Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve recept

Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve recept

Elkészítési idő 35 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve hozzávalói:
# 2 csirkemell
# 75 dkg gomba
# 1 nagy pohár tejfel
# 50 dkg trappista sajt
# 1-2 nagy fej hagyma
# kevés olaj
# fűszerek, kakukkfű, petrezselyem


A Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve elkészítési módja:
A csirkemellet felcsíkozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, a gombát szeletekre vágjuk. Először a csirkemellet megpároljuk, és kevés lisztben megforgatjuk. Egy tűzálló tál aljára a csirkemellcsíkok felét eligazítjuk, majd sajtot és tejfelt teszünk rá, ezt követően halmozzuk a gombát, és a felkarikázott hagymát a húsra. Majd ismét sajtot és tejfelt teszünk az ételre, és az egészet a maradék csirkemellel betakarjuk, és a párolás során keletkezett lével leöntjük úgy, hogy ne lepje el, csak kb. az edény feléig érjen a lé. Végül ismét tejfel és sajt következik. Zárásként kb. fél órára a sütőbe tesszük. Mind rizzsel, mind hasábburgonyával nagyon ízletes.

nagyon finom:-D


Kategória: Húsételek receptjei


A sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook