de alapvetően jó kisfiú, (túlzottan is jó)akit az élet nagyon megedzett.
Mondjuk néha én is el tudnám viselni, hogy valaki itthon megfőz, kimos, kivasal és kitakarít helyettem amikorra hazajövök, és időnként vigyázna is a gyerekre, ha pl. túlóráznom kell, de azért vele én foglalkoznék. :))
Igen tudom, bár nagyon gyorsan és jól csinálhat mindent, ha a háztartásvezetés és gyermekfelügyelet+nevelés mellett még haszontalannak érezte magát. Dicséret érte neki, hogy ennyi mindent bevállal, és még jól is látja el a feladatát.
Nekem is ezt írta ki, de én visszaállítottam szerb nyelvre. Nekem az is jó, ha cirill betűs. Egyébként, ha horvát nyelvre állítod, akkor is fordítja.
Kipróbáltam eztn a funkciót és azt írja, hogy jelenleg nem tud bosnyák nyelvről fordítani - most akkor nem szerb a felirat locikus videóin?
Igazad van. Ezért írtam én pár hsz-sal ezelőtt, hogy nekem Seh nem jó anya. Az rendben van, hogy lefeküdt valakivel a pénzért, amivel megmentette a fia életét. Én is megtettem volna, még ha az illető 100 éves is és olyan ronda, mint Quasimodo. De ez nem meríti ki az anyaság fogalmát. Mihribannak is volt már ezer baja, mégis tudott Kannal normálisan beszélni, és úgy ahogy mondod ilyen egy hétköznapi nő, akinek igenis van ideje a gyerekére. Én is jártam 3 műszakba dolgozni és nem volt bejárónőm, meg babyszitterem. De igyekeztem mindenben helytállni és azt a kevés időt ami a gyerekekre jutott próbáltam a legjobban kihasználni. Nem hárítani másra. Alig vártam, hogy játszhassunk és lefektethessem stb. De gondolom ezt nem kell bővebben kifejteni. :D
Ahogy Kaan iskola-előkészítőbe kezdett járni, akkor haszontalannak érezte magát, hogy nincs semmi dolga, ekkor kezdtek állást keresni neki, ezután tolmácskodott , és alkalmazták a Binjapinál. Ez Buhrannak külön tetszett, hogy ilyen gondoskodó Onur.
További ajánlott fórumok: