Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sajtos pogácsát szeretnék sütni, a tésztájába nyomhatok sonkás, tömlős sajtot? fórum

Sajtos pogácsát szeretnék sütni, a tésztájába nyomhatok sonkás, tömlős sajtot? (tudásbázis kérdés)


2013. febr. 7. 11:34

bocs,nem néztem ide:(((


Nem kell sütőpor.Megsütötted azóta??

18. c6973617d3 (válaszként erre: 13. - Mafalda)
2013. jan. 30. 12:23
Sütőpor sem kell a tésztába? :) Én sütőporral ismerem, de azzal nem igazán szeretem :( De ha ezt kipróbáltad, akkor én is megpróbálkoznék vele.
17. c6973617d3 (válaszként erre: 1. - Dundika19)
2013. jan. 30. 12:21
Nem elvetemült ötlet, ha tömlősöd van, akkor azt rakd bele, elrontani nem fogja!
16. Enissa (válaszként erre: 15. - Enissa)
2013. jan. 30. 12:01
'be lehet
15. Enissa
2013. jan. 30. 12:01
Az általam leírt recepttel (túrót időnként kihagyom) szoktam készíteni göngyölt virslit. Este ezt is belet tenni a hűtőbe, reggel 15 perc alatt kész. Gyerekek imádják. Persze a tölteléket lehet variálni.
2013. jan. 30. 11:42

Van juhtúrós is:


30 dkg vaj/margarin nem jó/

25 dkg juhtúró

60 dkg liszt

3 dkg élesztő

3,5 dkg só

1,2 dl tej

0,5 dl natúr joghurt

kenéshez 1 tojás


Nagyon finom,pillanatok alatt elfogyó pogi :)

Elkészítés:

A vajat felolvasztom,hozzáadom a juhtúrót,a joghurtot és az élesztőt.Alaposan összegyúrom,lassan hozzáadva a tejet és legvégül a sót.Langyos helyen kelesztem kb.háromnegyed órát.Ezután másfél ujjnyi vastagra kinyújtom és apró pogácsákat szaggatok belőle.Konyharuhával letakarva újabb 15 percig pihentetem,majd tepsibe rakom,felvert egész tojással megkenem és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm.

2013. jan. 30. 11:11

Túrópogácsa élesztő nélkül:


25 dkg túró

25 dkg Ráma

25 dkg liszt

2 sárgája

2 ek.tejföl(el is maradhat)

1 kk só


Előző este összegyúrni,hűtőbe tenni.Hajtogatni nem kell.

Másnap nyújtani,fehérjével megkenni,szaggatni,reszelt sajttal megszórni(de e nélkül is nagyon finom).Végül kisütni:)))

Mi nagyon szeretjük és igazán egyszerű!

2013. jan. 30. 11:11
Hehe, nem is akartam ma este semmit sütni, de úgy látom, muszáj lesz kirpóbáljam az egyik receptet :D
11. Vikyci
2013. jan. 30. 11:09
Szuperek vagytok, köszi mindenkinek!
10. Vikyci (válaszként erre: 6. - 26e3472408)
2013. jan. 30. 11:06

Köszi, ezt is felírtam.

Pont a juhtúró jutott eszembe, biztos fincsi azzal is!

9. Enissa (válaszként erre: 3. - Vikyci)
2013. jan. 30. 11:05

Én nagyon egyszerűen oldom meg a túrós pogácsát.


Egy kockatúrót beleteszek a gyúróedénybe, hozzá 3/4 kocka margarint, 2 kis pohár tejfölt 2 tojássárgáját, sót csipet cukrot 3/4 élesztőt. Erre annyi lisztet szórók, hogy pogácsa állagú legyen. Beteszem, a hűtőbe (jó este elkészíteni és másnap sütni) De volt, hogy nem vártam vele szinte semmit.

Hűtőből kivettem, kinyújtom olyan vastagságúra amilyen pogácsát szeretnék. Vigyázat kelni fog hozzá kell számolni, ujjnyi vastagból több, mint duplája lesz. Késsel berácsozom, kiszaggatom és a maradék tojásfehérjébe mártogatom a tetejét, ha jobban szereted kenegesd. Én szoktam rászórni sajtot. Család, vendég azonnal "elpusztítja".

8. csak1nő (válaszként erre: 3. - Vikyci)
2013. jan. 30. 11:05

Szia:)

Túrópogácsa:

- 5o dkg liszt

- 25 dkg Rama

- 25 dkg túró

1 csomag szárított élesztő

1 kis poharas tejföl

2 teáskanál só

Ezeket előző este összegyúrni, éjszakára hűtőbe tenni, másnap 3x hajtogatni, kiszaggatni, tojással megkenni, reszelt sajttal megszórni, kb. 19o fokon 2o-25 perc alatt megsütni:)

7. Vikyci (válaszként erre: 5. - Guruljka)
2013. jan. 30. 11:04
Köszi! Már fel is jegyzeteltem.
6. 26e3472408 (válaszként erre: 3. - Vikyci)
2013. jan. 30. 11:04

60 dkg liszt

50 dkg tehéntúró

33 dkg olvasztott vaj

2 tojás

30 g friss élesztő kevés tejben feloldva, vagy 5 g szárított élesztő

30-32 g só

A kenéshez: 1 tojás felverve, 1 teáskanál tejföllel és csipet sóval kikeverve


Alapanyagokat összegyúrod és egy estét pihenteted,mostanában Én juhtúrót is teszek bele 50-50%-ban!

Amikor kiszúrom egy kicsit megsodrom egyenként a tenyerem között és a tepsin hagyom pihenni őket!

Puha és finom

2013. jan. 30. 11:01

Kívánságod narancs...:D


25 dkg margarin

25 dkg túró

30 dkg liszt

1 tojás sárgája

2 dkg élesztő

1-2 kanál tejföl

só ízlés szerint


Előző este állítjuk össze, egy éjszaka hűtőben pihen.Közben 2- 3 x áthajtogatjuk. A tésztája elég lágy, de nem kell bele több liszt!

Kinyútjuk, sajtot reszelünk rá.


Én a kisebbik szaggatóval szaggatom.

2013. jan. 30. 10:59

Itt kérdezzétek meg! Jobbnál-jobb, kipróbált recepteket fogtok kapni!


Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink:

2013. jan. 30. 10:54
Egy jó túrós pogi receptetek nincs véletlenül?
2013. jan. 30. 10:45

szerintem ha kinyújtottad, akkor a tetejére kend rá és ( ne a tésztába tedd ), majd hajtogasd, és utána ismét nyújtsd ki. Ettől levegősebb lesz a tészta, és rétegesebb.


Én 2-3 alkalommal szoktam ( receptje válogatja) nyújtani és hajtogatni, és soha senki nem panaszkodott :)

2013. jan. 30. 10:40
szerintetek a tésztájába nyomhatok egy sonkás tömlős sajtot? vagy elvetemült ötlet?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook