Seherezádé - az új török sorozat (beszélgetés)
Pedig nem is kedvenc receptek a címe a fórumunknak. De már ez belefér nekünk.
Viszont ma jót nevettem a férjemen amikor hazaértem. Kérdeztem, hogy elkezdődött-e már a film, és azt mondta, hogy még az a skizofréniás film megy (Második élet). Nem mondta a címét, csak a jelzőt, így fogalmam sem volt róla, hogy miről beszél, de nagyon tetszett.
Azért azt megjegyezném,hogy ilyen knédliféle,meg baconos csoda nem fér bele a hétbe...egyébként nagyon szép lesz a bőr a dinnyétől,mert megtelnek a sejtek lével és mint tudjuk,lé tartja a szolgát:)
Ja,ez azt jelenti,hogy egy nap megeszek egy egész dinnyét,olyan 8-10 kilósat.De mást nemigen.
Abban az esteben és fele víz és másik rész kefírrel készítem.:))
Biztosan most izgalmakkal teli van a sorozatunk:))
egész héten nélkülöznöm kell:(((((
Néha mellé-mellé ütünk és csak már akkor vesszük észre, mikor elküldtük.
Nem vagyunk "dél kirájnőlye":))))
Szerintetek a kenyérnek a teteje mitől lesz fényes?
Amit itthon sütök, az szép,ropogós, de nem fényes, hanem matt a színe, pedig átkenem vizes ecsetel, mikor kiveszem a sütőből...
Nehéz a bányászok élete, meg a nyagyiké. Holnap hozom a kisebbik unokámat, ezért ma sütöttem, főztem, de lássuk a beigért Csicsöri után szabadon baconos micsodát, valójában alias
BACONOS (most) GRISSINI
40 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
1 tk kristálycukor
kb 3 dl folyadék( 2 dl víz + 1 dl langyos tej)
2 ek olivaolaj
1 cs bacon szalonna
1 csapott tk só
1 marék(bő) napraforgómag,kevés, szezámmag
Készítés:
1. Élesztő-langyos víz + tej - cukor- felfuttatni
2. Liszt-só-olivaolaj + hozzá a felfuttatott élesztő. Jól kidolgozni- robotgéppel egyszerű.
3. 1 óra kelesztés ( lágy tésztát kapunk)
4. Formázzuk a deszkára borított megkelt tésztát, nyújtófával is dolgozhatunk csak óvatosan, mert finom lágy a tészta, de nyújtható.
5. Megkenjük a kinyújtott tésztát olivaolajjal.
6. Csíkokra vágjuk derelyemetszővel olyan szélességben, mint a bacon szalonna és olyan hosszú is legyen.
7. Ügyesen rátesszük a csík bacont és megcsavarjuk.
8. Sütőpapírra rakjuk, megkenjük olivával, megszórhatjuk szezámmaggal.
9.Nagy lángon kell sütni kb 10 percig
-A tésztába mehet bármilyen mag pl.tökmag
-Ha nincs otthon bacon kinyújtás után az olivába fokhagymát is reszelhetünk és ezzel kenjük meg csavarás előtt
-Ha ehhez sincs kedvünk akkor úgy mezitláb is finom.
Tea mellé, vagy vandégváráskor csemegézni sör mellett nagyon finom.
Amikor először készítettem a férjemmel egyszerre megettük, utána úgy néztünk ki mint Onur a fehér ingben. Baj volt a gombolással.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Nos, kicsit le vagyok maradva a fórumolvasgatásban, így nem tudom, hol tartozzunk a Törökországi út szervezésében. Nem tudom, hányan jelentkeztek.
Nálunk a helyzet változott egy kicsit, a párom munkanélküli lett, így le vagyunk égve, mint a Reichstag, és sakkozunk most a számlákkal, mindent tologatjuk magunk előtt.
Remélem sikerül kilábalnunk ebből a helyzetből, és mire aktualizálódna az utazás kifizetése, addigra lesz pénzem, de én most előre láthatóan azt tudom mondani, hogy 50-50 % a részvételem a közös túrán.
Viszont a szervezésből szívesen kiveszem a részem, akár megyek, akár nem.