Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kókuszkrémes-epres tekercs recept

Kókuszkrémes-epres tekercs recept

A Kókuszkrémes-epres tekercs hozzávalói:
Hozzávalók 12-14 szelethez:

A tésztához:
• 4 tojás
• 8 dkg cukor
• 8 dkg liszt
• 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
• fél csomag vaníliás pudingpor
• 2,5 dl tej
• 8 dkg kristálycukor
• 5 dkg porcukor
• 20 dkg sütőmargarin
• 3 dkg kókuszreszelék
• néhány csepp kókuszeszencia
• kb. 15-20 dkg eper


A Kókuszkrémes-epres tekercs elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból klasszikus módon piskótatésztát készítünk, a kakaóport a liszttel együtt adjuk hozzá. Sütőpapírral bélelt, körülbelül 25x25 cm-es tepsiben 180 fokon aranybarnára sütjük úgy, hogy ne száradjon ki, különben nem tudjuk szépen feltekerni. A krémhez a pudingport egy kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a kristálycukorral egy kislábasban felforraljuk, majd a pudingos részt hozzáadva sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A porcukrot a puha margarinnal kihabosítjuk, majd a kihűlt pudingot, a kókuszreszeléket és az eszenciát is hozzákeverjük, így habosítjuk. A piskótáról lehúzzuk a papírt, és rákenjük a krém kétharmadát. Gazdagon megszórjuk a szeletelt eperrel. Szorosan feltekerjük, majd a maradék krémmel a külsejét is bekenjük. Tálaláskor eperkockákkal díszíthetjük.

:)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kókuszkrémes-epres tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook