Seherezádé - az új török sorozat (beszélgetés)
Kedves Jolszig :)
a "Privátan küldöm", az azt jelenti, hogy a Hoxa portálon keresztül, de nem a fórumon, hanem üzenetben küldöd el a mondandódat annak az embernek/embereknek, akiknek írni szeretnél.
Használjuk ezt akkor, amikor pl. egy másik honlapon találunk valamit, és szeretnénk azt megosztani az érdeklődőkkel.
A seh-ből, ha nézek részeket én mindig ezt írom be: 1001 noc, xy ep, xy deo. De van olyan oldal, ahol magyarul van rajta, PM-ben küldöm :).
Kedves BlaiWaldorf köszönöm az érdeklődést!
/Nekem nagy szakmai kötődésem van a Waldorf szóhoz!/
Éveimet tekintve 60 plusszos vagyok súlyfelesleggel. Ha nem nézek a tükörbe és nem fáj semmim 30plusszosnak érzem magam!
Abban a városban élek , amelyik nem régen a 4,7 földrengés központja volt!!
Nagyon szép és hálás pedagógusi pályám volt az óvodától az iskolán keresztül a közokt. szakértőségig.
Filózófiám: a gyerekek kis gyémántok, akiket csak óvatosan kicsit szabad csiszolni. Az emberek többsége alapból jó ezért szeretem őket!
A legnagyobb örömöm az életben, hogy szültem két gyermeket és van egy 3éves kisunokám! Allah segítsen, hogy legyen még több is!
Jelenleg 24 órában két emberről gondoskodom:férjemről, aki szuper módon kezelte a számítógépet és most már sajnos betegsége miatt bekapcsolni se tudja.A másik a 92 éves mama, akinek a gondolkodása mint a penge, de fizikálisan már gyenge. Tényként írtam, nem panaszként, mert mindketten aranyos jó természetüek. Ennyi!
Ismét szeretném kérni a segítségeteket!
A Seh sorozatból, hogyan kell megjelölni azokat a részeket, amelyeket kiragadva meg szeretnék nézni.
Nem az jelenik meg amit beírok és keveredik a szlovák vagy a török részekkel.
Biztos én vagyok a béna, de ez van!
Előre is köszönöm a" szájbarágós "segítséget!
Mit jelent az, ha valamit privátban küldtök?
/ Még ezt se tudom!!/
Engem is kimoderáltak. :( Komolyan,mintha folyamatosan káromkodnánk, úgy irtják le a bejegyzéseinket ;)
Tavimaminak akartam volna írni, hogy hol találja a részeket, de ezek szerint felháborító voltam a moderátornak, pedig nem is linket tettem, direkt. Ha valakit érdekel, küldöm privátban, csak szóljatok.
Bergüzar ebben a filmben alakította eddigi legjobb színészi teljesítményét. A film után nyilatkozott, mennyire élvezte a sokféle karakter alakítási lehetőséget és végre más volt, mint Sehrezat.
Majd meglátod, milyen jó színész Bülent Inal (Yilmaz) is. Neki is sok nagyon jó sorozata van.
Sziasztok,
Pár napig nem volt időm, de most pótoltam, visszaolvastam az utolsó betűig. Allahra mondom, néha jobban pörög a fórum, mint Seh egyes részeit követően:))).
Sajnos - vagy szerencsére ? :) - már csak a jövő héten tudok sűrűbben idekukkantani, mert okt.3-án új melóhelyen kezdek. Nem hanyagolom el a fórumunkat, de csak késő este jövök majd:))).
Szia!!! Szép estét!
Köszi a kiegészítést. Már találtam olyan helyet, ahol valóban meg van minden rész. YT ez is, BitmeyenSarkiHD lapja. Sajnos csak a 4.résznél járok, de mivel nem értem, csak következtetek, meg színészi játékra, mimikára hagyatkozom, a kemós agyammal állandóan vissza kell néznem, mert nem emlékszem. Csigatempóban haladok, de engem is inkább még a Seh. köt le, pedig vannak részek,jelenetek, amiket szinte kívülről tudok, annyiszor megnéztem.
De valamelyik nap itt a neten kalandozva olyasmit olvastam a TV2 sorozat terveiről, hogy dec. 22-től
vagylagosan a Bitmeyen is szóba került, vagy megint másik két dél-amerikai sorozat. Allah közbenjárhatna náluk!!!
Nagyon örültem a bemutatkozásnak, bár igaza van Jolszig-nek, izgalmas játék találgatni, vajon ki ül a másik oldalon, de izgalmas a bemutatkozást olvasni is.
Kedves Jolszig, én várom a te bemutatokzásodat is.
GMárta, Alfa, a tartalomismertető nagyon felkeltette az érdeklődésemet, de akárhogyan is keresgélek nem találok angol feliratot hozzá. (Úgy sejtem a magyar még esélytelenebb lenne) Úgyhogy én addig is újranézem a Seherezádé részeit. (Sőt, van még mindig 4-5 amit egyszer sem láttam, izgalmas, hogy mi lesz benne. :)) Bár a végkifejletet tudom.
A Bitmeyen sarki minden része megvan a neten. Ha valamelyiket a yotube "nem kínálja fel", ami a következő lenne, akkor a Google-ba kell beírni.
Pl: X bölüm 1. kisim
A bölüm a sorozat száma, a kisim pedig a sorozaton belüli feldarabolás. Így végig nézhető.
Szia!
Épp most olvastalak kicsit vissza benneteket. Mi a kérdés a Bitmeyen sarki filmmel?
Szióka Mindenkinek és nagyon szép napot. Kedves Márta, valamikor Tyutyuka röviden írt pár sort a filmről, amit akkor elmentettem és most visszaolvasva gondoltam elküldöm. Szerintem is nagyon jó film, csak akkor úgy éreztem, milyen jó lenne erről a soriról is beszélgetni valamikor , hogyha többen bekapcsolónának a film nézésébe. De közbe szóba jött a Suleyman sorozat is.
A film története röviden, illetve csak az elejét írom le. Bergüzar gyerekkorában nagy szegénységben élt az anyjával és 3 kistestvérével. Őt 15 éves korában megerőszakolta egy fiatal férfi( aki majd később neveli a feleségével, aki a Yaman húga a göndörhajó Tupreket, majd a gyereket csecsemőkorban elveszik tőle. Ő bárénekes, de nem lesz prosti. 8 évig küzd a gyerek keresével.
Bergüzar feleségül megy egy gazdag, sok földdel rendelkező család legidősebb fiához. Berg közben már kideríti, hogy Tuprek az ő fia. Az anyós és a Yaman 4 testvére is ellenzi a házasságot, de férfit nem érdekli. Közben a mama és aki neveli Bergüzar valódi gyerekét (Yaman húga)minden trükköt bevetnek, már épp mást akarnak elvetetni Yamannal, mikor az unokahuga elmondja, hogy nagymama volt Bergüzarnál. Emiatt a másik eljegyzés elmarad.Az anyós Tuprek nagynénjét akarja, hogy a 2 család között még erősebb legyen a vagyoni kapcsolat Végül Bergüzárt hazaviszi esküvő után a birtokra. Ott Berg sokat nyel, de a férjével közösen mindent átvészelnek. Közeben a két család között nagyon megromlik a viszony. Ez 32 részes sorozat. Már megnéztem és a neten is elérhető, Bitmeyen Sarki (angolul Endless song, magyarul Végtelen dal)címet kell beírni. Van benne egy nagyon aranyos kisfiú, az őstehetség a színészetben már most. Még csak 2 részt néztem meg a neten, érdekes családi dráma. Bergüzar itt már a szülés után szerepelt és nagyon csinos és szép benne.
