Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumos-körtés palacsinta csokoládéöntettel recept

Rumos-körtés palacsinta csokoládéöntettel recept

A Rumos-körtés palacsinta csokoládéöntettel hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:

A palacsintatésztához:
25 dkg liszt
3 tojás
4 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
olaj a sütéshez
A töltelékhez:
3 darab körte
1 zacskó vaníliás cukor
5 dkg vaj
3 evőkanál cukor
5 cl rum
1 dl tej
1 evőkanál keményítő

Az öntethez:
5 dkg vaj
2 evőkanál cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 dl tej


A Rumos-körtés palacsinta csokoládéöntettel elkészítési módja:
A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és hagyományos módon kisütjük a palacsintákat. A töltelékhez a körtéket meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, felkockázzuk, a vaníliás cukorral kevés vízben fedő alatt félpuhára pároljuk. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, megkaramellizáljuk rajta a cukrot. Mikor barnul, óvatosan felöntjük a rummal, a tejjel, és megvárjuk, hogy a cukor visszaolvadjon. Végül hozzákeverjük a keményítőt, kicsit besűrítjük. A körtét a rumos mártáshoz keverjük. A csokoládéöntethez megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a cukrot, a kakaóport, majd felöntjük a tejjel. A szósz néhány perc alatt besűrűsödik. A rumos körtét a palacsintákba töltjük, feltekerjük vagy háromszögbe hajtjuk, és a tetejét meglocsoljuk a csokoládéöntettel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumos-körtés palacsinta csokoládéöntettel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook