Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Segítségeteket kérem! fórum

Segítségeteket kérem! (beszélgetős fórum)


21. Ancsa19860211 (válaszként erre: 1. - Bogica72)
2012. febr. 9. 08:50

A mérés csak arra van, hogy paráztassák az anyukákat. Nálunk is volt egy 2 hetes periódus 4 hónaposan, amikor semmit se hízott. A védőnőnk is azt mondta, amit a neten több cikkben is olvastam, hogy ez normális.

Az első pár hétben volt nálunk egy olyan időszak, hogy mikor már 60-70-et kellett volna szopnia, ő még csak 30-40-et evett, de ezzel is elkezdett hízni és sokat mosolygott, semmi baja nem volt. Az okos orvosok meg majdnem megmagyarázták, hogy ki fog száradni a gyerek és az egyik még ilyet is javasolt, hogy keltsem fel többször és tömjem meg. Az eredmény: 3/4 óráig maceráltam, mire felkelt, szopott 10 g-t és visszaaludt. Mikor lefejt tejet próbáltam neki adni, kihányta. Egy szó, mint száz, tudják a babák, hogy mennyi kell nekik, amíg kiegyensúlyozottnak látod, addig minden rendben van.

Az én kislányom a fentiek ellenére most 7,5 hónaposan még mindig szopizik és már kb 8 kg.

20. andi6020 (válaszként erre: 1. - Bogica72)
2012. febr. 9. 07:46

Csinálj mindent úgy, ahogy eddig.

Ne görcsölj, ne mérj, hallgass a gyerekedre.


Ezzel a mérés mizériával, meg "mikor mit hogy kellene" dologgal ki lehetne kergetni a világból. Ezzel teszik stresszessé az anya életét, ami ugye a gyereken csapódik le. Ne agyalj, ne parázz, menj az ösztöneid után. :)

19. pteri (válaszként erre: 1. - Bogica72)
2012. febr. 9. 07:45
Az én kislányomat csak néha mérlegeltem mennyit eszik, kíváncsiságból. Soha nem szopott 80-nál többet, mégis majdnem 2 éves koráig szopiztunk, és soha nem éhezett, a védőnőnek meg azt mondtam, amit hallani akart és megdícsért,milyen ügyesek vagyunk!
18. Bcicus (válaszként erre: 15. - Megi04)
2012. febr. 9. 00:36
9 hónaposan még valóban nem, hol mondtam én ilyet.
17. Bcicus (válaszként erre: 14. - 6b006fc769)
2012. febr. 9. 00:16
persze csak amiatt is aggódott a topik indító, hogy nem fog tudni sokáig szoptatni.
16. Azurit
2012. febr. 8. 23:51

Szerintem nem kell foglalkozni a "jó"tanácsokkal,ha a baba jó kedvű,és aránylag megfelelően fejlődik-önmagához képest minden ok.

Teljesen jó súlyban van,nem kell hízlalni :)

Egyébként egyszer nyúlási periódus van,egyszer pedig a súly gyarapodik inkább.

Nekem a marhahúslevestől mindíg nagyon beindult a tej,alig tudtam lefejni.

Jó babázást!

15. megi04
2012. febr. 8. 23:40
....9 hónaposan sem káros...De ...a te dolgod!
14. 6b006fc769 (válaszként erre: 13. - Bcicus)
2012. febr. 8. 23:32
egyébként nem értem, hogy ez hogy jön ide, viszont három hónaposan még azért jót tesz az a szoptatás.
13. Bcicus
2012. febr. 8. 23:22
Egyébként nem fontos évekig szoptatni. ENyém 9 hós most fogom gyógyszerrel elapasztani a tejem mert nem akar elapadni magától.
12. megi04
2012. febr. 8. 23:20

Hozzám is jött először a védőnő,:Az istenért,nehogy tejbegrízt adjak!

A másodiknál:Ajánlott a tejbedara,mert a gabona egészséges!

Adjak banánt,ne adjak banánt..

