Seherezádé - az új török sorozat (beszélgetés)
Próbálkoztam és megtaláltam a Sulejman filmet,és azzal kezdődik,hogy hajtják a szarvast az erdőben és elől két erdélyi kopó lohol:)) Halit rendkívül jól lovagol:) éppen most megállást int:)
Azt hiszem ,hogy holnapra halasztom mostmár a további lovagló tudományának megtekintését,Onuros jóéjbe mentem,sziasztok:)
Muhteşem Yüzyıl - 1.Bölüm - Tek Parca - HD - 720p
Ezen a címen próbálkozhatsz a filmet nézni. A férjem itt nézte, most mondta.
Az arabok mindent a zárt ajtók mögött akarnak intézni és ők mindent ott intéznek. Ezért annyira kegyetlenek ma is a nőkkel. Valószínűleg ez nem tetszik neki. Azt tudom, hogy Szulejmán korához képest nagyon előrelátó volt. Ezért is választották őt megfilmesíteni.
A film mozifilm, ezért nem található meg a neten teljesen. DVD-n biztos kiadják a törökök, törökül és angolul.
Most egy másik filmet forgat Otkay a filmbeli neve. Most olvastam vele egy cikket. A forgatás közben megsérült a lába és a háta. Abban is elég negatív figura, 3 nővel van benne szerelmi élete.
Bergüzar kicsit féltékeny is.
Igen, nagyon keménykezű uralkodó volt,lehet naturisztikusan ábrázolták a gyilkolásokat,mint általában mostanában a filmekben....na és melyik uralkodó nem volt ilyen akkoriban...a nyugatiak és az arabok sem voltak különbek..meg legalább nem fátyolozták el a valóságot,hogy bizony ők is emberből voltak...és lehettek szerelmesek és szerették az életet,akármilyen vallás is volt,és Halit játsza a szerelmes jeleneteket mind,?húhaha ahhh..egyébként azt írják róla,hogy egy nagyon müvelt,okos uralkodó volt és törvényeket hozott,ezért "törvényhozó" Szulejman szultánnak nevezték el.Amikor meghalt, hanyatlásnak indult az oszman birodalom.
No akkor most azt mond meg légyszi,hol lehet megnézni a filmet,még ha nem is feliratosan,mert a youtubon csak részletek vannak.Egyébként iszonyatos hangereje van Halitnak,ahogy szónokol a katonáknak.
Jóéjt Lányok, eddig bírtam, húz az ágy, úgyhogy megyek!
A holnapi viszontlátásra!
Allah áldjon benneteket!
A törökök egy része 30 éve európai vendégmunkások, ezért látták már régóta, merre kell haladniuk. A vallásuk már nem annyira merev, mert tudják, a fejlődésüket gátolja.
Van még jó török sorozat, pl:
Ask ve ceza- Love and punisment. Ennek van angol felirata. Sok szereplő látható a Binbirből. Firdeus, Kadir papa, Nadide, Eda, stb.
Halit most a Szulejmán filmben is nagyot alakít, de óriási felháborodást váltott ki a film vallási körökben. Sőt az arabok nagyon keményen léptek fel. A film végére Halit még Bergüzarnak is szerzett egy rövid szerepet.
Örülhetsz neki, hogy ilyen típus vagy. :)) Gondolom kellett hozzá idő, míg mindezt megtanultad, mert tudom, hogy nem könnyű.
Nekem mindig minden meglátszik az arcomon, akár rossz, akár jó dolog, az a valami. Még nem tanultam meg "jól használni" az arcomat és elrejteni az érzéseimet.
Na de ez egy másik fórumtéma lenne, úgyhogy erről ennyit. :))
Térjünk vissza a törökökre és leginkább Onurra. :))
Jajjj, ezerszer kirázott a hideg, ahogy olvastam a beszámolód,ez valami fantasztikus, én tuti nem éltem volna túl az ilyen meglepetést! Nagyon örülök, hogy megadatott neked az ilyen élmény:-)
Biiztosan jó visszaemlékezned erre:-)
Ha jól emlékszem, bőrdzseki, söétszínű garbó, farmer, barna cipő. Hasonlóan volt öltözve, mint mindenki, mert november volt.
Ja, most jut eszembe, a férjem még részvétet nyilvánított neki a 2 filmbeli anyjáért. Ő ezen jót nevetett, főleg, hogy a férjem egy jó anyóshoz hasonlította őket. Én közben azon mosolyogtam, az eladó kislányok elkerekedett szemmel és tátott szájjal figyelik.
Köszi a választ!
Remélem nem bántottalak meg, ha igen, nem volt szándékos! Csak irigykedem! :))
Amúgy persze megértelek, nem mindenki elvetemült rajongó, hogy sorba álljon egy autogramért vagy közös fotóért, de én biztos kértem volna valamelyiket. Már ha nem meredek közben sóbálvánnyá nagy zavaromban. :)) Ha megkérdezné tőlem, nyilván még a nevemet se tudnám megmondani, vagy ha igen, akkor ezek után két értelmes szót nem tudnék kinyögni. Azért ha lenne hozzá lélekjelenlétem, egy közös képet mindenképpen kérnék tőle, de amilyen béna-béla vagyok, nagy zavaromban még azt is elfelejteném, hogy fiú vagyok-e vagy lány... aztán itthon meg verném a fejemet a falba, hogy ilyen lehetőséget kihagytam. :))
Törökország nagyon szép természetföldrajzilag. Sokat kirándultunk, láttuk a nyomort és a milliárdosok életét. Viszont sokkal jobban fejlődnek, mint mi. Az emberek ott is olyanok, mint bárhol. Aki dolgozni, tanulni akar, van lehetősége, de sokan csak másokon akarnak élősködni.
A birkát, bárányt nem bírom megenni,inkább európai kajákat ettünk. Megjegyzem a 2 év különbség is óriási változást mutatott.
Kb. onnan láttam (de ezt is csak részletekben), amikor Ahu-barátnőnk kint a teraszon Nadide nyakába borul.
A hétfőit láttam teljes egészében, meg a maiból azt a pár percet, úgyhogy a hetiből is 2 résszel le vagyok maradva, meg hát a 93. résztől is folytatnom kéne, mert kb. ott hagytam abba. De hála Allahnak, tőletek mindig mindenről értesülök!
Allah tartsa meg a szokásotokat! :))