Seherezádé - az új török sorozat (beszélgetés)
Eda megkezdi a szemétkedést Seh körül.:(
Ó,Onur,de édes-" barátom,sose higgy a nőknek"-és a férfiaknak mi higyjünk? :)
Szegény Füszun,majdnem belehalt a látványba:)
No,mindjárt puhítják Ahut.
Sziasztok!
Én a szilvalekvárt szintén sütőben készítem ugyanígy,csak én két kanál ecettel "kimosom" az edényt ,így biztos nem ragad és nem csapkod.Én csak takarékra rakom,amikor sűrűsödik,no akkor azért ott kell ólálkodni körülötte:) Isteni finom tényleg.
Ha meglesz az új sütőm, kipróbálom benne.
Ma a tűzhelyen főztem, de kavargatás nélkül, igaz cukorral, fahéjjal és pici osztrák rummal:).
Ez egy friss videó a nyaralás után, Seh bizony elég fáradtnak tünik.
www.youtube.com/watch?v=rhZWF9ZK9Mw
Szeptemberben főzöm majd, a mai próba volt, mert még soha nem főztem szilvalekvárt.
De finom lett.Nem is tettem üvegbe, csak ment a hűtőbe, 7végén palacsinta lesz, akkor majd elfogy:).
Én is megnéztem:)))
Nekem egyáltalán nem tetszik Halit, amikor ennyire szakállas...
Így van. Én is besztercei szilvából főzöm a lekvárt, de az még nem érik. Én szeptemberben készítem,amikor a szilva jól megérett már, lehet egy kicsit puha, mert akkor a cukortartalma már magas és a lekvár finom édes lesz.
Lányok! Próbáljátok ki! Rizikó nélkül biztos a siker!
Lányok!
Szépséges időnk van, dörög az ég és körös-körül szürke és fekete égbolt, de még nem esik.
Segíthetek? Én nagy befőző vagyok, szilvalekvárt meg rengetegszer csináltam. Én azt az igazi fekete, fénylő, sürű szilvalekvárt készítem, amit a piacon arany árában adnak el.
Én a következőképpen készítem? A megmosott, kimagvalt szilvát ( nem veresszilva) ledarálom húsdarálón és beleteszem egy épp zománcú lábasba, de maradjon a lábas peremétől számítva vagy kb 2 cm hely. Ezután bevágom a sütőbe először közepestől erősebb hőmérsékletnél felfőzöm ezt is a sütőben, ekkor a szint megemelkedik, ha hagytál neki helyet, ezután leveszem a hőfokot kicsire, kb 50-60 fokra, és több dolog nincs vele.
A sütőt nem köpködi össze,a lábos alja nem ég le, legfeljebb, ahogy apad az oldalára ragad valamennyi. Hébe-hóba meglehet kavarni, ránézni. Menet közben el lehet dönteni, hogy milyen sűrűt akarsz készíteni.
Én régebben amikor még dolgoztam,este 18 órakor rakta be a lekvárnakvalót a sütőbe és reggelre a kész lekvárt vettem ki. Sem cukrot, sem tartósítószert nem szoktam hozzá adni. Az én lekvárom sűrű, de kenhető olyan, mint az igazi falusi, üstben készült lekvár.
Üvegekbe rakom én is. Az egész család szereti pl. hókifliben, vagy üzletben szoktam venni leveles tésztát és abban.
Szia,
Az a pénteki epizód ismétlése.
Szia!
A kezdeti nehézségek után azért egy klassz kis hetet töltöttetek el egy kicsit kikapcsolódással, ami látom jól sikerült. Jó feltöltődni egy kicsit a mi országunkra és ránk magyar emberekre jellemző "idegbetegség" ellen.