Kit érdekel????

A mérlegnél meg sokszor hallom,anyukának gömbölyödik a baba,jókedvű,de sír a mama,mert jajj,a mérleg!

A végén úgy összezavarodnak,hogy borzalmas!

A védőnő azt mondja,amit mondania KELL! Otthon meg őt se érdekli a mérleg!

2012. febr. 8. 23:19

Először is nyugodj meg. Ha egy alkalommal nem volt gyarapodás, az még nem a világvége.

Három hónaposan van a gyerekeknél egy növekedési ugrás, és sokakat kiborít, megijeszt, mert azt hiszik, hogy nincs elég tejük és tápszerhez nyúlnak. Nem szabad, mert ha tápszerrel eteted a babádat, akkor a szervezeted nem tudja követni az ő igényeit. Ilyenkor gyakrabban kell megszoptatni, mert a tej akkor termelődik, ha szopatsz és annyi, amennyi neki kell, így megtanulja a szervezeted, hogy mennyit kell termelnie az ő megnövekedett igényeihez. Próbálj jó sokat inni és táplálóan, rendszeresen étkezni, ki lehet próbálni a tejszaporítókat is.

A mérlegről meg nekem is az a véleményem, hogy csak arra jó, hogy az anyukát idegesítse, ami nem tesz jót a tejtermelésnek.

Egyébként most utána számolva nálunk is volt ennyi idősen egy megtorpanás, túlléptünk rajta, így fél éves koráig csak anyatejet kapott.

2012. febr. 8. 23:17

Ne görcsölj ezen! Én sem tudtam tovább szoptattni, most 9 hónapos a kicsi de van egy 13 éves és egy 11 évesem is.:) Egyiket sem tudtam tovább, pedig nagyon szerettem volna és mindent meg is tettem. Azt mondták szűkek a tejcsatornáim és ha a fejemre állok akkor sem lesz több tejem.

Szerintem ha éhes lenne a babád, akkor ordítana és nem lenne jókedve. Akkor etetsd amikor éhes és kész. Ne engedd hogy a védőnő vagy gyerekorvos beleszóljon hogy mit csinálj mert ahányan vannak, annyi félét mondanak. Ha a baba fejlődik és jókedvű, akkor te mindent jól csináltál. Vannak babák akik nem esznek annyit és nem is híznak úgy mint más babák, de ettől még egészségesen fejlődnek.

9. 7823df1f23 (válaszként erre: 7. - Megi04)
2012. febr. 8. 22:27

így így:))jól beszélsz:))

én is felneveltem 2-t..mérleg nélkül..

nekem nem lesz/lehet több..de ha lenne/lehetne,akkor sem kérnék mérleget:))

8. 7823df1f23 (válaszként erre: 1. - Bogica72)
2012. febr. 8. 22:26

a védő nőnek nem tudsz a kedvére tenni,ha meg szakadsz,akkor sem..ha keveset hízik a baba,akkor az a baj,ha sokat,akkor az..

csinálj mindent úgy,ahogy gondolsz..3. baba..itt már nincs tévesztés:)))

2012. febr. 8. 22:20

Én annyira frászt kapok ezektől az "előírt" MIT,MIKOR, HOGYAN KELL..-től...

Ha jókedvű,akkor ne törődj vele ki,mit mond!

Ha óránként eszik,had egyen! Az anyatejet hamarabb megemészti,esetleg gyakrabban éhes.Majd,ha Ő úgy érzi,hogy kevés,akkor jelzi! Hagyatkozz az anyaösztönödre,ahogyan eddig!:)

A mérleget meg dobd ki,csak azért van,hogy idegesítsen! Látod,hogy jókedvű,egészséges,akkor minek idegesíted magad a mérleggel! Jól csináltál mindent!:)

2012. febr. 8. 22:19

Lehet hogy neki ennyi is elég.A fiam 4-5 hónapos koráig 90-et evett,1,5-2 óránként szoptattam.Ekkor már nagyon úgy tűnt,hogy nem lesz elég tejem,mert estére kevésnek éreztem,a telítettség is megszűnt,mintha üresek lennének a melleim.De továbbra is elég volt neki,hízott,nyugodt volt,így nem méregettem tovább.Most hagytam abba a szoptatást pár hete,már elmúlt 2 éves.

