Kedvenc salátám: paradicsom és uborka összevágva, mellé apróra vágott kis adag sült hús, tejföllel nyakon öntve, egy kis curry-vel, meg salátára való fűszerrel, sóval fűszerezve. Kell egy kis ideig hagyni, amig összeállnak az ízek és csodás gasztronómiai élményt nyújt.
Én a sima zöldséges salátákra a következő öntetet teszem: Só, pici bors, ecet, édesítő. Ez az alap, pl paprika vagy paradicsom salátára. A káposzta salátához teszek babérlevelet is, az uborka salátához ezek mellé fokhagymát és sovány tejfölt is.
Az alap változhat..bármilyen zöldség,de jó ha van benne valamilyen saláta is! öntet:natúr joghurt,só,bors...medvehagyma!Nekem van eltéve sóval,olajjal ledarálva! Nagyon finom! A tetején reszelt sajt! Húsokhoz kiváló köret! Persze normál köret mellé is isteni!
nekem az egyik nagy kedvencem, amikor jégsalátát összedarabolom, adok hozzá külömböző zöldségeket. Paradicsom, ruccola, újhagyma, vagy póré, lilahagyma, reszelt répa, uborka stb. Mikor mit, és kedvemtől függ, h miből mennyit. Ehhez pedig joghurtos öntetet szoktam csinálni. 1 pohár natúr joghurthoz, 1/2 pohár 12%-os tejfölt, sót, és ízlés szerint fokhagymát adok. Mehet bele még egy kis bors, vagy őrölt csili, ezeket jól elkeverem, és már mehet is a salira!
Arra gondoltam, hogy gyüjtsünk össze fincsi saláta önteteket, és saláta recepteket!
Diétás topicokban gyakran emlegetettek a saláták, de sztem sokan vagyunk, akik csupán néhány fajtát ismernek, és azt bizony gyorsan meg lehet unni, főleg, ha gyakran eszik salátát.