Itt valamikor rákérdezett Tyutyuka, hogy hol tartok a filmnézésben? És válszolt , mert valami nem volt érthető számomra:)) Akkor nemsokára Berg (Fereya) megy Toprak szülinapi bulijára énekelni. Onnan lesz egyre izgalmasabb a történet.
Toprak fantasztikusan jól mimikák, a szemével beszél. Sajna mivel még az Onuros filmmel voltam tele gondolatban, nem néztem tovább a folytatást. Valaki , biztosan fog tudni segíteni, lehet Tyutyuka is valamikor benéz ide:))
Kedves Mindnyájan!
Szép napot mindenkinek!
Tyutyukától korábban megkaptam a Bitmeyen sarki
rövid tartalmát mankónak. Szíves engedelmével közreadom, ha akarjátok nézni.Ez volt Berguzár következő filmje a Seherezádé után. Sajnos nem találtam meg minden részét a YT-n. Ha tud megoldást valaki, kérem segítsen.
"A filmben Bergüzar bár énekes, aki nem lett prostituált. 16 éves korában egy részeg férfi megerőszakolta és gyereke (fia) született. Az anyjával és testvérével élt nagy szegénységben. A fiát pár hónaposan elvették tőle és 8 éve keresi a gyereket. A bár tulajdonos, hogy ne menjen tönkre, egy este megkéri Bergüzart (Fereya a filmben), hogy egy gazdag férfi yachtjára menjen el vacsorázni. A fickó erőszakoskodni kezd vele, és Berg beugrik a tengerbe. Éppen fuldoklik, mikor kimenti Yilmaz (Bülent Inal). Ő egy földbirtokos család legidősebb fia. Az anyjával, 2 fiú testvérével él. Van egy lány testvére, aki férjhez ment a szomszéd földbirtokos fiához. A lánynak nem lehetett gyereke és férje szerezett egy fiút. Erről, csak a lány anyja tudott. Yilmaz beleszeret Bergüzarba, az anyja és a családja nem fogadja el, hogy bárénekest akar a házhoz vinni. Sok vita, harc után végül feleségül veszi és a birtokra viszi. Közben Bergüzar kideríti a fia nem más, mint Yilmaz lány testvérének a gyereke, Toprak (nagyon cuki kisfiú). Sok-sok bonyodalom, szerelem, tragédia van a filmben, de nagyon jó. érdemes megnézni.
Nekem jobban tetszett, mint a Seherezádé. Bergüzar is jobbat alakít és Bülent Inal is kiemelkedően jó színész. Bülent és Halit amúgy nagyon jó barátok, illetve egy fiatalabb férfi még a férfi hármas tagja( Murat Yildirim). Ők sokat segítenek egymásnak a filmek készítésénél. Mind a hárman más karakterek."
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!
Készítek magamnak egy jegyzéket és a hangulatomtól függöen lefekvés előtt-éjfél körül-megnézek néhány részt.
Kaán nagyon kedves szerepét is többször megnézem, találtam róla külön klipet is!
ke1948 köszönöm a kedves bemutatkozásodat.
Ha lesz rá igény én is írok néhány bemutatkozó mondatot, bár senkiről nem tudok személyes dolgokat, csak azt, hogy jó humoru, kedves egymásra figyelő csapat és Onur kék szeme összeköt bennünket!!
Remélem az érdeklődésem irántatok nem tolakodó.
Az is jó "Játék", hogy ahogy olvasom a leveleiteket,önkéntelenül elképzelem, hogy ki van mögötte.
Nem udvariasságból írom, de mindenkit pozitív kellemes egyéniségnek képzelek el.
A kor, a külső és a nem ,nem számít!
Tényleg van köztünk 1-es, én 2-es vagyok!
Mégegyszer köszönet és üdv. mindenkinek!
Neked még gyorsan elküldöm az eredetit.