4 hónapos kora körül volt olyan időszak hogy nagyon elkezdett a tejmennyiség csökkenni,a more milk plus kapszula segített az ezer csodaszer közül,utána ment minden tovább mint előtte :)

2012. febr. 8. 22:17
Ami nagyon fontos: NE A AZÁMOKRA HALLGASS, HANEM A GYERKED JELZÉSEIRE!!! Egyik könyv vagy orvos vagy védőnő sem ismeri a babád úgy, mint te. Ha éhes, szólni fog, etesd meg. Nem egyformán híznak a babák. Egyébként pont 2-3 hónapos korban van egy időszak, amikor szinte megáll a súlygyarapodás egy-két hétre. Ezt a védőnőnek tudnia kéne. A tejnél is van olyan, hogy több és van, hogy kevesebb. Ne izgulj, és szerintem ne mérd, mert az csak arra jó, hogy idegeskedj, hogy miért annyit evett, amennyit. Ha jókedvű, akkor semmi gond. Ha gyakrabban kéri, adj neki gyakrabban, mert most van az első növekedési ugrás, ez 2 nap alatt rendeződik. Ne izgulj, csak figyelj a babád jelzéseire.
2012. febr. 8. 22:15

A babáknak 6 hetes, ill. 3 és 6 hónapos korukban hirtelen megnő az étvágyuk. Ezen valóban csak a gyakoribb szoptatás tud segíteni, minél inkább igénybe vagy véve, annál jobban fog termelődni a tejci.

Ezen kívül viszont szinte biztos, hogy adottság kérdése is, de azért ne add föl!!!

Mindenképp figyelj az étrendedre és a folyadékbevitelre, nem most kell elkezdeni a fogyókúrát. :D

Nagyon sok sikert kívánok Nektek! :)))

3. Bcicus (válaszként erre: 1. - Bogica72)
2012. febr. 8. 22:11
Dehát teljesen jól hízott miért kell méregetni, most azért mert egyszer nem hízott nem kell kiakadni 2 kiló 3 hónap alatt bőven jó az enyém alig 1 kilót hízott ennyi idő alatt.
2012. febr. 8. 22:10
Azt a 100-120-at nekem csak reggel sikerült kitermelnem, este már éppen csak csordogált. Adj neki gyakrabban, úgy jó ez, ahogy van. Ha jókedvű, nincs baj, alkalmazkodik.
2012. febr. 8. 22:05
Van egy problémám nem tudom hogyan lehetne jól csinálni.Három hónapos a lányom,az utolsó méréskor semmit nem hízott 3,65 kg-mal született most 5,50kg.A védőnő itthagyott egy mérleget nézzük meg eleget eszik-e?Eddig nem mértem 3-4 óránként evett az éjszakákat átalussza,jókedvűen ébredt és napközben is minden rendben volt vele.Most hogy mérem nem eszik csak 50-80 -at de már 100-120-at kellene ennie.Ezzel nem is lenne baj,de a védőnő szerint sűrűbben kell etetni és akkor szaporodik majd a tejem.Ma már ez tettem de csak rosszabb lett.Másfél-két óránként éhes.Ha nem eszik akkor rosszkedvű.Akkor én a múlt hónapban éheztettem a mosolygós tündéri gyerekemet?Ő a harmadik gyerekem a két fiam 3 és 5 hónapos korukig kaptak anyatejet és utána tápszert.Most se fog sikerülni,hogy hosszabb idejig kapjon a gyerekem anyatejet?Mit csinálok rosszul?Nem cumizik a ujját viszont szopja.Eddig nem gondoltam,hogy azért mert éhes,de most már ebben se vagyok biztos.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook